PYTERLAHDEN MOPOKERHO EL REINOS RY.

 

ARKISTO 2012

 
El Reinot reinoilemassa Reino-tossupallon MM-turnauksessa

Maaliskuussa 2012 Tampereella järjestettiin ensimmäinen Reino-tossupallon MM-turnaus, jonne myös Pyterlahdesta kutsuttiin edustusjoukkue. Kyseessä oli 17.-18.3.2012 järjestetty hyväntekeväisyysturnaus, johon pelaamaan pääsi ainoastaan kutsuttuna joukkueena. Pelimuotona oli tossupallo, eli "höntsy" ja pyterlahtelaiset lähtivät rennolla mielellä mukaan - jääharjoituksia pidettiin ennen turnausta yksi: paikalla oli tuolloin joukkueesta viisi miestä ja varusteena neljä mailaa eikä yhtään palloa...

Etujoukko lähti Tampereen Koulukadun kentälle tarkkailemaan peliareenaa, jään kuntoa ja hankkimaan myös pari lisävahvistusta. Heikompaa olisi ehkä voinut hirvittää vastustajajoukkueiden nimilistoja tarkastellessa, sillä nimilistoista löytyivät mm. nimet Sakari Kuosmanen, Raimo Helminen, Risto Jalo ja Sami “Tartu mikkiin” Hintsanen.

Kisalauantaina Tampereella nähtiin kuitenkin rohkea pyterlahtelaisjoukkue ja kannattajajoukot. Tapahtuma aloitettiin juhlallisesti Sakari Kuosmasen esittämällä Maamme-laululla ja pelit pyörähtivät käyntiin turnausluontoisesti. El Reinojen pelit eivät täysin menneet putkeen ja lopputuloksissa saimme pitää häntäpään herruuden puhtaalla nollalla. Tietysti positiivisisti ajatellen: jos lopputuloksia katsoisi ylösalaisin, niin olimme kiistattomasti ykkösiä. Myös maalitili avattiin ja peli-ilme parani peli peliltä. Ties mihin joukkue olisi yltänyt, jos jääharjoituksia olisi ehditty pitämään enemmän...

 
Pelin jälkeen illalla järjestettiin iltajuhla, jossa palkittiin joukkueita. Juhlassa myös lanseerattiin Aino ja Reino -juoma, jota päästiin maistelemaan sekä syötiin, Tampereella kun oltiin, mustaa makkaraa. Turnauksen jälkeen saimme tiedon, että uusi turnaus on tulossa 2013 ja sinne on myös El Reinot kutsuttu. Pyterlahti.net ei ole saanut tietoonsa, onko harjoittelua vielä aloitettu...

Videosatoa tapahtumasta (YouTube)

El Reinos valmiina

Turnauksen avaus

Maali!

päivitetty 26.1.2013 klo 18.16

 
   
Sää suosi jäärata-ajoja
 
Sunnuntaina 25.3.2012 ajettiin Santaniemessä jälleen El Reinojen perinteiset jäärata-ajot.
Tällä kertaa ilma oli todella hieno ja aurinkoinen: paikalle olikin saapunut 21 kuljettajaa mopoineen sekä yleisöäkin nähtiin Santaniemen rannassa runsaasti. Munkit ja kahvi kävivät kaupaksi kahviossa.

Ajot ajettiin jälleen kahdessa erillisessä, Laittomien ja Laillisten sarjoissa. Kuten aiempinakin vuosina, oli Laillisissa mopoissa suurempi osanotto: peräti 15 mopoa. Laittomat, eli viritetyt mopot ajoivat ensin. Alkuerissä parasta vauhtia piti Kimmo Risu Raisullaan. Kun oli finaalin aika, niin ajajat laitettiin käännettyyn järjestykseen alkuerien perusteella eli Kimmo starttasi joukon hänniltä, mutta nopeasti hän lähdön jälkeen nousi kärkeen ja vei voiton laittomissa mopoissa.

Tämän jälkeen ajettiin laillisten lähdöt, joissa ajettiin 4 finaalilähtöä. Lähdön nopein nousi aina ylempään sarjaan. Marko Koskimies teki vakuuttavaa jälkeä ja nousi aina D-sarjasta aloittaen ja voittojen kautta A-Finaaliin asti. Mikko Maattola vei kuitenkin lopulta A-finaalin voiton.

Lopuksi ajettiin järjestävän seuran El Reinoksen oma lähtö, jossa kerhon jäsenet kisailivat toisiaan vasten. Siinä voiton vei Olli Suurpää. Ajon jälkeen nousi kuitenkin hieman keskustelua Ollin ajosuorituksesta ja asiaan päätettiin palata kauden päätösjuhlassa. Kiertopokaali luovutettiin Tapio Mäkiselle, joka on puuhannut paljon mopojen ja traktoreiden parissa sekä pärjännyt myös jääratakisoissa.

 

TULOKSET
 
Laittomien finaali
 
1. Kimmo Risu Helkama Raisu -79
2. Aapo Paitula Tunturi Tiger -85
3. Mikko Kallio Jupiter -72
4. Teemu Risu Helkama Raisu –86
5. Olli Suurpää Solifer
6. Jari Lehtonen
Tunturi Pappa –60

 

Laillisten A-Finaali
 
1. Mikko Maattola Jupiter Safir –70
2. Aki Iivari Pappa Tunturi –87
3. Tapio Mäkinen Pappa Tunturi –73
4. Marko Koskimies Fantic
5. Kari Toikka Pappa Tunturi -73
B-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi A-finaaliin
2. Janne Puonti  
3. Lasse Mäkinen  
4. Jouni Väkiparta  
5. Jarmo Peltola  
C-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi B-finaaliin
2. Tero Viljasuo  
3. Juha Mäkinen  
4. Juha Takala  
5. Timo Peltola  
D-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi C-finaaliin
2. Matti Ihalainen  
3. Juho Suurpää  
4.    
5.    
6.    
   
päivitetty 26.1.2013 klo 0.12  
   
El Reinos mukana Kaunialan hyväntekeväisyysajoissa

Perjantaina 18.5.2012 El Reinos teki matkan Kaunialan hyväntekeväisyysajoihin. Matkavalmistelut alkoivat jo helatorstaina 17.5.2012, kun tiukan Suomi-USA -pelin jälkitunnelmissa aloitettiin mopojen lastaaminen pakettiautoihin Ihalaisenmäellä ja samalla sovittiin seuraavan aamun lähtöajankohdaksi klo 7.00 Opistonmäeltä.

Tapahtumapäivän aamu oli sateinen, mutta puhelimitse Helsingistä tavoitettu El Lasse ilmoitti pääkaupunkiseudun ilmaston olevan aurinkoinen ja loputkin sateen merkit olivat katoamaan päin. Koska jokaisella kolmella autonkuljettajalla oli tarve tehdä matkan aikana pieniä poikkeuksia sovitulta reitiltä, siirtyminen ensimmäiselle (ja ainoalle) taukopaikalle Kuninkaantielle tapahtui melko hajanaisessa ajojärjestyksessä.

 Reinojen päästyä lopulta Helsingin Kauppatorille mopokansaa oli paikalle kerääntynyt jo runsain mitoin. Ajoneuvojen purku suoritettiin nopeasti, jotta liki parinsadan mopon muodostamaan moporivistöön saataisiin vähän pyterlahtelaista väriä. Auringon alkaessa lämmittää mukavasti tuulista Kauppatoria pistivät oman show’nsa pystyyn Halvatun papat, jotka musiikkiesityksillään ja runonlausunnallaan viihdyttivät yleisöä mopoilijoiden katsellessa hermostuneena kelloa ja odottaessa lähestyvää H-hetkeä.

El Reinosin varainhoitajan El Teron vastikään ollutta juhlapäivää muistettiin Halvatun pappojen esityksen yhteydessä, kun asiasta autuaan tietämätön varainhoitaja työnnettiin vanhan kuorma-auton lavalle monikymmenpäisen yleisön eteen ja pappojen komennukseen. Yleisö sai kuulla El Teron mielipiteitä pyöreistä vuosista sekä tämän versioita Halvatun pappojen valitsemista runoista.

Kun lähtö koitti tasan klo 10.00, liki 200 Pappatunturin pörinä täytti satametrisen rantakaistaleen. El Reinojen saapumisajankohta sekä moporivistöön sijoittuminen huomioitiin täysin erityisellä sijoituksella mopomarssissa letkan viimeisenä moporyhmänä. El Reinot pääsivät liikkeelle ilman suurempia ongelmia ja pian helsinkiläiset saivat ihastella noin kahden kilometrin pituista mopoletkaa, joka poliisisaattueensa ansiosta sai painaa läpi keskustan lukuisista liikennevaloista ilman ensimmäistäkään pysähdystä. Marssinopeus oli Pappatunturin mittapuulla varsin ripeä, (n. 35 km/h), mikä näkyi muutaman kilometrin jälkeen, kun muutamat Tunturit alkoivat hiljalleen hyytyä liiallisen kuumentumisen vuoksi. Saman ongelman uhriksi joutui myös El Tero, jonka Tunturi alkoi hiljalleen tiputtaa vauhtiaan muiden karatessa.

Muut reinot kärsivät ainoastaan edellä ajavien tuhdeista pakokaasuista. 20 kilometriä pitkä ajoreitti taittui kolmessa vartissa ja ehdittyään Kaunialan sairaalan pihaan muut reinot pääsivät todistamaan El Teron saapumista tapahtumapaikalle kolmen moottoripyöräpoliisin saattueessa ja näin ollen hän oli viimeinen paikalle ilmaantunut pappamopoilija.

Halvatun papat jatkoivat musiikkiesityksiään sairaalan pihalla läsnäolijoiden iloksi samalla, kun mopoilijat nauttivat alueen kestityksistä ja toistensa seurasta. Paikalla vilahti myös iskelmälaulaja Eino Grön, joka esitti yleisölle pari kappaletta, mm. tangon Satumaa. Kun ruokailun jälkeen tapahtuma oli virallisesti päättynyt, reinot lastasivat moponsa takaisin pakettiautoon ja hamstrattuaan riittävästi alueella tarjottuja virvokkeita, alkoi kotimatka.

Juttu: El Olli

päivitetty 27.6.2012 klo 22.29

   
Juhannusajo Olkihattuun

El Reinosin toimintaan kuuluu kokoontua yhteiselle ajelulle joko huvin vuoksi tai velvoitteesta. Tällä kertaa kyse oli velvoitteesta, kun juhannusviikonlopuksi postissa saapuivat El Reino Jarkko Jolkkosen ja kunniajäsen Jukka Hallikaisen kerholiivit. Oli siis välttämätöntä toimittaa liivit omistajilleen mitä pikimmin. El Jukkaan otettiin yhteyttä ja alustava tapaaminen Miehikkälässä vaihtui pian ravintola Olkihattuun, tarkemmin sanottuna Kaakon Golf-klubille, jossa järjestettyyn ”9-reikäisen radan avaukseen” Jukka oli aikeissa osallistua.
 
Kokoontuminen tapahtui sunnuntaiaamuna 24.6.2012 klo 10.30 Pasikonpohjan maitolaiturilla, jonne viimeiset reinot saapuivat viimeistään pari minuuttia myöhemmin. Ennen suunniteltua lähtöä päätettiin uudet liivit luovuttaa myös paikalle saapuneelle El Jarkolle, kun kerhon jäsenet kykenivät nyt todistamaan tapahtumaa ja tekemään siitä näin ollen virallisen. Liivin luovutti luonnollisesti kerhon El Residentti Lasse Mäkinen.

Yhteislähtö toteutui noin kello 10.35, minkä jälkeen reinot siirtyivät Viinakankaan kautta Säkäjärventielle ja siitä aina Olkihattuun asti. Reinot ehtivät tutustua Golf-klubin kahvilatarjontaan, kun paikalle ilmaantui jo ennen lähtöä teknisistä vioista kärsinyt El Olli, joka oli lievästi käärmeissään muiden reinojen ”jarruttomasta odotustavasta taakse jäävien suhteen,” mutta muut reinot kuittasivat asian nopeasti tarjoamalla pullakahvit. El Jukka tavoitettiin pian paikan päältä ja reinojen todistaessa tapahtumaa, toisetkin liivit löysivät omistajansa.
 
Reinot jäivät seuraamaan El Jukan sekä muiden paikalle saapuneiden ammattigolffareiden aloituslyöntejä ja samalla perehtyivät tarkemmin peliin - jos vaikka lähitulevaisuudessa järjestettäisiin oma turnaus. Samalla keskusteltiin hieman lähitulevaisuuden tapahtumista, joista merkittävin on heinäkuussa pidettävä ”Taavetin ajo”, johon osa reinoista ilmaisi kiinnostuksensa; asia jätettiin hautumaan.

Pienen golf-perehdytyksen jälkeen reinot suuntasivat takaisin Virojoelle, jossa kaupassa kävijöiden iloksi järjestettiin hetkellisesti Tuntureitten esittely S-marketin parkkipaikalla. Tämän jälkeen osa reinosta suuntasi Pikku Hukkaan Trip-mehuille ennen paluuta Pyterlahteen.

Juttu: El Olli

päivitetty 26.6.2012 klo 23.16

   
Matko-näyttelyssä paljon nähtävää
 
Järjestyksessään kolmas MatKo-näyttely järjestettiin Ihalaisenmäellä lauantaina 8.9.2012. Paikalle oli saapunut runsaasti väkeä ihmettelemään upeita vanhoja maatalouskoneita ja traktoreita.

Kuvat
Seppo Rintelä

 

Päivitetty

16.12.2012 klo 11.29

   
El Ollille voittopokaali kuulustelujen ja keskustelujen jälkeen
 
Lauantaina 20.10.2012 El Reinot päättivät ajokauden saunailtaan Museolla. Ennen sitä piti kerhon hallitus ylimääräisen kokouksen. Asialistalla oli edellisen talven mopoajot ja siellä pidetty kerhon oma, jäsentenvälinen kilpailu. Siinä El Reinos -lähdössä voiton nappasi El Olli, mutta kilpailun jälkeen palauteryöpyn saanut hallitus päätti keskustella ennen voittopokaalin luovuttamista asiasta.

Keskustelua ja huomiota oli herättänyt erityisesti se, että El Olli ei ollut käyttänyt kerholiivejä ajon aikana ja että hän osallistui kisaan mopolla, joka oli aiemmin nähty laittomien mopojen lähdössä. Pitkän kuulustelun jälkeen päätti hallitus kuitenkin antaa Ollin pitää voittonsa ja hänelle luovutettiin pokaali. Asian johdosta kokouksessa kuitenkin päätettiin laatia viralliset säännöt myös tähän kerhon sisäiseen lähtöön, jottei samanlaisia tapauksia tulisi lisää.

   
päivitetty 26.1.2013 klo 0.35  
   
Tervehdyskäynnillä uuden naapurin luona

El Reinos vieraili 17.11.2012 toivottamassa uuden naapurin tervetulleeksi. Kyse oli näyttelijä-yrittäjä Ville Haapasalosta, joka syksyllä avasi BOC-kaupan Pyterlahdessa sijaitsevalle Vaahterikon alueelle. Tupaantulijaislahjaksi vietiin - tietenkin - nimikoidut Reino-tossut.

päivitetty 24.1.2013 klo 22.20

   
El Reinos esillä
 
Syyskuun alussa, 6.9.2012 pääsivät El Reinoksen jäsenet El Matti, El Sepe ja El Tero Kymenlaakson alueradion haastatteluun Opistonmäen maitolaiturilla. Pojat esittelivät ajopelejään ja kehuivat tietysti marttoja.

Haastattelu on luettavissa täällä (Kymenlaakson radion sivut).

päivitetty 24.1.2013 klo 22.19

 
   
Pappatuna-Meet 2012 Luumäellä
 
El Reinos osallistui 20. - 22.7.2012 Pappatuna-Meet 2012 -tapahtumaan Luumäellä. Tapahtuma oli osana paikallisen mopokerhon HappyPappojen 10-vuotista mopotaivalta. Kokoontumisajot järjestettiin Taavetin lomakeskuksessa. Lauantaina ajettiin noin 110 kilometrin lenkki Kivijärven ympäri ja käväistiin aina Lappeenrannassa saakka.

Tapahtuma oli todella hienosti järjestetty ja kerholaiset toteavat, että oli mukava olla mukana. El Reinos oli mukana kahdeksan mopon voimin ja kalusto kesti hienosti koko ajoreissun - ainoastaan paluumatkalla katosi yhdestä moposta bensat, mutta onneksi sitä oli lisää muiden tankissa.

 

Kuvat
Tero Viljasuo


päivitetty 20.1.2013 klo 14.14
   
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |