ALKUVUODEN 2010
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

 

Pyterlahti Cup 2010 kannustaa liikkumaan

Kisa-osasto järjestää vuonna 2010 Pyterlahti Cup 2010 -kisailun, jonka tarkoituksena on leikkimielisesti kannustaa kisailemaan eri lajeissa kylän tapahtumissa ympäri vuoden.

Cup-kisailu koostuu vuoden aikana pidettävistä osakilpailuista, eli kylän tapahtumista. Näihin tapahtumiin osallistumalla ja sijoittumalla sarjassaan kahdeksan parhaan joukkoon saa cup-pisteitä. Cup-pisteiden paremmuudesta kilpaillaan pilke silmäkulmassa kolmessa eri sarjassa: Lasten Cup on tarkoitettu vuonna 1995 ja sen jälkeen syntyneille, Lady Cup ja Äijä Cup puolestaan aikuisille. Parhaimmat palkitaaan syksyn Palkintogaalassa.

Lisää tietoa Pyterlahti Cup 2010 -kisailusta löytyy kisailun omalta sivulta, eli täältä.

päivitetty 31.1.2010 klo 15.55

   
Aino ja Reino -maatiejuoksulle oma teemasivu

Koska Aino ja Reino -maantiejuoksu on noussut yhdeksi Pyterlahden tunnetuimmaksi tapahtumaksi, Pyterlahti.net kokosi tiedot tapahtumasta yhdelle teemasivulle. Sivulla on kerrottu lyhyesti tapahtumasta ja sen kautta pääsee tarkastelemaan edellisten vuosien kisatunnelmia. Aino ja Reino -maantiejuoksusivu löytyy täältä.

Lisäksi Facebookiin on perustettu oma fanisivu Aino ja Reino -maantiejuoksulle. Sivu perustettiin viime viikolla ja muutaman päivän jälkeen tapahtumalla on jo yli 70 fania.

päivitetty 13.2.2010 klo 17.21

   

Laskiaismäessä huimia leiskautuksia ja dramaattisia kaatumisia
 
Laskiaissunnuntaina Pyterlahdessa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita suksilla, kun Pasikonpohjassa, Peltolan mäessä hypättiin Kisa-osaston mäkihyppykisat. Kuusi uskaliasta hyppääjää uhmasi jäätäviä sääoloja ja leiskautteli runsaslukuisen yleisön edessä mitä upeampia suorituksia. Toisaalta myös dramatiikkaa nähtiin, kun mitaleista kamppaillut Jarmo Peltola kaatui ratkaisevat hyppynsä ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Tuomaristo joutuikin olemaan tarkkana, kun mäessä nähtiin runsaasti kaatumisia, joista osa kuitenkin vasta kaatumisviivan jälkeen. Kisaolosuhteet olivat kuitenkin erinomaiset - ainoastaan puomia jouduttiin korjaamaan kierrosten välillä. Lähtölava pysyi koko kisan aikana samana, sillä tuuliolot eivät aiheuttaneet hyötyä tai haittaa eikä K-pistettäkään ylitetty kuin kisan jälkeen näytöshypyssä.

Kisojen yllättäjä oli Jenni Viljasuo, joka tasaisen varmoilla suorituksillaan kiilasi neljänneksi ohi kokeneen Peltolan ja comebackin tehneen Tero Viljasuon edelle. Kisan ylivoimainen ykkönen oli Juho Suurpää, joka esitti pitkiä hyppyjä kaikilla kolmella kisakierroksella. Suurpäällä oli myös käytössään hyppypuku, joka todettiin yleisön toimesta sopivan kokoiseksi ja diskaukseen ei ollut aihetta. Toiseksi liiteli Jukka Iivari ja kolmantena oli Lasse Mäkinen. Kaikki osallistujat saivat myös Pyterlahti Cup -pisteitä ja näin ollen uusi leikkimielinen Pyterlahti Cup -kisailu pääsi kunnolla vauhtiin. Kisatilannetta pääsee seuraamaan Pyterlahti Cupin omilta sivuilta, eli täältä.

Yleisö pääsi nauttimaan kisatunnelman lisäksi kisamakkaroista sekä ystävänpäiväpullista ja mehusta.

TULOKSET
1. Juho Suurpää 66   pistettä
2. Jukka Iivari 39   pistettä
3. Lasse Mäkinen 37   pistettä
4. Jenni Viljasuo 34   pistettä
5. Tero Viljasuo 33,5 pistettä
6. Jarmo Peltola 31  pistettä
     

 

Napakasta talvipakkasesta huolimatta kisayleisö oli runsaslukuinen Kisaolosuhteet olivat hyvät ja lähtölava pidettiin samana koko kilpailun ajan, joskin puomia jouduttiin korjaamaan Teknisenä asiantuntijana tuulioloja ja mäen kuntoa seurasi Pekka P. Suurpää.
Tuomaristossa hyödynnettiin oman kylän lisäksi naapurikylien asiantuntemusta, kun tuomareina toimivat Pajulahden Henri Väkiparta, Kurkelan Marko Koskimies ja Pyterlahden edustajana Arto Iivari Komean comebackin kilpa-areenoille teki Tero Viljasuo, joka kunniakkaasti kesti pystyssä kaikki hyppynsä, mutta joutui tyytymään viidenteen sijaan. Mäessä nähtiin kuitenkin myös harmittavia kaatumisia, jotka käänsivät tuloslistan ylösalaisin.
Voittaja Juho Suurpään tyylinäytettä. Jukka Iivari teki tasaisen varmoja hyppyjä. Lasse Mäkisen kisakunto vaihteli eri kierroksilla huippuhypyistä kaatumiseen.
Jenni Viljasuo oli kisojen yllättäjä. Tero Viljasuon tyylinäytettä Jarmo Peltola antoi kotimäessään tiukan vastuksen, mutta kaatuminen vei hänen mitalimahdollisuutensa.
Tuomaristo suoriutui kisaurakasta erinomaisesti. Mäkikisan palkintoina oli cup-pisteiden lisäksi palkintoautot, joista veroja ei kuitenkaan oltu maksettu. Palkintojenjako suoritettiin heti kisojen jälkeen
Kuvat
Pekka Rintelä
Seppo Rintelä
Kisan jälkeen oli aika tuuletuksille ja lehdistötilaisuudelle.
päivitetty 18.2.2010 klo 16.36

 

 
Kisa-osasto hiihtokisavalmistelujen ja lumen keskellä
 

Lauantaina 6.3.2010 kisataan jälleen museon ympäristössä Kisa-osaston perinteisissä kylähiihdoissa. Tänä vuonna kisat päästään järjestämään loistavissa lumioloissa, joihin Kisa-osaston puheenjohtaja Lasse Mäkinen tutustui kisapaikalla helmikuun loppupuolella. Näin ollen Pyterlahden maastossa ei tarvitse turvautua Vancouverin tapaan lisälumen rahtaamiseen, vaan kisalumet ovat aitoa, pyterlahtelaista lunta.

Lumen ansiosta latuprofiilia on pystytty tänä vuonna hiukan muokkaamaan ja kisavalmistelut ovat päässeet täyteen vauhtiin. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten uusittu latureitti vaikuttaa Pyterlahti Cupin pistetilanteeseen - ovatko vanhat kokeneet kisailijat voittamattomia vai saako Pyterlahti Cupin pisteiden metsästys ladulle myös mustia hevosia?

 

 

päivitetty 2.3.2010 klo 17.25

Kylähiihtojen valmistelut ovat hyvällä mallilla ja maastoon pääseekin harjoittelemaan ja tarkastelemaan latuprofiilia hyvissä ajoin ennen kisoja.
Kisa-osaston pj valmistautumassa ankaraan cup-taistoon...? Kisavalmistelujen yhteydessä helpotettiin myös museon katon lumitaakkaa.

Kuvat
Tero Viljasuo

   
Mopopoikien uusi ajoliivi testissä Haminan jäärata-ajoissa

Pyterlahden mopokerhon uudesta ajoliivistä ja vierailusta haminalaisen moottoripyöräkerho Kujansuu MC:n järjestämissä ajoissa voit lukea mopokerhon omilta uutissivuilta, eli täältä. Samalta sivulta löytyy myös raportti kylän omista jäära-ajoista, jotka ajettiin Santaniemessä helmikuun lopulla.

päivitetty 31.10.2010 klo 14.23   
Kylähiihdot vetivät väkeä laduille
 
Lauantaina 6.3.2010 Museonmäellä kisattiin perinteisissä kylähiihdoissa. Laduilla riitti vilskettä, kun talvisena kisapäivänä tehtiin kaikkiaan 41 kisasuoritusta. Vaikuttaisikin siltä, että komeiden lumihankien lisäksi hiihtoladuille kannusti Pyterlahti Cup, jonka pisteiden metsästys näyttäisi olevan kuumimmillaan.

Kisasää oli tänä vuonna talvinen - kisojen alkua väritti kevyt lumisade, joka kuitenkin laantui laduille lähdettäessä. Juniorisarjat olivat tänäkin vuonna suosittuja: niissä kisaili yhteensä 24 hiihtäjää, jotka tuki- ja huoltojoukkojen sekä kannustuksen turvin selvittivät kisaurakkansa mallikkaasti.

Kisojen yllätyksellisimmät ja vauhdikkaimmat käänteet nähtiin puusuksisarjassa. Sarjan osanottajamäärä oli tänä vuonna huomattava - edellisvuosien muutaman kilpailijan sijaan puusuksin latuja sivakoi kaikkiaan kahdeksan hiihtäjää! Puusuksisarjassa nähtiin myös suurta dramatiikkaa, kun Jarmo Peltolan suksi karkasi ja suksea hakiessaan hän menetti useita sekunteja. Jaetulle viidennelle sijalle Peltolan kanssa sijoittunut Esa Mässeli menetti puolestaan aikaa, kun radalta ei löytynyt sopivaa ohituspaikkaa. Puusuksisarjan hengen mukaisesti tuloksia ei kuitenkaan kilpailijoiden taholta spekuloitu saati kritisoitu eikä yhtään protestiakaan jätetty.

Palkintojenjaon yhteydessä päästiin tuulettamaan hienoja suorituksia ja juniorit saivat kaulaansa mitalit. Kisa-osaston tunnustuspalkinnon pokkasivat tänä vuonna kylän Ainot.
 

Kisapaikalle kokoontui runsaasti hiihtäjiä sekä tuki- ja kannustusjoukkoja. Pieni lumisadekaan ei haitannut numeroiden jakoa. Puusuksisarja keräsi tänä vuonna runsaasti mielenkiintoa osakseen.
Juniorit pääsivät ladulle ensimmäisenä.
Puusuksisarjan voittanut Heikki Savolainen oli varustautunut kisaan asianmukaisella tyylillä, mikä ei jäänyt kannustajilta huomioimatta. Kisayleisölle oli makkaran ohella tarjolla myös kahvia, mehua ja pullaa.
Palkintojenjaossa nähtiin iloisia hymyjä, tyytyväisiä mitalisteja
ja helpottuneita tuuletuksia. Ainojen saaman tunnustuspalkinnon vastaanottivat Kaija Moisio ja Hannele Peltola.

Kuvat
Piia Viljasuo
Tero Viljasuo

Pyterlahden kylähiihdot 6.3.2010
TULOKSET
 
Tytöt 4 v
1. Venla Mäkelä 1.19
Pojat 4 v
1. Lassi Pärtty 2.17
2. Lassi Hanski 2.24
3. Matti Eriksson 2.56
4. Vili Palonen 3.16
5. Sulo Saarilaakso 5.18
     
Tytöt 6 v
1. Kaisa Eriksson 1.32
2. Venla Kylmälä 2.23
3. Milja Mäkelä 2.57
     
Pojat 6 v
1. Kim Korsu 1.46
2. Jere Palonen 2.25
     
Tytöt 8 v
1. Laura Hanski 1.32
2. Kia Korsu 1.56
     

 

 
Tytöt 10 v
1. Mervi Toikka 1.39
2. Anniina Pakkanen 1.43
3. Wilma Viljasuo 2.11
     

 

Pojat 10 v  (pidempi lenkki)
1. Akseli Mässeli 2.31
     

 

  Tytöt 12 v  
1. Matilda Mässeli 2.52
2. Milla Toikka 3.48
3. Katriina Pakkanen 3.51
     

 

Pojat 12 v
1. Juho Mäkelä 3.32
     

 

Tytöt 14 v
1. Essi Rinnemaa 3.07
2. Jenni Viljasuo 4.05
     
 
Tytöt 16 v
1. Miia Toikka 4.16
     

 

Pojat 16 v
1. Juho Suurpää 2.17
     
Naiset
1. Mia Saarilaakso 1.42
2. Eija Savolainen 2.08
3. Helena Eriksson 2.52
4. Minna Mäkelä 2.58

 

Miehet
1. Lasse Mäkinen 2.02
2. Jarmo Peltola 2.09
3. Olli Suurpää 2.22
4. Tero Viljasuo 2.58

 

Puusuksisarja
1. Heikki Savolainen 2.00
2. Lasse Mäkinen 2.02
3. Olli Suurpää 2.10
4. Juho Suurpää 2.13
5. Esa Mässeli 2.14
5. Jarmo Peltola 2.14
7. Matti Ihalainen 3.12
8. Tero Viljasuo 3.35

 


Myös Pyterlahti Cupin pistetilanne on päivitetty:

Äijä Cup
Lady Cup
Lasten Cup

 

päivitetty 8.3.2010 klo 13.08

 
Vesisadekaan ei pilkkijöitä latistanut

Pyterlahden perinteiset pilkkikisat järjestettiin melko vetisissä sääoloissa. Kaksituntisen pilkkimiskisan aikana vettä tuli ajoittain melko reippaasti, mutta pilkkijöitä se ei lannistanut. Jäälle oli uskaltautunut 12 pilkkijää, jotka samalla taistelivat myös Pyterlahti Cup -pisteistä. Katsojia kerääntyi Santaniemen rantaan vasta kalojen laskentaan, jossa voittotaistelu osoittautui yllättävän kalaisaksi. Tiukin taisto käytiin kuitenkin kolmossijasta, jossa Arto Iivarin isoin kala kukisti Tapio Mäkisen kookkaimman kalan. Toisaalta osa pilkkijöistä joutui kokemaan huonompaa kalaonnea ja vastauksena rannalta esitettyyn kysymykseen kalojen lukumäärästä kuului: "no mitä luulisit?"

Kaikki pilkkijät palkittiin komeilla ongenkohoilla, joilla pääsee treenaamaan kesän onkikisoja varten. Kisan voiton korjannut Pekka Suurpää sai puoleksi vuodeksi hallintaansa Heikki Savolaisen suunnitteleman ja valmistaman kiertopalkinnon, joka heinäkuisten onkikisojen jälkeen siirtyy loppuvuodeksi onkikisojen voittajan kirjahyllyyn.

Pyterlahti Cupin kärjessä tapahtui tiukka muutos, kun Lasse Mäkinen siirtyi ohi Juho Suurpään yhdellä pisteellä. Kärjen tuntumassa tilanne tuntuu tiivistyvän ja samalla cup-pisteitä saaneiden lukumäärä kasvaa.

Päivitetty cup-tilanne:

Äijä Cup
Lady Cup
Lasten Cup

 

Sateisessa ja sumuisessa säässä nähtiin monenlaisia varusteita.
Punnitusta seurasi kisailijoiden ohella myös muutamia kiinnostuneita katsojia. Saaliiksi saatiin eri kokoisia ja erilaisia kaloja.
Eniten kaloja saanut Pekka Suurpää sai ongenkohon lisäksi haltuunsa yhdistetyn pilkki- ja onkikisakiertopalkinnon.

Kuvat
Seppo Rintelä

PYTERLAHDEN KYLÄN PILKKIKISAT 4.4.2010 TULOKSET

YLEINEN
1. Pekka Suurpää 29 kalaa
2. Lasse Mäkinen 24 kalaa
3. Arto Iivari 8 kalaa
(vertailuvoitto)
 
4. Tapio Mäkinen 8 kalaa
5. Jarmo Peltola 3 kalaa
6. Hannu Iivari 0 kalaa
6. Juho Suurpää 0 kalaa
6. Olli Suurpää 0 kalaa
6. Tero Viljasuo 0 kalaa
     
 
LAPSET
1. Jukka Iivari 7 kalaa
2. Erkka Mäkinen 0 kalaa
2. Johannes Ylläsjärvi 0 kalaa
     

päivitetty 4.4.2010 klo 21.08
 

 

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |