PYTERLAHDEN MOPOKERHO EL REINOS RY.

 

ARKISTO 2010

 
Pyterlahden mopopoikien uudesta ajoliivistä välittyy Pyterlahti-hengen lisäksi myös tuulahdus kansainvälisyyttä
 
Pyterlahden mopopoikien jaloissa on jo ennen Aino ja Reino
-maantiejuoksuja nähty Reino-tossuja. Nämä perinteiset tossut ovat mopoilijoiden mukaan parhaat mahdolliset ajokengät moporetkeilyyn. Mopopoikien Reino-henkisyys vahvistui, kun he ottivat käyttöönsä ensimmäisen painoksen uusista ajoliiveistä, jotka on valmistettu aidon Reino-hengen mukaisesti.

Ajoliiveissä on hyödynnetty alalla vallitsevia trendejä ja liivin päämateriaali on nahka. Oman, ainutlaatuisen ja pyterlahtelaisen lisänsä kokonaisuuteen tuo Reino-kangas ja Pyterlahti-henkinen logo Aino ja Reino -maantiejuoksujen tiimoilta. Pyterlahden mopopojat ovat lanseeranneet myös kansainvälisemmän nimen - El Reinos, joka komeilee ajoliivien selkämyksessä. Nähtäväksi jää, millaisia vaikutteita uudet ajoliivit antavat mopopoikien toiminnalle...

 


 

päivitetty 2.3.2010 klo 17.32

Kulttuurikyläyhdistyksen pj Tero Viljasuo ihailemassa ensimmäistä ajoliivipainosta heti tuoreeltaan
Pyterlahden mopopojat tunnetaan nyt kansainvälisemmin nimellä El Reinos

Kuvat
Seppo Rintelä

 
Mopopoikien uudet ajoliivit testauksessa Haminan jäärata-ajoissa
 
Lauantaina 27.2.2010 haminalainen moottoripyöräkerho Kujansuu MC järjesti kahdeksannet jäärata-ajot Haminassa. Pyterlahden mopopoikia edustivat uusissa ajoliiveissään Kai Ihalainen, Kari Toikka ja Tero Viljasuo, jotka olivat ottaneet joukkunimekseen kansainvälisemmän El Reinos -nimityksen. Ajajien talli-/huoltopäällikkönä toimi Matti Ihalainen ja kuljetuspäällikkönä Tapio Mäkinen.

Vaikka Reino-tossujen käyttö moporetkien ajojalkineena on vakiintunut, niitä ei haluttu kuluttaa kisakäytössä, vaan Pyterlahden joukkue kiinnitti tossut mopojen tarakalle.

Rataolosuhteet olivat tänä vuonna haastavat ja jäällä olevan veden vuoksi radan pituutta oli lyhennetty. Näin ollen ajettavien kierrosten määrää oli lisätty ja myös pyterlahtelaiset pääsivät kiertämään radan kolmeen kertaan. Kunnialla päästiin ruutulipulle asti ja loppujen lopuksi pyterlahtelaisten sijoitus oli C-finaalin kolmas vakioluokassa.

 

päivitetty 2.3.2010 klo 17.49
 

Reino-tossuja haluttiin säästää kastumiselta ja näin ollen ne kiinnitettiin tarakkaan.
Ajajat valmiina kisastarttiin Mopopojat tapasivat kisoissa myös vuoden 2009 Reino-juoksujen suojelijan Jari "Jallu" Nenosen Kisaolosuhteet olivat haastavat
Pyterlahtelaisten joukkue sijoittui vakioluokassa C-finaalin kolmanneksi

Kuvat
Tero Viljasuo

 
Mopot pärisivät ja vesi lensi Santaniemessä

Sunnuntaina 21.3.2010 Santaniemi oli täynnä mopojen pärinää, kun Pyterlahden perinteiset mopoajot saivat väen liikkeelle. Runsaslukuiset kannustus- ja huoltojoukot seurasivat leikkimielistä, mutta samalla niin totista kisailua pilvisessä säässä. Ainojen hoitama herkullinen kahvi- ja pullapiste toi lisämukavuutta katsomoon.

Ajajille jäällä käydyn kisan olosuhteet olivat haastavat, sillä rata oli paikka paikoin erittäin vetinen - näin ollen esimerkiksi Matti Ihalainen varjeli omia Reino-tossujaan pitämällä ne tarakalle köytettynä. Radan pituus oli kaikkiaan 400 metriä ja kuljettajien keskuudessa sen kuntoa pidettiin olosuhteisiin nähden kuitenkin erinomaisena. Ratamestareina toimineet Tapio Mäkinen ja Matti Ihalainen saivatkin kiitosta osakseen. Lähtövalojen toiminnasta vastasi Pekka Rintelä ja ruutulipun heiluttajana toimi itseoikeutetusti hallitseva Reino-juoksujen maailmanmestari Timo Mäkelä.

Pyterlahtelaisten ajajien päällä nähtiin vielä uutuudenkarheat Reino-henkiset ajoliivit, jotka saivat osakseen suurta ihailua. Lisäksi Santaniemessä päästiin ihailemaan entisöityä Solifer Export -66
-mopoa, jonka omistaja Mikko Maattola pokkasikin Vuoden mopo 2010 -tunnustuksen. Vuoden team -pokaalin pokkasi puolestaan Team Rauta-Mako Kurkelasta.

Kisan tulokset eri luokissa - niin laillisissa kuin laittomissa - vaikuttavat osaltaan myös Pyterlahti Cup -tilanteeseen, joka tiivistyi päivän jälkeen erityisesti Äijä Cupin osalta.

 

Pyterlahti Cup päivitetty

Äijä Cup

Lasten Cup

 

 
Ennen ajojen alkua kuljettajakokouksessa tarkastettiin rata-alue, joka oli paikka paikoin melko vetinen. Samaan aikaan toimitsijat viimeistelivät lähtövaloja.
Mopojen ympärillä riitti vilskettä varikkoalueella, jossa oli parkissa myös vanhempaa, entisöityä kalustoa.
Mikko Maattolan Solifer Export -66 palkittiin Vuoden mopo 2010 -palkinnolla.
Lähtövalojen sammuttua kisa oli valmiina alkamaan ja mopoilijat lähtivät vauhdilla matkaan.
Vaikka ajoittain rata kävi ahtaaksi, selvittiin ruutulipulle kunnialla ja hyvässä järjestyksessä.
Rataolosuhteiden ollessa vetiset, oli kaarteisiin tultava huolella välttyäkseen kastumiselta. Palkintojenjakoa odoteltiin tyytyväisissä tunnelmissa. Pyterlahden mopopoikien (El Reinos) uudet ajoliivit nähtiin ensimmäistä kertaa kotikylän areenoilla.
Lopuksi jaettiin palkinnot eri sarjojen parhaimmistolle.

Kuvat
Seppo Rintelä

   
TULOKSET
 
Lailliset
 
1. Heikki Andersson Suzuki PV -00  Kotka
2. Timo Koskela  Solifer SM -76  Kurkela  
3. Mikko Maattola  Solifer Export -66 Elimäki
4. Jarmo Peltola Tunturi Pappa -86 Pyterlahti
5. Kari Toikka   Tunturi Pappa -87 Pyterlahti 
6. Juho Suurpää  Tunturi Pappa -72 Pyterlahti 
7. Kai Ihalainen Tunturi Pappa -87 Pyterlahti 
8. Olli Hurtta  Solifer SM -75 Pajulahti
9. Tapio Mäkinen Tunturi Pappa -74 Pyterlahti
10. Tero Viljasuo Tunturi Pappa -72 Pyterlahti
11. Lasse Mäkinen Tunturi Pappa -72 Pyterlahti
12. Marko Koskimies Fantic Kurkela
13. Henri Väkiparta Tunturi Pappa -70 Pajulahti
14. Matti Ihalainen Tunturi Pappa -86 Pyterlahti
15. Timo Peltola  Tunturi Pappa -81 Pyterlahti
16. Ilpo Lyytikäinen  Honda Monkey -75 Kurkela

 

Vähän tuunatut
1. Arto Iivari Tunturi Super Sport -79 Pyterlahti
 
Enemmän tuunatut
1. Olli Suurpää Solifer -74 Pyterlahti
2. Juha Salopaasi Suzuki Pv -91 Pyterlahti
3. Jari Lehtonen Subana -84  Summa
4. Samu Salopaasi BTM -06 Pyterlahti
5. Mikko Kallio Raisu -81 Summa

 

Historic-luokka & Muut (näytösajo)
Matti Ihalainen KTM -67
Marko Koskimies Solifer 4 Speed -73
Aleksi Peltola 
(6-v)
Mönkijä 
 
päivitetty 28.3.2010 klo 16.12
   
El Reinos järjestäytyi suuren maailman tyyliin
 
Pyterlahden mopopojat ovat olleet kylänraitilla tuttu näky jo vuosien ajan. Kuluneen vuoden aikana mopopojat ovat virittäneet ja kehittäneet toimintaansa edelleen: alkuvuodesta hankitut ajoliivit olivat alkusysäys toiminnan uusille tuulille. Ajoliivien myötä mopopojat ottivat nimekseen suuren maailman tyyliin "El Reinos", joka komeilee myös ajoliiveissä.

Lauantaina 3.4.2010 mopokerho El Reinos piti ensimmäisen virallisen kokoontumisensa museon saunalla, jossa toiminnalle määriteltiin puitteita: laadittiin hieman kerhon sääntöjä, kirjattiin toiminta-ajatusta ja suunniteltiin tulevan kesän ajotapahtumia. Kokoontumisessa pidettiin myös resitentinvaalit ja äänestyksessä suurimman kannatuksen sai Lasse Mäkinen. Näin ollen hänet valittiin kerhon El Resitentiksi. Samalla Tero Viljasuosta tehtiin Asiainhoitopäälikkö.

Kokoontumisessa päätettiin myös, että perinteisissä Santaniemen jäärata-ajoissa ajetaan kerhon sisäinen kisa. Kerho kannattaa Reino-hengen mukaisesti reiluja ja laillisia mopoja ja mestaruus jaetaan nimenomaan laillisten mopojen sarjassa. Näin ollen vuoden 2010 El Reinos -jääratamestariksi julistettiin Jarmo Peltola, joka palkittiin kokoontumisen yhteydessä.

Lisää tietoa El Reinos -ryhmästä löytyy kerhon omalta sivulta, joka on täällä.

 

päivitetty 11.4.2010 klo 18.19

Jarmo Peltola palkittiin vuoden 2010 El Reinos -jääratamestarina

Kuva
Tero Viljasuo

 
El Reinos -moporyhmä kierteli maita ja mantuja
 
Sunnuntaina 4.7.2010 Pyterlahden El Reinokset tekivät moporetken Klamilaan. Retkeen varattiin huolella aikaa ja reitin kulkiessa pitkin maita ja mantuja mopopojat olivatkin pois kotikylän muonavahvuudesta liki neljän tunnin ajan.

Lähtö tapahtui totuttuun tapaan hyvässä järjestyksessä Opistonmäen maitolaiturilta. Museotietä pitkin mopoiltiin ensin Ravijoelle asti, jossa entisen kaupan pihalla pidettiin kalustonhuoltotauko. Museotieltä kymmenen mopon letka suuntasi kohti Klamilaa tällä kertaa kulkien rantoja myöten. Kujansuun baarissa olikin aikaa hengähtää ja nauttia moporetkillä perinteisiksi muodostuneet limonadit.

Retken pääkohteena oli Pyölintalolla järjestetty maalaishuutokauppa. Mopokerholaisten silmissä kiilsivätkin mahdollisesti myytävät mopot, traktorit tai mopojen osat ja El Reinos -mopokerhon el Resitentti Mäkinen oli jopa varustautunut kiinnittämällä moponsa perään maitokärryn mahdollisia hankintoja varten. Valitettavasti tällä kertaa myyntilistoilta ei perinneajoneuvoihin liittyviä tavaroita löytynyt ja Mäkisen huutamassa sekatavaralaatikossakaan ei ollut yhtään mopon osaa.

Huutokaupan jälkeen mopopojat päättivät perehtyä metsäteiden kuntoon ja kulkivat hiekkateitä pitkin Bunkkerimuseolle, jossa pidettiin jäätelötauko. Jos hiekkateillä ei liiemmin muuta liikennettä ollut, paluumatkalla seiskatiellä muita kulkijoita oli sitäkin enemmän, kun El Reinokset suhasivat rekkajonon seassa. Samalla tuli poltettua mopoista karstat isojen autojen välissä kulkiessa.

Retki todettiin erittäin onnistuneeksi, vaikka huutokaupasta ei kerhon toiminta-ajatukseen liittyviä hankintoja tehtykään. Retkeläiset herättivät matkallaan paljon huomiota. Suurimmalla osalla oli päällään kerhon omat liivit, jotka eivät kuitenkaan herättäneet epäluuloa, kuten mopokerhojen pukeutuminen yleensä, vaan Pyterlahden mopopojat saivat paljon vilkutuksia ja hymyjä osakseen.

päivitetty 5.7.2010 klo 22.59
 

Valmiina lähtöön Opistonmäen maitolaiturilta. Ravijoen entisen kaupan luona oli aikaa huoltaa kalustoa ja hengähtää hetki.
Ravijoen entisen kaupan luota löytyi myös merkkejä historiasta. Kujansuun baarissa pidettiin moporetkillä vakiintunut limonaditauko. Retken pääkohteena oli Pyölintalolla pidetty maalaishuutokauppa.
El Reinos -liivit olivat retken päävarusteena ja herättivät lähikylissä paljon huomiota. Jotta kotiin ei olisi tarvinnut lähteä tyhjin käsin, uskaltautui el Resitentti huutamaan sekatavaralaatikon, josta ei kuitenkaan löytynyt yhtään mopoon sopivaa osaa... Matka jatkui hiljaisempia hiekkateitä pitkin läpi naapurikylien
ja metsätaipaleiden, kunnes päädyttiin Bunkkerimuseolle jäätelötauolle. Kansainvälisyyskin nousi retken teemaksi rekkajonoja ohitellessa
ja samalla kotimatkalla saatiin mopoista poltettua karstat pois.

Kuvat
Seppo Rintelä


Vanhojen traktoreiden ihastelu täytti Ihalaisenmäen

 

Ihalaisenmäellä pörisi lauantaina 4.9.2010 oikein urakalla, kun Pyterlahden mopokerho El Reinos tempaisi järjestämällä kokeilunomaisesti ensimmäisen vanhojen traktoreiden tapahtuman. Ilmassa olikin suuren urheilujuhlan tuntua sekä ajoittain myös savupilviä, kun komeat traktorit esittäytyivät näyttelyalueeksi muutetulla pellolla. Mopokerhon tausta-ajatuksena tapahtuman järjestämisessä oli tuoda traktorit ja traktoriharrastus esiin tallien kätköistä - kerhon tiedossa on, kuinka traktoriharrastuksen suosio on viime vuosina kasvanut ja tapahtumalla haluttiin koota harrastajia yhteen ja samalla esitellä heidän työtään yleisölle. Yleisöä olikin syksyisestä säästä huolimatta paikalla runsaslukuisesti ja tapahtumalle on luvattu jatkoa myös ensi vuonna.

Tapahtumassa oli esillä kaikkiaan 14 traktoria Pyterlahdesta ja naapurikylistä. Rivistöissä komeili mm. Zetoreita ja Valmetteja sekä lukuisia muita traktorimerkkejä erilaisine työkoneineen. Traktorien ihastelun lomassa yleisöllä oli mahdollisuus nauttia mopokerhon kahvilan makoisasta tarjonnasta ja traktorien työnäytöksistä: vanha Valmet tarjosi niittonäytöksen, useat eri traktorit esittelivät kyntämistä ja ohjelmassa oli myös ojamaan levitystä vanhalla kalustolla. Kolme Zetoria järjesti puolestaan leikkimielisen kiihdytyskisan, joka yleisön pyynnöstä uusittiin.

Tapahtuman päätteeksi traktorit kuljettajineen asettautuivat upeaan paraatirivistöön.

 

Paraatiin siirryttiin hyvässä järjestyksessä.
Tapahtuman päättänyt paraati oli komeaa katseltavaa.

 

Sunnuntaina 5.9.2010 Leo Karhula kuvasi traktorin, joka oli tulossa traktorinäyttelyyn, mutta tulo kaatui yllättäviin teknisiin ongelmiin.

 

 

 

päivitetty 14.9.2010 klo 11.47
 


 
Upeat traktoririvistöt vallottivat Ihalaisenmäen ensimmäistä kertaa järjestetyssä vanhojen traktorien tapahtumassa.
Mopokerhon kahvila toimi huoltopisteenä. Traktorit kiinnostivat kaikenikäisiä.
Zetorien leikkimielinen kiihdytyskisa näkyi ja kuului miltei kylän toiselle laidalle asti.
Ohjelmassa oli kyntönäytös ja ojamaan levitystä
sekä niittämistä perinteisellä kalustolla. Myös yleisöksi saapuneilta löytyi vanhanajan kulkuneuvoja.

Kuvat

Hellevi Karhula
Leo Karhula
Pekka Rintelä
Seppo Rintelä
Tero Viljasuo


El Reinos retkeilemässä Tattoo-tunnelmissa

Elokuun ensimmäisellä viikolla Pyterlahden mopokerho El Reinos teki erilaisin kokoonpanoin retkiä lähiseuduille Tattoo-viikon hengessä.

Tiistaina 3.8.2010 joukko mopokerholaisia matkasi Pitkäkoskelle kuuntelemaan Vuorelan Liikenteen tarjoamaa Tattoo-viikon ulkoilmakonserttia.

Seuraavana päivänä startattiin pienemmällä porukalla, kolmen kerholaisen voimin Museotietä Haminaan, jossa käytiin kuuntelemassa muun muassa puistokonsertteja. Samalla retkeilijät mainostivat tulevia Aino ja Reino -maantiejuoksuja ja tekivät yhteistyösopimuksia.

 

Tattoo-konsertit keräsivät mopokerhon lisäksi paljon yleisöä. Kahvitauolla ja Bastionin liepeillä.
Kaupungista tehtiin myös mopovarusteiden hankintoja - ja ne otettiin käyttöön välittömästi - eipä ollut epäselvää, mihin mopot olivat parkkeerattuina. Retkeläiset kiertelivät satamassa ja tapasivat myös kaupungin ylintä johtoa.
Kotimatka toteutettiin Museotietä pitkin. ja matkalla markkinoitiin myös Aino ja Reino -maantiejuoksuja turisteille.
 
Tattoo-viikon ulkoilmakonsertti järjestettiin Pitkäkoskella, jonne matka taittui mukavasti - mopoilla tietenkin.
Pyterlahden mopokerholaiset olivat pukeutuneet luonnollisesti El Reinos -liiveihin. Konsertin jälkeen mopokerhon el resitentti Lasse Mäkinen kiitti Raimo Vuorelaa konsertista. Seuraavan päivän Haminan reissulla tulikin vastaan runsaasti Vuorelan kalustoa.

 

Kuvat
Seppo Rintelä

 

 

 

 

 


päivitetty 13.9.2010 klo 21.28
 

El Reinos nyt virallinen yhdistys
Lauantaina 16.10.2010 Pyterlahden mopokerho piti kokouksen Museon saunalla julkistaen kaksi tärkeää uutista. Mopokerho on nyt vihdoin saanut oman virallisen asemansa, sillä yhdistys on tästä eteenpäin virallisesti rekisteröity yhdistys, Pyterlahden mopokerho El Reinos ry.

Samalla yhdistykselle nimettiin ensimmäinen kunniajäsen, joka on vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen. Hallikaisen varastojen kätköistä löytyy Pappa Tunturi, joten kerhon Pappa Tunturi -edustus kasvaa entisestään. Hallikainen oli otettu saamastaan arvonimestä ja aikeissa on, että yhteistyö jatkuu monin eri tavoin.

 

päivitetty 31.10.2010 klo 14.40

Kuvat
Matti Ihalainen

   

El Reinos -jäsenistöä videohaastattelussa
Tampereen matkalla olleet El Reinos -yhdistyksen jäsenet pääsivät Pirkanmaan Sanomien haastatteluun. Haastattelu löytyy You Tubesta - suora linkki haastatteluun tässä.

päivitetty 28.12.2010 klo 23.15


   
El Reinos ja Halvatun papat saman pöydän ääressä

El Reinos tapasi Halvatun papat Vaalimaan Rajahovissa 3.12.2010. Moporyhmien kesken käytiin keskusteluja, lähinnä Kaunialan hyväntekeväisyysajosta, jossa Halvatun papat ovat olleet mukana useamman vuoden. El Reinos on myös kiinnostunut mahdollisesta osallistumisesta tähän hyväntekeväisyystapahtumaan.
 
Kuvat
Juha Mäkinen

päivitetty 19.2.2011 klo 9.10

 

   
El Reinos vastasi itsenäisyyspäivän lipunnostosta
Itsenäisyyspäivänä 6.12.2010 El Reinos huolehti lipunnostosta. Lippu nousi juhlavasti ja juhlapuheen piti El Reinos -jäsen Pekka-P. Lisäksi tapahtumaa juhlisti pienimuotoinen ohimarssi.

päivitetty 19.2.2011 klo 9.08


 
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |