AINO JA REINO -MAANTIEJUOKSU 2011 PYTERLAHTI

 
Viidennet Aino ja Reino -maantiejuoksut järjestettiin Pyterlahden Opistonmäellä
(Museotie 249)  lauantaina 13.8.2011.
Numeroiden jako klo 13 ja tapahtuman avaus klo 14.

PÄIVITETTY 11.8.2011

 


Aino ja
Reino -maantiejuoksu on kaikenikäisille sopiva, iloinen ja rento tapahtuma, jossa taivalletaan 1440,4 metrin matka Aino- tai Reino-tossut jalassa. Tapahtuman tausta-ajatuksena on kannustaa liikkumaan iloinen pilke silmäkulmassa – tyyli on vapaa.

Kisastadionina toimii edellisten vuosien tapaan Opistonmäen maitolaiturin alue. Tapahtuman liikunnallinen osuus tapahtuu Pasikonpohjan ja Opistonmäen maitolaitureiden välisellä alueella, Museotietä pitkin ja matka määräytyy maitolaitureiden välisen etäisyyden mukaan. Juniori-ikäiset pääsevät kirmailemaan alle 35 numeron Aino- ja Reino-tossuillaan Opistonmäen puistoalueella. Hyvän mielen, iloisen yhdessäolon ja liikkumisen riemun lisäksi jaossa on myös maailmanmestaruuksia yksilö- ja joukkuesarjoissa. Kuntoilusarjassa taivalletaan omaan tahtiin kävellen tai sauvakävellen. 
 

PYTERLAHTI.NET (11.8.2011)

Tervetuloa Pyterlahden Opistonmäelle nauttimaan liikkumisen riemusta!

Viidennet Aino ja Reino -maantiejuoksut järjestetään lauantaina 13.8.2011 Pyterlahden Opistonmäellä. Kisavalmistelujen kerrotaan olevan hyvällä mallilla ja ilmoittautuminen päättyi torstaina 11.8.2011. Viimeisinä ilmoittautumispäivinä osallistujamäärä kipusikin aivan osallistujamäärän ylärajoille ja lauantaina Museotiellä ja Opistonmäen puistoalueella nähdään liki 200 Aino- tai Reino-tossuilla liikkuvaa juoksijaa ja kuntoilijaa. Lisäksi varmasti tänäkin vuonna yleisö on mukana tapahtuman hengessä kenkävalinnoillaan. Tänä vuonna Aino ja Reino
-maantiejuoksujen selostajaksi on lupautunut Raimo "Höyry" Häyrinen, joten tunnelmaa Opistonmäeltä ei varmasti tule puuttumaan.

Lauantaina numeroiden jako alkaa Opistonmäellä klo 13 ja kisojen virallinen avaus tapahtuu klo 14. Paikalle saapuvia juoksijoita, kuntoilijoita ja yleisöä suositellaan saapumaan Opistonmäelle jalan tai pyörällä, sillä pysäköintitilat ovat rajalliset. Autopysäköinnistä peritään kahden euron paikoitusmaksu. Juoksijoita ja kuntoilijoita pyydetään saapumaan heti ilmoittautumisteltalle noutamaan oman numerolappunsa ja suorittamaan osallistumismaksunsa, jotta tapahtuma pääsee etenemään aikataulun mukaan.

Yleisön mielenkiinto kohdistunee ennen kaikkea mestaruustaisteluun ja siihen, pystyykö Pyterlahden Timo Mäkelä nappaamaan ME-ajan itselleen Vaalimaan Marko Harjuselta. Toisaalta huomio kiinnittynee myös yhtä lailla joukkuekisaan, jossa tänäkin vuonna päästään varmasti Aino- ja Reino-hengen mukaisesti näkemään mitä mielikuvituksellisimpia asuja ja asusteita. Odotettavissa onkin mukava ja hauska liikunnallinen iltapäivä - tervetuloa Opistonmäelle Pyterlahteen!

Kuva: Hellevi Karhula

päivitetty 11.8.2011 klo 23.52

 

 

PYTERLAHTI.NET (3.8.2011):

Aino ja Reino -maantiejuoksu lähestyy - ilmoittautumisaikaa jäljellä 11.8. asti!

Viidennet Aino ja Reino -maantiejuoksut järjestetään lauantaina 13.8.2011 Pyterlahden Opistonmäellä. Kisavalmistelujen kerrotaan olevan hyvällä mallilla. Ilmoittautuminen on sujunut edellisvuotiseen tapaan ja mukaan mahtuu vielä kaikkiin sarjoihin (ilmoittautumisohjeet löytyvät sivun vasemmasta alareunasta). Lauantaina numeroiden jako alkaa Opistonmäellä klo 13 ja kisojen virallinen avaus tapahtuu klo 14. Tänä vuonna Aino ja Reino -maantiejuoksujen selostajaksi on lupautunut Raimo "Höyry" Häyrinen, joten tunnelmaa Opistonmäeltä ei varmasti tule puuttumaan.

Paikalle saapuvia juoksijoita, kuntoilijoita ja yleisöä suositellaan saapumaan Opistonmäelle jalan tai pyörällä, sillä pysäköintitilat ovat rajalliset. Autopysäköinnistä peritään kahden euron paikoitusmaksu.

Pyterlahden oma mestari Timo Mäkelä on valmistautunut kisaan hiljaisuudessa eikä ole antanut haastatteluja medialle. Nähtäväksi jää, pystyykö Vaalimaan Marko Harjunen pitämään nimissään Reino-tossuilla tehdyn voimassa olevan ME-ajan vai palaako ennätysaika jälleen pyterlahtelaisten haltuun. Joukkuekisassa edellisvuosien kärkijoukkueet panttaavat vielä ilmoittautumistaan ja kenties pyrkivät pitämään joukkueen kokoonpanot salassa viimeiseen asti. Joukkuekisa tarjonnee yleisölle jälleen paljon katsottavaa tiukkojen kärkikamppailujen lisäksi, kun mukaan on ilmoittautunut yhteensä kymmenkunta ja määrä kasvaa koko ajan. Joukkuekisassa onkin nähtävillä Aino- ja Reino-henkeä parhaimmillaan, kun kisailijat pukeutuvat ja varustautuvat mitä mielikuvituksellisimmin tapahtumaa varten.

Tervetuloa Opistonmäelle Pyterlahteen!

päivitetty 3.8.2011 klo 21.52

 

Lehdistötiedote 26.7.2011
Pyterlahden kylässä, Virolahden kunnassa pistetään jälleen Aino- ja Reino-tossut vauhtiin, kun lauantaina 13.8.2011 järjestetään viides Aino ja Reino -maantiejuoksu. Aino ja Reino -juoksussa jaetaan myös maailmanmestaruuksia, mutta Aino- ja Reino-tossuhengen mukaisesti – pilke silmäkulmassa. Tapahtumassa taivalletaan Museotietä pitkin Aino- tai Reino-tossut jalassa kahden maitolaiturin välinen matka, 1440,4 metriä, omaan tahtiin. Maailmanmestaruuksia jaetaan yksilösarjoissa, joissa sarjat määräytyvät tossun ja sen koon mukaan. Kuntoilusarjassa liikutaan rauhallisemmalla ja rennommalla otteella ilman ajanottoa ja joukkuesarjassa liikutaan viiden hengen porukoissa. Juniori-ikäiset kirmaavat kisamatkansa Opistonmäen kisastadionin puistoalueella. Selostajaksi on tänä vuonna lupautunut Raimo "Höyry" Häyrinen. 

Kaakkois-Suomessa sijaitsevassa Pyterlahden kylässä Reino-tossut ovat kuuluneet kyläkuvaan jo vuosikymmenten ajan, kun tossuissa on haettu postia ja käyty kaupassakin. Reino-tossut ovatkin vakiinnuttaneet kylässä ”kansallisjalkineen” aseman. Myös kylätoiminnassa rento ja letkeä asenne on mukana: näin syntyikin idea tapahtumasta, kun kylän urheiluseuran, Kisa-osaston, puheenjohtaja Lasse Mäkinen pohti, voisiko Aino- ja Reino-tossuilla juosta. Vuonna 2007 järjestettiin ensimmäinen Aino ja Reino -maantiejuoksu, jolloin maailmanmestaruuksista oli kisaamassa noin 60 kuntoilijaa. Seuraavana vuonna kisat olivat saavuttaneet suuremman suosion ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 200. Tapahtuman suosion vuoksi tänäkin vuonna osallistujien määrä on rajattu: juoksemaan tai kuntoilemaan pääsee vain ilmoittautumalla ennakkoon.  

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy tapahtuman virallisilta kotisivuilta: http://www.pyterlahti.net/ainoreinojuoksu.htm

 

Juoksusarjat
Junior Aino 
22 - 28
 
Junior Reino
22 - 28
 
Junior Aino
29 - 35
Junior Reino
29-35
   
Juniorit juoksevat puistoalueella.
 
Aino 36 - 39 Reino 36 - 39
Aino 40 - 42 Reino 40 - 43
  Reino 44
   
Joukkuesarja
Joukkueessa viisi henkilöä. Joukkue suorittaa matkan yhdessä ja joukkueen jäsenet saapuvat maaliin yhtenäisenä ryhmänä.
Joukkueilta toivotaan yhtenäistä asustusta, jonka avulla joukkue erottuu muista joukkueista.
   
Kuntoilusarja
 
Tapahtumaan osallistuminen omalla vastuulla, ei vakuutuksia.
 
OSALLISTUMISMAKSUT
Juoksusarja 5 euroa
Joukkuemaksu 15 euroa
Kuntoilusarja 3 euroa
Lapset Maksutta

Ainoastaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen on päättynyt torstaina 11.8.2011 klo 16.

 Lisätietoja sähköpostilla:

Arja Rintelä,

a.rintela1(AT)luukku.com

(AT) = @

Ilmoittautuessa mainittava:
*   nimi
*   kotikunta
*   Aino- vai Reino-tossu
*   tossun koko
*   mihin sarjaan aikoo osallistua

Osallistumismaksu suoritetaan paikan päällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää tunnelmia Aino ja Reino -maantiejuoksuista 2010 löydät täältä

Aino ja Reino -maantiejuoksujen säännöt
 
  1. HUUMORI
    Toivomme, että kaikilta kilpailijoilta ja yleisöltä löytyy huumoria, sillä nämä eivät ole mitkään vakavat kisat
 
    JUOKSUJALKINE
  2. Jalassa on pidettävä Aino- tai Reino-tossua, koko kilpailun ajan.
 
  3. Sukkia saa olla enintään kaksi kappaletta ja ainoastaan toinen saa olla villasukka.
 
  4. Tossujen virittely ja tuunaaminen on kielletty. Tarkistuksen suorittaa kisapaikalla virallinen tossutarkastaja.
 
  5. Myöskään tossujen sisälle ei saa laittaa mitään ylimääräistä.
 
  6. Tossut kokoa 35 ja alle, eli juniorit, juoksevat Opistonmäen maastossa. Kisajärjestäjä antaa mahdollisuuden anoa pääsyä isojen sarjaan, jos juoksija on kykenevä ja halukas juoksemaan kisamatkan 1,5 km. Huoltajan suostumus vaaditaan.
Tiellä juoksu tapahtuu asiallisesti tien vieressä.
 
  7. Kuntoilusarjassa on samat säännöt kuin juoksusarjassakin.
 
  8. Kilpailun sarjat ovat:
 
  Aino-tossut Reino-tossut
juniorit
22 - 28
29 - 35
22 - 28
29 - 35
juoksusarjat
36 - 39
40 - 42
36 - 39
40 - 43
44 -->
kuntoilusarja
joukkueet
     
  9. Kuntoilusarjassa ei oteta aikoja. Tähän sarjaan voi osallistua kävellen tai sauvakävellen ilman kiirettä.
 
  10. TURVALLISUUS
  Muista liikkua tiellä ja traktorin kyydissä asiallisesti, noudattaen kisajärjestäjien ohjeita.
 
ENNEN KAIKKEA PIDETÄÄN HAUSKAA JA HYMYILLÄÄN - EI SE NIIN VAKAVAA OLE!
   

 

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |