PYTERLAHDEN MOPOKERHO
EL REINOS RY.

 

UUTISIA

     
VANHEMPIA UUTISIA
NYKYÄÄN UUTISET FACEBOOKISSA
   
El Reinot reinoilemassa Reino-tossupallon MM-turnauksessa

Maaliskuussa 2012 Tampereella järjestettiin ensimmäinen Reino-tossupallon MM-turnaus, jonne myös Pyterlahdesta kutsuttiin edustusjoukkue. Kyseessä oli 17.-18.3.2012 järjestetty hyväntekeväisyysturnaus, johon pelaamaan pääsi ainoastaan kutsuttuna joukkueena. Pelimuotona oli tossupallo, eli "höntsy" ja pyterlahtelaiset lähtivät rennolla mielellä mukaan - jääharjoituksia pidettiin ennen turnausta yksi: paikalla oli tuolloin joukkueesta viisi miestä ja varusteena neljä mailaa eikä yhtään palloa...

Etujoukko lähti Tampereen Koulukadun kentälle tarkkailemaan peliareenaa, jään kuntoa ja hankkimaan myös pari lisävahvistusta. Heikompaa olisi ehkä voinut hirvittää vastustajajoukkueiden nimilistoja tarkastellessa, sillä nimilistoista löytyivät mm. nimet Sakari Kuosmanen, Raimo Helminen, Risto Jalo ja Sami “Tartu mikkiin” Hintsanen.

Kisalauantaina Tampereella nähtiin kuitenkin rohkea pyterlahtelaisjoukkue ja kannattajajoukot. Tapahtuma aloitettiin juhlallisesti Sakari Kuosmasen esittämällä Maamme-laululla ja pelit pyörähtivät käyntiin turnausluontoisesti. El Reinojen pelit eivät täysin menneet putkeen ja lopputuloksissa saimme pitää häntäpään herruuden puhtaalla nollalla. Tietysti positiivisisti ajatellen: jos lopputuloksia katsoisi ylösalaisin, niin olimme kiistattomasti ykkösiä. Myös maalitili avattiin ja peli-ilme parani peli peliltä. Ties mihin joukkue olisi yltänyt, jos jääharjoituksia olisi ehditty pitämään enemmän...

 
Pelin jälkeen illalla järjestettiin iltajuhla, jossa palkittiin joukkueita. Juhlassa myös lanseerattiin Aino ja Reino -juoma, jota päästiin maistelemaan sekä syötiin, Tampereella kun oltiin, mustaa makkaraa. Turnauksen jälkeen saimme tiedon, että uusi turnaus on tulossa 2013 ja sinne on myös El Reinot kutsuttu. Pyterlahti.net ei ole saanut tietoonsa, onko harjoittelua vielä aloitettu...

Videosatoa tapahtumasta (YouTube)

El Reinos valmiina

Turnauksen avaus

Maali!

päivitetty 26.1.2013 klo 18.16

 
   
Sää suosi jäärata-ajoja
 
Sunnuntaina 25.3.2012 ajettiin Santaniemessä jälleen El Reinojen perinteiset jäärata-ajot.
Tällä kertaa ilma oli todella hieno ja aurinkoinen: paikalle olikin saapunut 21 kuljettajaa mopoineen sekä yleisöäkin nähtiin Santaniemen rannassa runsaasti. Munkit ja kahvi kävivät kaupaksi kahviossa.

Ajot ajettiin jälleen kahdessa erillisessä, Laittomien ja Laillisten sarjoissa. Kuten aiempinakin vuosina, oli Laillisissa mopoissa suurempi osanotto: peräti 15 mopoa. Laittomat, eli viritetyt mopot ajoivat ensin. Alkuerissä parasta vauhtia piti Kimmo Risu Raisullaan. Kun oli finaalin aika, niin ajajat laitettiin käännettyyn järjestykseen alkuerien perusteella eli Kimmo starttasi joukon hänniltä, mutta nopeasti hän lähdön jälkeen nousi kärkeen ja vei voiton laittomissa mopoissa.

Tämän jälkeen ajettiin laillisten lähdöt, joissa ajettiin 4 finaalilähtöä. Lähdön nopein nousi aina ylempään sarjaan. Marko Koskimies teki vakuuttavaa jälkeä ja nousi aina D-sarjasta aloittaen ja voittojen kautta A-Finaaliin asti. Mikko Maattola vei kuitenkin lopulta A-finaalin voiton.

Lopuksi ajettiin järjestävän seuran El Reinoksen oma lähtö, jossa kerhon jäsenet kisailivat toisiaan vasten. Siinä voiton vei Olli Suurpää. Ajon jälkeen nousi kuitenkin hieman keskustelua Ollin ajosuorituksesta ja asiaan päätettiin palata kauden päätösjuhlassa. Kiertopokaali luovutettiin Tapio Mäkiselle, joka on puuhannut paljon mopojen ja traktoreiden parissa sekä pärjännyt myös jääratakisoissa.

 

TULOKSET
 
Laittomien finaali
 
1. Kimmo Risu Helkama Raisu -79
2. Aapo Paitula Tunturi Tiger -85
3. Mikko Kallio Jupiter -72
4. Teemu Risu Helkama Raisu –86
5. Olli Suurpää Solifer
6. Jari Lehtonen
Tunturi Pappa –60

 

Laillisten A-Finaali
 
1. Mikko Maattola Jupiter Safir –70
2. Aki Iivari Pappa Tunturi –87
3. Tapio Mäkinen Pappa Tunturi –73
4. Marko Koskimies Fantic
5. Kari Toikka Pappa Tunturi -73
B-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi A-finaaliin
2. Janne Puonti  
3. Lasse Mäkinen  
4. Jouni Väkiparta  
5. Jarmo Peltola  
C-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi B-finaaliin
2. Tero Viljasuo  
3. Juha Mäkinen  
4. Juha Takala  
5. Timo Peltola  
D-finaali
 
1. Marko Koskimies nousi C-finaaliin
2. Matti Ihalainen  
3. Juho Suurpää  
4.    
5.    
6.    
   
päivitetty 26.1.2013 klo 0.12  
   
El Ollille voittopokaali kuulustelujen ja keskustelujen jälkeen
 
Lauantaina 20.10.2012 El Reinot päättivät ajokauden saunailtaan Museolla. Ennen sitä piti kerhon hallitus ylimääräisen kokouksen. Asialistalla oli edellisen talven mopoajot ja siellä pidetty kerhon oma, jäsentenvälinen kilpailu. Siinä El Reinos -lähdössä voiton nappasi El Olli, mutta kilpailun jälkeen palauteryöpyn saanut hallitus päätti keskustella ennen voittopokaalin luovuttamista asiasta.

Keskustelua ja huomiota oli herättänyt erityisesti se, että El Olli ei ollut käyttänyt kerholiivejä ajon aikana ja että hän osallistui kisaan mopolla, joka oli aiemmin nähty laittomien mopojen lähdössä. Pitkän kuulustelun jälkeen päätti hallitus kuitenkin antaa Ollin pitää voittonsa ja hänelle luovutettiin pokaali. Asian johdosta kokouksessa kuitenkin päätettiin laatia viralliset säännöt myös tähän kerhon sisäiseen lähtöön, jottei samanlaisia tapauksia tulisi lisää.

   
päivitetty 26.1.2013 klo 0.35  
   
Tervehdyskäynnillä uuden naapurin luona

El Reinos vieraili 17.11.2012 toivottamassa uuden naapurin tervetulleeksi. Kyse oli näyttelijä-yrittäjä Ville Haapasalosta, joka syksyllä avasi BOC-kaupan Pyterlahdessa sijaitsevalle Vaahterikon alueelle. Tupaantulijaislahjaksi vietiin - tietenkin - nimikoidut Reino-tossut.

päivitetty 24.1.2013 klo 22.20

   
El Reinos esillä
 
Syyskuun alussa, 6.9.2012 pääsivät El Reinoksen jäsenet El Matti, El Sepe ja El Tero Kymenlaakson alueradion haastatteluun Opistonmäen maitolaiturilla. Pojat esittelivät ajopelejään ja kehuivat tietysti marttoja.

Haastattelu on luettavissa täällä (Kymenlaakson radion sivut).

päivitetty 24.1.2013 klo 22.19

 
   
Pappatuna-Meet 2012 Luumäellä
 
El Reinos osallistui 20. - 22.7.2012 Pappatuna-Meet 2012 -tapahtumaan Luumäellä. Tapahtuma oli osana paikallisen mopokerhon HappyPappojen 10-vuotista mopotaivalta. Kokoontumisajot järjestettiin Taavetin lomakeskuksessa. Lauantaina ajettiin noin 110 kilometrin lenkki Kivijärven ympäri ja käväistiin aina Lappeenrannassa saakka.

Tapahtuma oli todella hienosti järjestetty ja kerholaiset toteavat, että oli mukava olla mukana. El Reinos oli mukana kahdeksan mopon voimin ja kalusto kesti hienosti koko ajoreissun - ainoastaan paluumatkalla katosi yhdestä moposta bensat, mutta onneksi sitä oli lisää muiden tankissa.

 

Kuvat
Tero Viljasuo


päivitetty 20.1.2013 klo 14.14
   
Matko-näyttelyssä paljon nähtävää
 
Järjestyksessään kolmas MatKo-näyttely järjestettiin Ihalaisenmäellä lauantaina 8.9.2012. Paikalle oli saapunut runsaasti väkeä ihmettelemään upeita vanhoja maatalouskoneita ja traktoreita.

Kuvat
Seppo Rintelä

 

Päivitetty

16.12.2012 klo 11.29

   
   
Juhannusajo Olkihattuun

El Reinosin toimintaan kuuluu kokoontua yhteiselle ajelulle joko huvin vuoksi tai velvoitteesta. Tällä kertaa kyse oli velvoitteesta, kun juhannusviikonlopuksi postissa saapuivat El Reino Jarkko Jolkkosen ja kunniajäsen Jukka Hallikaisen kerholiivit. Oli siis välttämätöntä toimittaa liivit omistajilleen mitä pikimmin. El Jukkaan otettiin yhteyttä ja alustava tapaaminen Miehikkälässä vaihtui pian ravintola Olkihattuun, tarkemmin sanottuna Kaakon Golf-klubille, jossa järjestettyyn ”9-reikäisen radan avaukseen” Jukka oli aikeissa osallistua.
 
Kokoontuminen tapahtui sunnuntaiaamuna 24.6. klo 10.30 Pasikonpohjan maitolaiturilla, jonne viimeiset reinot saapuivat viimeistään pari minuuttia myöhemmin. Ennen suunniteltua lähtöä päätettiin uudet liivit luovuttaa myös paikalle saapuneelle El Jarkolle, kun kerhon jäsenet kykenivät nyt todistamaan tapahtumaa ja tekemään siitä näin ollen virallisen. Liivin luovutti luonnollisesti kerhon El Residentti Lasse Mäkinen.

Yhteislähtö toteutui noin kello 10.35, minkä jälkeen reinot siirtyivät Viinakankaan kautta Säkäjärventielle ja siitä aina Olkihattuun asti. Reinot ehtivät tutustua Golf-klubin kahvilatarjontaan, kun paikalle ilmaantui jo ennen lähtöä teknisistä vioista kärsinyt El Olli, joka oli lievästi käärmeissään muiden reinojen ”jarruttomasta odotustavasta taakse jäävien suhteen,” mutta muut reinot kuittasivat asian nopeasti tarjoamalla pullakahvit. El Jukka tavoitettiin pian paikan päältä ja reinojen todistaessa tapahtumaa, toisetkin liivit löysivät omistajansa.
 
Reinot jäivät seuraamaan El Jukan sekä muiden paikalle saapuneiden ammattigolffareiden aloituslyöntejä ja samalla perehtyivät tarkemmin peliin - jos vaikka lähitulevaisuudessa järjestettäisiin oma turnaus. Samalla keskusteltiin hieman lähitulevaisuuden tapahtumista, joista merkittävin on heinäkuussa pidettävä ”Taavetin ajo”, johon osa reinoista ilmaisi kiinnostuksensa; asia jätettiin hautumaan.

Pienen golf-perehdytyksen jälkeen reinot suuntasivat takaisin Virojoelle, jossa kaupassa kävijöiden iloksi järjestettiin hetkellisesti Tuntureitten esittely S-marketin parkkipaikalla. Tämän jälkeen osa reinosta suuntasi Pikku Hukkaan Trip-mehuille ennen paluuta Pyterlahteen.

Juttu: El Olli

päivitetty 26.6.2012 klo 23.16

   
El Reinos mukana Kaunialan hyväntekeväisyysajoissa

Perjantaina 18.5.12 El Reinos teki matkan Kaunialan hyväntekeväisyysajoihin. Matkavalmistelut alkoivat jo helatorstaina 17.5.12, kun tiukan Suomi-USA -pelin jälkitunnelmissa aloitettiin mopojen lastaaminen pakettiautoihin Ihalaisenmäellä ja samalla sovittiin seuraavan aamun lähtöajankohdaksi klo 7.00 Opistonmäeltä.

Tapahtumapäivän aamu oli sateinen, mutta puhelimitse Helsingistä tavoitettu El Lasse ilmoitti pääkaupunkiseudun ilmaston olevan aurinkoinen ja loputkin sateen merkit olivat katoamaan päin. Koska jokaisella kolmella autonkuljettajalla oli tarve tehdä matkan aikana pieniä poikkeuksia sovitulta reitiltä, siirtyminen ensimmäiselle (ja ainoalle) taukopaikalle Kuninkaantielle tapahtui melko hajanaisessa ajojärjestyksessä.

 Reinojen päästyä lopulta Helsingin Kauppatorille mopokansaa oli paikalle kerääntynyt jo runsain mitoin. Ajoneuvojen purku suoritettiin nopeasti, jotta liki parinsadan mopon muodostamaan moporivistöön saataisiin vähän pyterlahtelaista väriä. Auringon alkaessa lämmittää mukavasti tuulista Kauppatoria pistivät oman show’nsa pystyyn Halvatun papat, jotka musiikkiesityksillään ja runonlausunnallaan viihdyttivät yleisöä mopoilijoiden katsellessa hermostuneena kelloa ja odottaessa lähestyvää H-hetkeä.

El Reinosin varainhoitajan El Teron vastikään ollutta juhlapäivää muistettiin Halvatun pappojen esityksen yhteydessä, kun asiasta autuaan tietämätön varainhoitaja työnnettiin vanhan kuorma-auton lavalle monikymmenpäisen yleisön eteen ja pappojen komennukseen. Yleisö sai kuulla El Teron mielipiteitä pyöreistä vuosista sekä tämän versioita Halvatun pappojen valitsemista runoista.

Kun lähtö koitti tasan klo 10.00, liki 200 Pappatunturin pörinä täytti satametrisen rantakaistaleen. El Reinojen saapumisajankohta sekä moporivistöön sijoittuminen huomioitiin täysin erityisellä sijoituksella mopomarssissa letkan viimeisenä moporyhmänä. El Reinot pääsivät liikkeelle ilman suurempia ongelmia ja pian helsinkiläiset saivat ihastella noin kahden kilometrin pituista mopoletkaa, joka poliisisaattueensa ansiosta sai painaa läpi keskustan lukuisista liikennevaloista ilman ensimmäistäkään pysähdystä. Marssinopeus oli Pappatunturin mittapuulla varsin ripeä, (n. 35 km/h), mikä näkyi muutaman kilometrin jälkeen, kun muutamat Tunturit alkoivat hiljalleen hyytyä liiallisen kuumentumisen vuoksi. Saman ongelman uhriksi joutui myös El Tero, jonka Tunturi alkoi hiljalleen tiputtaa vauhtiaan muiden karatessa.

Muut reinot kärsivät ainoastaan edellä ajavien tuhdeista pakokaasuista. 20 kilometriä pitkä ajoreitti taittui kolmessa vartissa ja ehdittyään Kaunialan sairaalan pihaan muut reinot pääsivät todistamaan El Teron saapumista tapahtumapaikalle kolmen moottoripyöräpoliisin saattueessa ja näin ollen hän oli viimeinen paikalle ilmaantunut pappamopoilija.

Halvatun papat jatkoivat musiikkiesityksiään sairaalan pihalla läsnäolijoiden iloksi samalla, kun mopoilijat nauttivat alueen kestityksistä ja toistensa seurasta. Paikalla vilahti myös iskelmälaulaja Eino Grön, joka esitti yleisölle pari kappaletta, mm. tangon Satumaa. Kun ruokailun jälkeen tapahtuma oli virallisesti päättynyt, reinot lastasivat moponsa takaisin pakettiautoon ja hamstrattuaan riittävästi alueella tarjottuja virvokkeita, alkoi kotimatka.

Juttu: El Olli

päivitetty 27.6.2012 klo 22.29

   
 
Päätösjuhlassa palkitsemisia ja vuosikokouksessa suunnittelua
 
Kauden 2011 päätösjuhla pidettiin 19.11.2011 museon saunalla. Siellä kerrattiin vuoden kohokohtia eli keskusteltiin tapahtumista ja samalla palkittiin Mikko Maattola kiertopalkinnolla vuosia kestäneestä uurastuksesta mopojen parissa. Myös Jarmo Peltola sai palkinnon voitostaan El Reinos -jäärata-ajoissa.
 
 
 

Lauantaina 18.2.2012 pidettiin kerhon vuosikokous, jossa suunniteltiin tulevan vuoden tapahtumia.

 

 
 
Mikko Maattola ja kiertopalkinto mopojen parissa tehdystä uurastuksesta. Jarmo Peltola sai palkinnon voitosta jäärata-ajoissa.

 

päivitetty 12.6.2012 klo 9.29
 
MatKo 2 keräsi ennätysmäärän traktoreita Pyterlahteen
 


Pyterlahden mopokerho El Reinos ry järjesti toistamiseen vanhojen maataloustraktoreiden ja -koneiden näyttelyn Pyterlahden Ihalaisenmäellä lauantaina 3.9.2011. Toisena näyttelyvuonna näyttely keräsi kalustoa näytteille ennätysmäärän: runsaasti enemmän traktoreita komeili pellolla yleisön ihasteltavana. Lisäksi lukuisat mopot ja moottoripyörät tarjosivat runsaasti katseltavaa paikalle saapuneelle yleisölle. Erityistä huomiota saivat osakseen Pekka-P Suurpään omistama harvinainen kauhakuormaaja ja Esa Mässelin traktoriaarre vuodelta 1947.  

Vaihteleva sääkään ei haitannut menoa ja Ihalaisenmäelle kokoontuikin runsaslukuinen yleisö. Tunnelman lisäksi näyttelyalueella pääsi nauttimaan kahvion tarjoamista herkullisista munkkikahveista. El Reinos tutustui aiemmin kesällä golfiin pienimuotoisessa harjoituskisassa Säkäjärvellä. Liekö golf-innostus vallannut kerhon kokonaan, sillä myös MatKo-näyttelyssä golf-osaamista kokeiltiin pienimuotoisessa tarkkuuslyöntikisassa.

Myös työnäytökset kuuluivat MatKon ohjelmaan, kun kiertopalkinnosta kisailtiin leikkimielisessä kyntökilpailussa. Arvovaltaisena tuomaristona toimi Marjaana Hellä, Arto Iivari ja Heikki Mässeli. Kiertopalkinnon itselleen vuodeksi pokkasi Kristian Värri, mutta kiitosta riitti myös Matti Ihalaiselle ja Jarmo Peltolalle.

Ihalaisenmäellä nähtiin hevosvoimia myös sanan varsinaisessa merkityksessä, kun pellolla nähtiin oikeita kauramoottoreita. Kyntämisen saloihin näyttelyväkeä tutustutti erittäin asiantunteva ohjastaja, nimittäin aivan äskettäin parihevosten hevoskyntökisoissa SM-hopeaa voittanut Markku Mässeli. Halukkaat pääsivät testaamaan kyntämistä hevosten avulla.

Videopätkän tapahtumasta löydät täältä.

 

 

Leikkimielisessä kyntökisassa traktorit laitettiin koville. "Oikeilla" hevosvoimilla päästiin kyntämään SM-hopeamitalisti Markku Mässelin opastuksessa.
Halukkaita kyntäjiä olikin paljon ja valmista syntyi.

 

päivitetty 26.9.2011 klo 13.00

Ihalaisenmäentiellä oli näytteillä runsaasti erilaista ajoneuvokalustoa.
Pieni vesisadekaan ei haitannut, kun tarjolla oli paljon nähtävää ja El Reinos -mopokerhon kahviosta sai mm. lämmintä makkaraa.
Näyttelyssä oli mahdollista ihastella niin traktoreita, mopoja kuin erilaisia maatalouskoneita.
Traktoreita pääsi myös kokeilemaan leikkimielisten ajonäytösten ohella.
Ja totta kai ajoneuvojen äärellä oli aikaa turista ja vaihtaa kuulumisia.

Kuvat
Matti Ihalainen
Seppo Rintelä
Tero Viljasuo

 

   
El Reinos mukana Sänkikiihdytyksessä
Mopokerho El Reinos oli mukana 27.8.2011 Muurikkalassa Kaakkoisrajan Kelkkateamin järjestämässä Sänkikiihdytyksessä. El Reinos oli tuonut näytteille vanhaa kalustoa, muun muassa traktoreita. El Reinos -ryhmittymän kuvaustiimi oli myös tärkeässä osassa tallentaen koko tapahtuman videolle.
 

Kuvat
Seppo Rintelä

päivitetty 17.9.2011 klo 11.40
   
Asiainhoitopäällikölle niukka voitto El Reinos -mopokerhon omassa golf-kokeilussa
 

Sunnuntaina 14.8.2011 järjestetyssä Reino-golfissa mopokerho El Reinos pääsi tutustumaan golfin saloihin. Säkäjärven golf-kentällä mopokerholaiset ottivat mittaa toisistaan harjoitusturnauksessa, johon sai siis osallistua ilman aikaisempaa kokemusta ja harjoitteluun oikeuttavaa green cardia.

Mopokerhon kisan voitti asiainhoitopäällikkö Tero Viljasuo lyönnin erolla el resitetti Lasse Mäkiseen.

 

Kuvat
Seppo Rintelä

Reino-golf järjestettiin Säkäjärven golf-kentällä.
Viime hetken ohjeita...
Asiainhoitopäällikkö ja el resitentti suunnittelevat pelitaktiikkaa - kummallakin edessään elämänsä ensimmäinen golf-peli.
Golfausta Reinojen tyyliin.
El Resitentti Lasse Mäkisen taidonnäytteitä.

päivitetty 25.8.2011 klo 13.51
   
El Reinos Rajasoudussa neljänneksi
 
 
Virolahden VPK haastoi El Reinos -mopokerhon osallistumaan Virolahti-viikolla pidettyyn Rajasoutuun. Mopokerho vastasi haasteeseen myöntävästi ja ylsi 16.7.2011 järjestetyssä soudussa neljänneksi jättäen Virolahden VPK:n taakseen viidennelle sijalle. El Reinos -joukkueessa soutivat Janne Puonti, Olli Suurpää ja Kari Toikka.

 

Kuvat
Matti Ihalainen
Seppo Rintelä

 

El Reinos osallistui Rajasoutuun Virolahden VPK:n haastamana. El Reinos -joukkueessa soutivat Janne Puonti, Olli Suurpää ja Kari Toikka. Paikalle oli kerääntynyt mukavasti yleisöä.
Mopokerholaisten startti onnistui hyvin. Joukkueet valitsivat omat soutulinjansa.
Soututunnelmia
Tuloksena ansiokas neljäs sija.

päivitetty 26.9.2011 klo 13.29
   

El Reinos mukana Kaunialan 10-vuotishyväntekeväisyysajoissa
 

Pyterlahden mopokerho El Reinos osallistui 20.5.2011 Helsingissä järjestettyihin Kaunialan hyväntekeväisyysajoihin. Tapahtumalla kerättiin rahaa sotiemme veteraaneille. Perjantaiaamuna Kauppatorille kerääntyi suuri joukko pappatunturiharrastajia, mukana myös pyterlahtelaiset mopoilijat.

Tapahtumasta uutisoi mm. Helsingin Sanomat: juttu ja kuva, josta löytyy myös pyterlahtelaisväriä, on luettavissa täältä.

Kuvat
Matti Ihalainen
Seppo Rintelä

 

Mopokavalkadia Kauppatorilta.
Kauppatorilla oli mahdollisuus myös kahvitella. Kulkueessa oli mukana monenlaista mopoa ja mopoilijaa.
El Reinos edustusasuissaan Kauppatorilla oli paikalla myös julkkisesiintyjiä: Juha Laitila Rakentaja-Ranena ja Aarne Tenkanen viihdyttivät yleisöä.
Freud, Marx, Engels & Jung -trio ja Halavatun Papat nähtiin myös lavalla.
Paula Koivuniemi oli myös paikalla.
Mopokulkue päätyi Kaunialan sotavammasairaalan pihalle, jossa mm. Halavatun Papat ja Aarne Tenkanen esiintyivät.
Matka Helsinkiin sujui mukavasti, kun matkan aikana pidettiin taukoja ja mopot oli hyvin pakattu.
Kauppatorilla oli aikaa ihmetellä väen- ja moponpaljoutta.
Kauppatorille oli kerääntynyt yli 200 mopoa hyvän asian puolesta.
 
Kauppatorilta ajettiin n. 20 km kohti Kaunialaa läpi Helsingin keskustan.
 
Koko El Reinos -ryhmä pääsi hyvin perille sotavammasairaalan pihalle.

päivitetty 4.7.2011 klo 11.27
   
El Reinos avasi retkeilykauden

El Reinos teki kevään ensimmäisen moporeissun ensimmäisenä pääsiäispäivänä, sunnuntaina 24.4.2011. Retki suuntautui raja-alueelle, eli perinteisesti Rajahoviin. Kevään etenemistä ja rajan pintaa tarkasteltiin Hämeenkylän lenkin kautta kulkiessa. Retki ja tarkastuskohteet saivat tyytyväisen arvion, vaikkakin ainoa huomauttamisen paikka löytyi seiskatien varrelta, jossa lumen alta pilkotti kauhea määrä jätettä.

 

Kuvat
Tero Viljasuo

 

 

 

 

päivitetty 14.6.2011 klo 16.43

Lähtö tapahtui Pasikonpohjan maitolaiturilta, josta suunnattiin kohti Vaalimaata.
Vaalimaalla pidettiin tauko Rajahovissa.
El Reinos -kalustoa Rajahovin pihalla.
   
Vaihtelevat sääolotkaan eivät pysäyttäneet mopoharrastajia Santaniemen mopoajoissa

Pyterlahden mopokerho El Reinos järjesti perinteiseksi muodostuneen mopokisan Santaniemessä lauantaina 12.3.2011. Santaniemen rantaan kokoontui suuri joukko mopoväkeä komeine mopoineen. Sääolosuhteet olivat vaihtelevat ja toivat omat haasteensa niin mopoilijoille kuin katsojille. Paikalle oli saapunut kuitenkin paljon kannustajia ja alan harrastajia, jotka pääsivät nauttimaan vauhdin hurman lisäksi myös kahvilan antimista.

Lähtöviivalla nähtiin päivän aikana yhteensä 19 mopoa, jotka olivat erimerkkisiä ja eri vuosikymmeniltä. Vanhimpana mopona kisaan osallistu pappa-Tunturi vuodelta -61.

Radalla nähtiin lukuisia vauhdikkaita tilanteita, eikä pieniltä kolhuilta ja keskeytyksiltäkään vältytty. El Reinos luovutti kisojen kiertopalkinnon Mikko Maattolalle vuosikausia kestäneestä uurastuksesta vanhojen mopojen parissa.

Tapahtuman päätteeksi El Reinoksen jäsenet ajoivat kisan kerhon mestaruudesta. Voiton vei Jarmo Peltola erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Videokuvamateriaali El Reinos -ryhmän kisasta löytyy täältä.

TULOKSET A-finaali
Lailliset mopot
1.   Johan Puch, Summa Tunturi, pappa, -73
2.   JJ Bianca, Summa Tunturi, pappa, -61
3.   Heikki Andersson Suzuki PV
4.   Oksa, Summa Jupiter, -72
5.   Jarmo Peltola, Pyterlahti Tunturi, pappa, -86
6.   Mikko Maattola, Elimäki Solifer Export, -66
7.   Kai Ihalainen, Pyterlahti Tunturi, pappa, -87
       
A-finaali
Laittomat mopot
1.   Teemu, Summa Raisu, -83
2.   Aapo, Summa Suppana-84
       

B-finaali

1.   Mikko Maattola nousi A-finaaliin
2.   Kai Ihalainen nousi A-finaaliin
3.   Janne Puonti  
4.   Lasse Mäkinen  
5.   Kari Toikka  
6.   Olli Hurtta  
       
C-finaali
1.   Lasse Mäkinen nousi B-finaaliin
2.   Matti Ihalainen  
3.   Juho Suurpää  
4.   Tero Viljasuo  
5.   Jouni Väkiparta  
6.   Juha Mäkinen  
7.   Timo Peltola keskeytys: rengasrikko

 

 

    

Jääajojen jälkeen El Reinos vetäytyi jälkipeleihin saunalle.  

 

 

 

päivitetty 21.3.2011 klo 21.55

   
Haminan jäämopedikisoissa esiteltiin pyterlahtelaisten motorhoum

El Reinos osallistui 19.2. lauantaina omalla joukkueella Haminan perinteisiin jäämopedikisoihin. Sääolosuhteet asettivat mopokerhomme haasteiden eteen, sillä kova pakkanen aiheutti pieniä käynnistysongelmia. Ongelmat kuitenkin selätettiin, sillä viimeinenkin mopo saatiin lopulta työntämällä käyntiin.

Suuren maailman tyyliin El Reinos rakensi oman "motorhouminsa" eli varikkopilttuun kisapaikalle. Varikolla oli esillä kerhon hieman vanhempaa kalustoa ja pyterlahtelaisia kävi tervehtimässä Aino ja Reino -maantiejuoksuissa suojelijana toiminut Jallu ja kerhon kunniajäsen Jukka Hallikainen. Lisäksi kerholaiset solmivat uusia tuttavuuksia tavatessaan Munamiehen siskoksi esittäytyneen hahmon.

Itse kisa tarjosi vauhdikkaita tilanteita: pääset näkemään D-finaaliajon El Resitentti Lasse Mäkisen silmin täältä.

 

Lopullinen sijoitus oli vakioluokan D-finaalin toinen sija.

Kuvat
Tero Viljasuo

 

 

Alun käynnistysvaikeuksien jälkeen päästiin hyvin vauhtiin ja esiteltiin pyterlahtelaisten oma varikkopilttuu
Varikolla esiteltiin kerhon vanhempaa kalustoa.
Varikolla oli liikkeellä monenlaista kannustusjoukkoa
Kisajännitystä ilmassa...
Lopullinen sijoitus oli vakioluokan D-finaalin toinen sija.

 

päivitetty 20.3.2011 klo 20.37

El Reinos kokousti uuden vuoden kunniaksi
 

El Reinos kokousti Museolla 15.1.2011 pitämällä ensimmäisen vuosikokouksensa. Paikalla oli 17 kerholaista, jotka kävivät läpi ensimmäisen vuoden toimintakertomuksen ja alkaneen vuoden toimintasuunnitelmaa.Samalla valittiin uusi hallitus, johon tuli valituksi "vanha hallitus", eli samat toimihenkilöt jatkavat tehtävissään edelleen.

Toimintasuunnitelman löydät täältä.

päivitetty 19.2.2011 klo 9.05

 
   
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |