HEINÄKUUN 2007 UUTISIA
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

   
Santaniemen historialliset kohteet kiinnostivat

Sunnuntaina 1.7.2007 perehdyttiin Pyterlahden historiallisiin kohteisiin Veikko Peltolan johdolla. Edelliskesänä pyöräretkellä oli tutustuttu Opistonmäen ja Museotien varren kohteisiin, joten tänä vuonna oli vuorossa Santaniemi. Sää suosi noin kolmeakymmentä pyöräilijää, jotka saivat asiantuntevaa opastusta Veikko Peltolalta, joka toimi oppaana myös edelliskesän retkellä.

 
 
 
päivitetty 2.7.2007 klo 11.53      
Hengitysharjoitukset ja tuttujen tapaaminen pääosissa koulutapaamisessa
 
Kyläyhdistyksen pj Arto Iivari ja pastori Liisa Hopeavuori avasivat tilaisuuden Paikalla koulun vanhimmista oppilaista olivat Valma Niemelä ja Veikko Peltola.
Tapaamisessa harjoiteltiin myös ryhmittäytymistä riveihin luokittain
Vanhan ajan käsityötunti kiinnosti... kuin myös paikalle tuotu traktorikalusto

Sunnuntaina 8.7.2007 Museonmäelle kokoontui suuri joukko entisiä Pyterlahden kansakoululaisia. Aamu alkoi jumalanpalveluksella Virolahden kirkossa, jonka jälkeen siirryttiin entisen koulun pihamaalle muistelemaan kouluaikoja ja vaihtamaan kuulumisia tuttujen kanssa. Koulutapaamisen ohjelmassa oli ruokailu, jota edelsi pastori Liisa Hopeavuoren lukema ruokarukous. Ruokailun jälkeen järjestäydyttiin luokittain jonoihin ja Lasse Mäkisen haastattelemana muisteltiin menneitä. Lämmöllä muisteltiin mm. hengitysharjoitusliikkeitä, joita myös kokeiltiin käytännössä sekä koulun juhlia ja henkilökuntaa.

Koulutapaamisen päätteeksi halukkaat pääsivät seuraamaan vanhan ajan käsityötuntia, joka kuului Virolahden kunnan järjestämien kouluviikkojen ohjelmaan.

 

Kuvat Seppo Rintelä ja Markku Muurikka

päivitetty 20.8.2007 klo 11.29    
     
Rantailtaa vietettiin vaihtelevassa säässä  

 Pyterlahden kyläläisten ja kesäasukkaiden perinteistä Rantailtaa vietettiin keskiviikkona 18.7.2007 vaihtelevassa säässä. Saappaanheitto ja tikanheitto päästiin aloittamaan vielä melko aurinkoisessa säässä, mutta jo soutuviestin alkaessa melko vaikeat tuuliolot toivat oman haasteensa kilpasoutuun. Palkintojenjaossa jouduttiinkin toimimaan jo melko nopean kaavan mukaan, kun sadepilvet nousivat yllättäen Santaniemen ylle.

Itse kilpailuissa voiton korjasivat tikanheitossa Tapio Mäkinen, Kirsi Mainila ja Jukka Iivari ja saappaanheitossa Jarmo Peltola, Leena Rintelä ja Juho Suurpää. Pohjoisen ja etelän välisen soutuviestin voitti jälleen kerran pohjoisen joukkue (Eija Savolainen, Jarmo Peltola, Lasse Mäkinen), jotka saivat palkinnoksi hammastahnaa, jotta voittajien olisi helppo hymyillä. Toiseksi sijoittunut etelän joukkue (Esa Taari, Olli Suurpää, Tero Viljasuo) saivat puolestaan karkkia.

Rantaillassa päästiin myös ihailemaan Veikko Peltolan järjestämää ”Santaniemi 100 vuotta” –valokuvanäyttelyä ja nauttimaan kylän naisten tarjoamista herkullisista pullakahveista.


päivitetty 20.8.2007 klo 11.47

Paikalle oli saapunut mukavasti väkeä

Rannassa nautittiin leppoisasta yhdessäolosta ja herkullisista pullakahveista

 

Tikkakisan finaali Tallipäällikkö Matti Ihalainen palkittiin
Säätilan kehitys rantaillan aikana

  

 
Suomenhevosta juhlittiin Harjussa    

100-vuotiasta suomenhevosta juhlittiin Harjussa 21. – 22.7.2007 Suomenhevonen – Sotahevonen –tapahtumassa. Juhlien järjestelyssä ja taustajoukoissa toimi myös Pyterlahden kyläläisiä. Pyterlahtelainen Leo Karhula sai juhlaviikonloppuna Reserviratsastajat ry:n hopeisen ansiomitalin hevos- ja ratsastusperinteen hyväksi tehdystä työstä.

 

päivitetty 20.8.2007 klo 12.10

 

Vihdoinkin liikennevalot!                     
Pyterlahdessa päästiin vihdoinkin liikenteellisesti nykyaikaan, kun 25.7.2007 Museotielle ilmestyivät liikennevalot. Ilo oli tosin hyvin lyhytaikainen, sillä tietyömiehet korjasivat valot pois samana iltana. Ihmetystä ja ajoittain liikenteen täydellistä pysähtymistä valot saivat aikaan ja ikuistettiinpa ne myös useamman toimittajan toimesta.

päivitetty 20.8.2007 klo 12.07

 

Maitolaiturikahvila ilahdutti säännöllisen epäsäännöllisesti kesän aikana  
Maitolaiturikahvilan arkea on kuvannut Seppo Rintelä

 

Maitolaiturin asiakaskuntakin on ollut tyytyväinen palveluun. Kuvat on ottanut kahvilassa vieraillut Esko Aho
       
 
Maitolaiturikahvilan herkullisista ja huokeahintaisista antimista päästiin nauttimaan kesän aikana muutaman kerran. Vaikka kahvila onkin avoinna "säännöllisen epäsäännöllisesti", niin ohikulkijat löysivät helposti tien Opistonmäen maitolaiturin lähiympäristöön. Ohessa kuvasatoa kesältä.
 
päivitetty 20.8.2007 klo 12.04

 

 

Petanquemestaruus Mäkisen joukkueelle

 

Petanquemestaruuskilpailut kisattiin aurinkoisena lauantaina 28.7. museolla. Kilpaan otti osaa yhteensä viisi paria, joista karsittiin kolme finaaliin osallistujaa. Useampituntiseksi venähtänyt kilpailu oli tiukka. Neljänsissä Pyterlahden petanque-mestaruuskilpailuissa voiton veivät loppujen lopuksi Lasse ja Erkka Mäkinen, joille mestaruus oli ensimmäinen.

      TULOKSET

      1)      Erkka ja Lasse Mäkinen

2)      Tero Viljasuo ja Aapi Sinkkanen

3)      Taina Ketonen ja Seppo Rintelä

4)      Jukka Iivari ja Juho Suurpää

5)      Arja Rintelä ja Jari Markkula

 

päivitetty 20.8.2007 klo 12.16

PYTERLAHDEN PETANQUE-MESTARIT

2004 Anne Rintelä & Juha Mäkinen

2005 Pekka Rintelä & Hannu Salopaasi

2006 Eija Savolainen & Heikki Savolainen

2007 Erkka Mäkinen & Lasse Mäkinen

 

 

Moporetki käänsi katseita

   

Pyterlahden omat pärinäpojat tekivät jo toisen kesäretkensä heinäkuisena sunnuntaipäivänä 29.7.2007. Reilu kymmenen mopoa vahvistettuna myös uudemmalla kalustolla starttasi liikkeelle Opistonmäen maitolaiturilta. Näyttävä letka ajoi mm. Vaalimaalla ja Miehikkälässä ja ehdittiinpä ajon lomassa myös pysähtyä niin Virojoella kuin Miehikkälän keskustassakin.

Kesäretki vaikuttaisi olevan kuluneen kesän viimeinen ja seuraavan kerran Pyterlahden ”mopokerho” kokoontunee pääsiäisenä.

 

Retkellä pidettiin useampia taukoja ja Miehikkälässä nautittiin keltaista jaffaa - pillillä tietenkin!
 

päivitetty 20.8.2007 klo 12.19

Paluu tapahtui Vaalimaan kautta
       
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |