ELÄINKUVIA PYTERLAHDESTA
Takaisin luonto-osastosivulle pääset tästä

Vauhtia ja mylvintää metsien kätköissä
Seppo Rintelä pääsi todistamaan aitiopaikalta hirvien kosiomenoja ja onnistui tallentamaan hetket myös videolle.
päivitetty 13.9.2010 klo 12.59
 
Tuulahdus Välimeren maista
Seppo Rintelä onnistui kuvaamaan "erikoisen helikopterin" omalla pihallaan syyskuun alussa Pyterlahdessa. Hyönteinen osoittautui etelänpäiväkiitäjäksi (Macroglossum stellarum), joita silloin tällöin eksyy ilmavirtauksien mukana myös tänne Pohjolaan.

päivitetty 13.9.2010 klo 12.55
 
Luontohavaintoja Pyterlahdesta
Kuvat Seppo Rintelä

elokuussa 2010

 

päivitetty 22.8.2010 klo 20.38

 

Helteellä on hyvä herkutella
Seppo Rintelä kuvasi helteistä ja lämmöstä nauttivan vuohen, joka ottaa kesäherkuista kaiken irti...

päivitetty 13.7.2010 klo 0.48


Hirvenvasa kasvanut viime näkemältä!

Seppo Rintelä kohtasi vanhat tutut Pyterlahdessa 23.6.2010. Vajaassa kuukaudessa pikkuvasalle on kertynyt jo huimasti lisää kokoa, eikä kuvaajaakaan enää tarvinnut vierastaa niin kuin toukokuussa.

 

päivitetty 24.6.2010 klo 0.19

   

Herra hirvi suoraan iltatorkuilta salamavalojen loisteeseen
Seppo Rintelä kohtasi iltatorkuiltaan heränneen hirven 19.6.2010 Pyterlahdessa. Makuulla metsikössä ollut hirviherra oli herättyään hiukan äreä ja piti melkoista meteliä ja näytti jopa kieltä. Kuitenkin protestoinnin jälkeen mallinura voitti ja hirviherra suostui kuvattavaksi parinkymmenen minuutin ajaksi, jolloin kuvaaja pystyi ottamaan iltahämärässä lukuisia kuvia salamavaloakin käyttäen. Kuvaaminen olikin helppoa, kun välimatkaa kuvaajan ja kuvattavan välillä oli todella vähän. Lopulta kumpikin lähti rauhallisesti omaan suuntaansa. Kuvaaja myöntää, että yllättävä kohtaaminen nosti sykettä ja tilanne alkoi jopa todella hirvittää.

päivitetty 20.6.2010 klo 22.37


Pyterlahden luonnossa tapahtuu...
 
Kun sepelkyyhky vielä hautoo poikasiaan, toiset jo syöttävät... "Maailmassa monta on
ihmeellistä asiaa, se
hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.
Emo on kuitenkin kuulomatkan päässä ja totesi kuvaajan vaarattomaksi. Paras ja turvallisin paikka on kuitenkin emon vieressä.

Kuvat
Seppo Rintelä
27.5.2010

Kuvausta kesäaikaan

Kuvat Seppo Rintelä

Pyterlahden luonto on ollut täynnä hyvin erilaisia eläimiä aina ilmatilassa lentävistä pöllöistä maan alla (tai joskus päällä) liikkuviin myyriin ja metsän kuninkaisiin
Myös oravat ovat olleet liikkeellä... Vili-kissa puolestaan osoittaa, että kuvaajan työ voi joskus olla myös vaarallista.

Kesä toi kyyt tullessaan...
Timo Rintelä kuvasi tämän komeankokoisen kyykäärmeen Pyterlahdessa ennen juhannusta. Lämpimämmät ilmat näyttävät saaneet luikertelijan liikkeelle auringosta nauttimaan.

Kettuja kerrakseen
Kuten luontosivulta voi havaita, Pyterlahdessa tuntuu olevan kettuja kerrakseen. Tai pikemminkin tarkkasilmäiset kuvaajat ovat onnistuneet ikuistamaan repolaisia eri tilanteissa.

Kettukannan jatkuvuuskin näyttäisi olevan taattu, sillä joukosta löytyy niin "siniverisiä, aatelisia" yksilöitä kuin vielä aivan uunituoreita ketunalkujakin.

Hellevi Karhula onnistui ikuistamaan 17.6.2009 tämän hellyttävän pikku-repolaisen, joka ei tuntunut ottavan turhia paineita kuvauksesta, vaan katsoi kiltisti suoraan kameraan.
Seppo Rintelä kuvasi 16.6.2009 tämän mielenkiintoisen värisen ketun. Karva on hassun väristä, mutta häntä kuitenkin tuuhea - liekö kettu vaihtamassa karvaa vai onko se käynyt uimassa...?

Hirviä liikkeellä

Seppo Rintelä kuvasi Pyterlahden metsissä käyskennelleet hirvet.

7.6.2009 Pyterlahti
 

Kettu päivälenkillä

Kenties samainen kettu hiippaili päivälenkillä 3.6.2009, jolloin Hellevi Karhula tallensi Repolaisen liikkeet kameralla.
 

Kettu iltalenkillä

Pyterlahdessa 18.5.2009 lenkkeilleen ketun kuvasi Seppo Rintelä.


Pyterlahden oravat hyvissä voimissa kohti kesää...

Kuvat Seppo Rintelä 
Ilvespennun yö pihalla
Seppo Rintelä onnistui kuvaamaan, kun ilvespentu tutustui ympäristöön ja opetteli metsästyksen alkeita. Tosin havaintojen mukaan rusakot tuntuivat pennusta vielä aika isoilta ja pelottavilta, joten pentu tyytyi seuraamaan niitä vain katseellaan, eivätkä rusakotkaan noteranneet "kissanpentua". Pentu vietti aikaansa istuskelemalla ison kiven päällä ja kurkisteli sieltä ohikiitäviä rusakoita.

12.3.2009

Myös metsäjäniksiä talvimaisemassa

Seppo Rintelä kuvasi helmikuisilla hangilla metsäjäniksen.

 

"Bambit" palasivat julkisuuteen

Anne Rintelä kuvasi piiloistaan esiin tulleet otukset 24.1.2009 Pyterlahdessa

 


Syksyistä luontoa...

Vaikka harvinaiset kattohaikara ja keisarinviitta ovat Pyterlahden jo jättäneet, on luontokuvaajilla ollut työsarkaa erilaisten luontokappaleiden tallentamisessa.

Kuvat
Hellevi Karhula
Leo Karhula
Tero Viljasuo


Harvinaisuuksia Pyterlahdessa

Elokuisena iltapäivänä Pyterlahdessa ihasteltiin kesäisiä perhosia. Toinen perhosista, keisarinviitta, on hyvin harvinainen ja sitä esiintyy Suomessa vain etelässä ja kaakkoisosissa. Amiraaliperhoset lumoavat kauneudellaan ja siksi ne huomataankin puutarhoissa helposti.
Keisarinviitta (Argymnis paphia) Amiraali (Vanessa atalanta)

kuvat Seppo Rintelä


Missä pupu piileksii?
Pienen jäniksen piilopaikassaan kuvasi Hellevi Karhula.


Kuvaajan kavereita...
Nämä kuvaustilanteisiin hiukan eri tavoin suhtautuvat eläimet kuvasi Seppo Rintelä.
Hirvi ei järin välitä kuvauksesta - selän kääntäminen lienee helpoin tapa välttää kuvatuksi joutuminen. Jänistä kuvaustilanne puolestaan ujostuttaa... Pienemmät eläimet uskaltavat näyttää rohkeasti, mitä mieltä ovat kuvaamisesta... Ja irvistys on sen mukainen.
 

Luonnossa nähtyä...
Kesä- ja heinäkuussa 2008 otetut luontokuvat ovat Seppo Rintelän kuvaamia.
 

 
 
Pyterlahden metsissä liikkuu myös isoja eläimiä
Oravat keräävät jo talvivarastoja - mikä marja mahtaa olla suussa? Jäniksen jalkatekniikka on huippuunsa hiottua. Supikoiran synttärit
Supikoiraa kuvaaminen ujostuttaa, joten kuvaajalle voi näyttää vaikka kieltä...

Elämää pyterlahtelaismetsissä

Vuosien varrella kuvattuja eläinkuvia on ottanut Seppo Rintelä
Kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla niiden päältä 
     
   

   
 

 päivitetty 25.11.2007 klo 0.30
 

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |