AINO JA REINO -MAANTIEJUOKSU 2010 PYTERLAHTI

 
Neljännet Aino ja Reino -maantiejuoksut järjestettiin Pyterlahden Opistonmäellä
(Museotie 249)  lauantaina 14.8.2010.

Uutisia ennen kisoja:
 

Lehdistötiedote 31.3.2010
Pyterlahden kylässä, Virolahden kunnassa pistetään jälleen Aino- ja Reino-tossut vauhtiin, kun lauantaina 14.8.2010 järjestetään neljäs Aino ja Reino  
-maantiejuoksu. Kyseessä on tapahtuma, jossa jaetaan myös maailmanmestaruuksia, mutta Aino- ja Reino-tossuhengen mukaisesti – pilke silmäkulmassa. Tapahtumassa taivalletaan Museotietä pitkin Aino- tai Reino-tossut jalassa kahden maitolaiturin välinen matka, 1440,4 metriä, omaan tahtiin. Maailmanmestaruuksia jaetaan yksilösarjoissa, joissa sarjat määräytyvät tossun ja sen koon mukaan. Kuntoilusarjassa liikutaan rauhallisemmalla ja rennommalla otteella ilman aikaa ja joukkuesarjassa liikutaan viiden hengen porukoissa. Juniori-ikäiset kirmaavat kisamatkansa Opistonmäen kisastadionin puistoalueella.
 
 

Kaakkois-Suomessa sijaitsevassa Pyterlahden kylässä Reino-tossut ovat kuuluneet kyläkuvaan jo vuosikymmenten ajan, kun tossuissa on haettu postia kuin käyty kaupassakin. Reino-tossut ovatkin vakiinnuttaneet kylässä ”kansallisjalkineen” aseman. Myös kylätoiminnassa rento ja letkeä asenne ovat mukana: näin syntyikin idea tapahtumasta, kun kylän urheiluseuran, Kisa-osaston, puheenjohtaja Lasse Mäkinen pohti, voisiko Aino- ja Reino-tossuilla juosta. Vuonna 2007 järjestettiin ensimmäinen Aino ja Reino -maantiejuoksu, jolloin maailmanmestaruuksista oli kisaamassa noin 60 kuntoilijaa. Seuraavana vuonna kisat olivat saavuttaneet suuremman suosion ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 200. Tapahtuman suosion vuoksi tänäkin vuonna osallistujien määrä on rajattu ja juoksemaan tai kuntoilemaan pääsee ilmoittautumalla ennakkoon.  
 

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy tapahtuman virallisilta kotisivuilta: http://www.pyterlahti.net/ainoreino10.htm 
 

 

Yllätyskäänne Aino ja Reino -maantiejuoksujen organisaatiossa - tossutarkastaja lähtöviivalle!

Pyterlahti.net on kuullut varmalta taholta suoraan Aino ja Reino -maantiejuoksujen kisaorganisaation ytimestä, että virallistakin virallisempi tossutarkastaja Olli Suurpää on lupautunut starttaamaan kisamatkalle neljänsissä Aino ja Reino
-maantiejuoksuissa. Tossutarkastaja on luvannut kuitenkin pitää huolen siitä, että hän tarkastaa kisailijoiden tossut entiseen tapaan - suurella ammattitaidolla ja tarkkuudella.

Tossutarkastajan osallistuminen kisamatkalle asettaa Aino ja Reino -maatiejuoksujen järjestäjät haasteiden eteen: jotta ehdoton puolueettomuus ja tasapuolisuus säilyisi, on tossutarkastajan tossut asetettava tarkan tarkastuksen kohteeksi. Lisäksi Reino-tossujen valikoimat ovat monipuolistuneet edellisvuodesta, joten tossutarkastuksessa joudutaankin entistä suurempien paineiden alle.

Kisaorganisaatiossa pohditaankin tällä hetkellä ankarasti, kuka on riittävän pätevä tarkastamaan tossutarkastajan tossut. Tossutarkastajan kisatossujen mallista saati koosta ei ole vielä annettu tarkempaa tietoa julkisuuteen.

 Pyterlahti.net seuraa tiiviisti tilannetta.

 

 
Olli Suurpää on toiminut virallisena tossutarkastajana kisojen historian alusta lähtien ja tarkastaa tossut myös neljänsissä Aino ja Reino -maantiejuoksuissa.
Nähtäväksi kuitenkin jää, kenet kisaorganisaatio valitsee tossutarkastajan tossujen tarkastajaksi...

 

  

 
TIEDOTE JÄRJESTÄJILTÄ 7.7.2010:
JUOKSUT EIVÄT UHATTUNA - MAITOLAITURI KORJATAAN

Opistonmäen maitolaituri kärsi vaurioita keskiviikkona 7.7.2010 tapahtuneessa tuhotyössä, jossa Virojoen suunnasta tullut tuntematon autoilija törmäsi kovalla nopeudella maitolaiturin alaosaan. Opistonmäen maitolaituri on osa Aino ja Reino -maantiejuoksujen kisa-aluetta ja juoksujen maalilinjan osa.

Tuhotyö ei kuitenkaan tule uhkaamaan millään lailla tulevia Aino ja Reino -maantiejuoksuja. Kyläläiset ovat tarmokkaasti tarttuneet korjauspuuhiin ja kaahailijan törmäyksen voimasta romuttunut maitolaiturin alaosa kunnostetaan entistä ehommaksi hyvissä ajoin ennen kisoja.

 

 
Uudet ME-ajat palkitaan tossuilla Aino ja Reino -maantiejuoksuissa
Neljänsissä Aino ja Reino -maantiejuoksuissa kilpasarjoissa kisaavat saavat lisäbonuksen, kun uusista ME-ajoista luvataan palkinnoksi vapaavalintaiset Aino- tai Reino-tossut. Ainakaan toistaiseksi tämä lupaus ei ole näyttänyt vaikuttavan harjoittelijoiden määrään. Myöskään hallitsevat maailmanennätysaikojen haltijat eivät ole antaneet haastatteluja julkisuuteen. Elokuussa Opistonmäellä onkin odotettavissa jännittävä kisalauantai.
 

Kisojen taustamateriaalia...

 


Aino ja
Reino -maantiejuoksu on kaikenikäisille sopiva, iloinen ja rento tapahtuma, jossa taivalletaan 1 440,4 metrin matka Aino- tai Reino-tossut jalassa. Tapahtuman tausta-ajatuksena on kannustaa liikkumaan iloinen pilke silmäkulmassa – tyyli on vapaa.

Kisastadionina toimii edellisten vuosien tapaan Opistonmäen maitolaiturin alue. Tapahtuman liikunnallinen osuus tapahtuu Pasikonpohjan ja Opistonmäen maitolaitureiden välisellä alueella, Museotietä pitkin ja matka määräytyy maitolaitureiden välisen etäisyyden mukaan. Juniori-ikäiset pääsevät kirmailemaan alle 35 numeron Aino- ja Reino-tossuillaan Opistonmäen puistoalueella. Hyvän mielen, iloisen yhdessäolon ja liikkumisen riemun lisäksi jaossa on myös maailmanmestaruuksia yksilö- ja joukkuesarjoissa. Kuntoilusarjassa taivalletaan omaan tahtiin kävellen tai sauvakävellen. 
 

Yksilösarjat
Junior Aino 
22 - 28
 
Junior Reino
22 - 28
 
Junior Aino
29 - 35
Junior Reino
29-35
   
Juniorit juoksevat puistoalueella.
 
Aino 36 - 39 Reino 36 - 39
Aino 40 - 42 Reino 40 - 43
  Reino 44
   
Joukkuesarja
Joukkueessa viisi henkilöä. Joukkue suorittaa matkan yhdessä ja joukkueen jäsenet saapuvat maaliin yhtenäisenä ryhmänä.
Joukkueilta toivotaan yhtenäistä asustusta, jonka avulla joukkue erottuu muista joukkueista.
   
Kuntoilusarja
 
Tapahtumaan osallistuminen omalla vastuulla, ei vakuutuksia.
 
OSALLISTUMISMAKSUT
Yksilösarja 5 euroa
Joukkuemaksu 10 euroa
Kuntoilusarja 2 euroa
Lapset Maksutta

Ainoastaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 12.8.2010 klo 16 tai heti, kun viimeiset vapaat paikat ovat täyttyneet.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja sähköpostilla:

Arja Rintelä,

a.rintela1(AT)luukku.com

(AT) = @

Ilmoittautuessa mainittava:
*   nimi
*   kotikunta
*   Aino- vai Reino-tossu
*   tossun koko
*   mihin sarjaan aikoo osallistua

Osallistumismaksu suoritetaan paikan päällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää tunnelmia Aino ja Reino -maantiejuoksuista 2009 löydät täältä

Aino ja Reino -maantiejuoksujen säännöt
 
  1. HUUMORI
    Toivomme, että kaikilta kilpailijoilta ja yleisöltä löytyy huumoria, sillä nämä eivät ole mitkään vakavat kisat
 
    JUOKSUJALKINE
  2. Jalassa on pidettävä Aino- tai Reino-tossua, koko kilpailun ajan.
 
  3. Sukkia saa olla enintään kaksi kappaletta ja ainoastaan toinen saa olla villasukka.
 
  4. Tossujen virittely ja tuunaaminen on kielletty. Tarkistuksen suorittaa kisapaikalla virallinen tossutarkastaja.
 
  5. Myöskään tossujen sisälle ei saa laittaa mitään ylimääräistä.
 
  6. Tossut kokoa 35 ja alle, eli juniorit, juoksevat Opistonmäen maastossa. Kisajärjestäjä antaa mahdollisuuden anoa pääsyä isojen sarjaan, jos juoksija on kykenevä ja halukas juoksemaan kisamatkan 1,5 km. Huoltajan suostumus vaaditaan.
Tiellä juoksu tapahtuu asiallisesti tien vieressä.
 
  7. Kuntoilusarjassa on samat säännöt kuin kilpasarjassakin.
 
  8. Kilpailun sarjat ovat:

 

  Aino-tossut Reino-tossut
juniorit
22 - 28
29 - 35
22 - 28
29 - 35
kilpasarjat
36 - 39
40 - 42
36 - 39
40 - 43
44 -->
kuntoilusarja
joukkueet
     
  9. Kuntoilusarjassa ei oteta aikoja. Tähän sarjaan voi osallistua kävellen tai sauvakävellen ilman kiirettä.
 
  10. TURVALLISUUS
  Muista liikkua tiellä ja traktorin kyydissä asiallisesti, noudattaen kisajärjestäjien ohjeita.
 
ENNEN KAIKKEA PIDETÄÄN HAUSKAA JA HYMYILLÄÄN - EI SE NIIN VAKAVAA OLE!
   

 

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |