HEINÄKUUN 2006 UUTISIA
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

Savolaiset petanque-voittoon       
Pyterlahden kolmannet petanque-mestaruuskilpailut kisattiin Museonmäellä 8.7.2006 parikilpailuna perinteiden mukaisesti. Uusiksi Pyterlahden petanque-mestareiksi julistettiin Eija ja Heikki Savolainen. 

Helteinen sää lisäsi kisan vaativuutta ranskalaisen musiikin soidessa taustalla koko kilpailun ajan. Kilpailijat olivat varustautuneet kisaan pukeutumalla ranskalaisten ja suomalaisten vaikutteiden mukaisesti. Nuorin kisan osanottaja oli 10-vuotias ja vanhin 80-vuotias.

 

 
A-finaalin tulokset:
1. Eija Savolainen ja Heikki Savolainen
2. Jukka Iivari ja Juho Suurpää
3. Aapi Sinkkanen ja Jari Markkula
3. Hanna Sinkkanen ja Timo Rintelä
5. Piia Viljasuo ja Tero Viljasuo

 

 
PYTERLAHDEN PETANQUE-MESTARIT
2004 Anne Rintelä & Juha Mäkinen

2005 Pekka Rintelä & Hannu Salopaasi

2006 Eija Savolainen & Heikki Savolainen

 
 

päivitetty 10.7.2006 klo 13.37

Petanque-kisatunnelmia Museonmäeltä  
       
Museon saunaprojekti loppusuoralla

Pyterlahden Kulttuurikyläyhdistys ry:n saunaprojekti on valmistunut ajallaan. Projekti alkaakin olla paperitöitä ja ulkoalueiden siivousta vaille valmis.

päivitetty 10.7.2006 klo 13.41  
 
Pyterlahti hyvin edustettuna Virolahti-viikon avanneessa Velliparaatissa            

Lisää kuvia täällä

 
Pyterlahden kylän edustus osallistui 9.7.2006 järjestettyyn Velliparaatiin perinnekulkuneuvoilla. Ryhmä oli pukeutunut yhtenäisesti valkoiseen paitaan, mustaan kravattiin, mustiin suoriin housuihin, tummiin laseihin sekä Pyterlahden kansallisjalkineisiin "vetukoihin" (= tunnetummin Reino- tai Aino-tohvelit). Pyterlahden kulkueen lähtö tapahtui Opistonmäeltä.  

Kulkueen reitti kulki Virojoen linja-autoasemalta Veli Saarisen puistoon. Pyterlahtelaisten ryhmää johtivat Hellevi ja Leo Karhula Valtra-ajoneuvolla Suomen lipun liehuessa. Matti Ihalainen Valmet 20 -traktorillaan (vm -57) valvoi, että kaikki pyterlahtelaiset pääsivät määränpäähän. Paraati sujuikin hyvin: kenenkään mopo ei tehnyt piikkiä. Vanhimmat mopot olivat peräisin 1950-luvulta.

Lämmin sää houkutteli paikalle runsaasti katsojia. Pyterlahden motoristit olivatkin yksi yleisön suosikeista, ja Pyterlahden Kulttuurikyläyhdistys ry. sai kunniamaininnan osallistumisestaan kulkueeseen. Parhaan ryhmän palkinnon sai ViSan jalkapallojuniorien ryhmä.

 
 
   Kuvat Hellevi Karhula ja Seppo Rintelä
päivitetty 24.7.2006 klo 12.27      
Raili Iivarista vuoden 2006 Hapanvellin keittäjämestari  
Hapanvellitorilla 11.7.2006 julistettiin Vuoden 2006 Hapanvellin keittäjämestariksi pyterlahtelainen Raili Iivari. Mestaruus on Railille jo kolmas: aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1995 ja 2003. Onnea!

päivitetty 12.7.2006 klo 11.29

 

 
Maitsikkakesäkisan voitto-Vetukat Ville Hela-Arolle
Sunnuntaina 16.7.2006 järjestettiin maitolaiturikahvion yhteydessä maitsikkakesäkisa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin Vetukat (eli Aino- tai Reino-tohvelit valinnan mukaan). Onnettarena toimi Virolahti-seuran puheenjohtaja Leena Niskanen. Voiton ja hienot Vetukat sai itselleen Ville Hela-Aro Helsingistä - onnea! Parhaimman tuloksen kisassa sai Erkka Mäkinen Helsingistä 90 pisteellä. Onnittelut myös Erkalle, joka saa erikoispalkinnon. 

Viime viikolla maitolaiturille tuli postia Kööpenhaminasta asti. Postikortin lähettäjä Emil pysähtyi kesäkuussa pyöräretkellään maitolaiturille ja osallistui kahviotalkoisiin munkkikahvipalkalla. Emil oli tällöin matkalla Viipurista Kööpenhaminaan ja lupasi, että myös seuraavalla pyöräretkellään hän pysähtyy maitolaiturille. Kortti on nähtävissä Opistonmäen maitolaiturilla.

päivitetty 29.7.2006 klo 11.50

Maitsikkakesäkisassa kisattiin heittopelissä. Onnettarena toimi Virolahti-seuran puheenjohtaja Leena Niskanen. Kesäkisan voittaja Ville Hela-Aro heittää.

kuva: Hannu Kilpi

Emil vieraili laiturilla kesäkuussa. Emilin kortti on nähtävillä Opistonmäen maitolaiturilla. Kahvion henkilökunta on koulutuspäivillä.
Muut maitolaiturikuvat  Tero Viljasuo

 

Pyterlahden historiallisiin kohteisiin tutustui kolmisenkymmentä pyöräilijää.    
Sunnuntaina 23.7.2006 Pyterlahdessa siirryttiin pyöräkantaan. Veikko Peltolan ideoimalle, järjestämälle ja opastamalle retkelle osallistui kolmisenkymmentä pyöräilijää. Lämmin sää suosi retkeä, jonka aikana tutustuttiin Suitinkujan historiaan, Lounais-Karjalan kansanopistoon, Pyterlahden hoviin, kestikievariin, Raussin limonaditehtaan ympäristöön ja kotiseutumuseoon. 

Retken päätteeksi todettiin, että koska tällä yhdellä retkellä ehdittiin tutustua vain osaan Pyterlahden historiallisista kohteista, niin seuraavana kesänä järjestetään uusi retki. 

päivitetty 28.9.2006 klo 13.24

Pyterlahden hovin pihalla. Pyterlahden hovissa meille tarjottiin virvokkeita.
Pyterlahden entisen kestikievarin pihalla. Raussin limonaditehtaan kivijalan luona.
   
Operaatio Käpylehmä ilahdutti museonmäellä  
Perjantaina 28.7.2006 Museonmäellä oli vilinää, kun Laku-hanke, Virolahden kunta, Pyterlahden Kulttuurikyläyhdistys ry ja Virojoen toritoimikunta järjestivät Operaatio Käpylehmän. Perjantaipäivän aikana lapsien oli mahdollista tehdä käpylehmiä, keppihevosia, osallistua musiikilliseen nukketeatteripajaan, pussihyppelykisaan sekä kokeilla puujalkakävelyä ja poniratsastusta. Lapsiperheitä olikin paikalla mukavasti. Museonmäellä oli myös koko tapahtuman ajan torimyyntiä. 

päivitetty 28.9.2006 klo 13.20

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |