HEINÄKUUN 2009
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

Uudet Aino ja Reino -juoksupaidat julkaistu!
Aino ja Reino -juoksujen lähestyminen alkaa näkyä vähitellen Pyterlahden maisemassa, kun uudet Aino ja Reino -juoksupaidat on julkaistu. Paidan kuvan on suunnitellut ja piirtänyt kylän oman poika Miska Jääskeläinen, jolle luovutettiin ensimmäinen painosta tullut paita.

Paitoja on saatavilla sekä punaisena että sinisenä ja niitä voi tiedustella Terolta ja Sepolta

päivitetty 8.7.2009 klo 0.38


Evakkovaelluksella satoja osallistujia
Lauantaina 4.7.2009 Virolahdella järjestettiin kolmas valtakunnallinen Evakkovaellus-tapahtuma. Vaelluksen järjestäjinä toimivat Evakkolapset ry ja Virolahden Karjala-seura yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja yhdistysten kanssa.

Pyterlahden kylä oli järjestelyissä myös mukana, sillä reitti kulki osan matkaa kylämme halki. Pyterlahtelaisten osuutena oli huolehtia Opistonmäellä olleen lähtöpaikan ja matkan varrella olleiden mehupisteiden lisäksi evakkoon lähteneiden matkan turvaamisesta kylässä olleelle viimeiselle rajapuomille. Viimeiseltä Pyterlahdessa olleelta puomilta vaeltajien matka jatkui Vilkkilän kautta Kirkonkylään.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy täältä

(Pyterlahti.netin Evakkovaellus 2009 -sivut)

 

päivitetty 8.7.2009 klo 0.48
 

 
Valtioneuvos Riitta Uosukainen avasi Evakkovaelluksen Opistonmäellä
Vaellusreitti kulki osan matkaa Pyterlahden kylän alueella

Kuvat
Seppo ja Timo Rintelä

 

Kyläretkellä Lieksassa oltiin Aino- ja Reino-tossujen alkulähteillä 

Pyterlahtelaiset aloittivat valmistautumisen tuleviin Aino ja Reino -juoksuihin tekemällä kyläretken Lieksaan Suomen Kumitehtaan kutsumana. Retkelle lähdettiin lauantaiaamuna 18.7.2009 kuuden aikaan, ja lauantain aikana tutustuttiin Suomen Kumitehtaaseen sekä osallistuttiin Aino ja Reino -iltamiin. Sunnuntaina 19.7.2009 vuorossa oli risteily Pielisellä ja tutustuminen Koliin sekä Kerimäen puukirkkoon. Tarkempi matkakertomus ja paljon tunnelmallisia kuvia löytyy kyläretken omalta sivulta, joka on täällä.

 

Kuvat
Pekka Rintelä
Seppo Rintelä

päivitetty 24.7.2009 klo 12.49

 

 

Maailmanmestari tutkimassa löytyisikö juuri näistä tossuista vauhtia uuteen maailmanennätysaikaan. Aino ja Reino -iltamissa oli tunnelmaa...
Sunnuntaina tutustuttiin muun muassa Kerimäen puukirkkoon ja Koliin.
  Vanhat mestarit pitivät pintansa Pyterlahden petanque-mestaruuskisoissa
Lauantaina 25.7.2009 Pyterlahden Museonmäellä kisattiin perinteiset, järjestyksessään kuudennet Pyterlahden petanque-mestaruuskilpailut. Kisa käytiin monipuolisessa puistoympäristössä, jossa pelialustaksi oli mahdollista valita nurmea, hiekkaa ja näiden yhdistelmää. Myös sääolosuhteet olivat hyvät: aurinko paistoi eikä tuulikaan häirinnyt heitto-olosuhteita.

Kisa aloitettiin neljässä eri alkulohkossa, joiden voittajat selvisivät finaaliin. Tänä vuonna finalistit selvisivät alkulohkoissa melko nopeasti. Finaalissa peli kävi kuumana, mutta onneksi pelaajat eivät tiukoista tilanteista
huolimatta(kaan) kuumentuneet. Finaalin tiukkuudesta kertonee myös se, että ajoittain yleisökin malttoi olla hiirenhiljaa ja pienimmät marginaalit olivat 3 mm:n luokkaa.

Loppujen lopuksi viimevuotiset mestarit Jari ja Seppo käänsivät kamppailun edukseen ja uusivat mestaruutensa. He kommentoivat voittonsa perustuneen "henkiseen vahvuuteen" - pari ei ollut tiettävästi harjoitellut edellisen voittonsa jälkeen kertaakaan yhdessä. Kisan voittajapari sai vastaanottaa uuden, Heikki Savolaisen suunnitteleman ja toteuttaman kiertopalkinnon, joka on valmistettu Pyterlahden omasta kivestä.

 

Kuvat
Hellevi Karhula
Leo Karhula

 

Kisat avattiin esittelemällä uusi pyterlahtelaisesta kivestä tehty kiertopalkinto, joka on Heikki Savolaisen käsialaa. Kisatoimistossa oli kiirettä... Ennen kisojen alkua oli aikaa hioa taktiikkaa. Kisat aloitettiin neljässä eri alkulohkossa.
Pelin kuluessa taktiikan laatiminen ja keskittyminen kulkivat käsi kädessä. Tarkistusmittauksiakin jouduttiin tekemään, joskaan yhtään protestia ei sunnuntai-iltaan mennessä ollut jätetty.

Pelin henkeen, johon kisan nimikin viittaa, kuului ranskalainen ja hienostunut tyyli. Finaaleissa jännitys oli käsinkosketeltavissa.
Finaalin ratkettua voittajilla hymy oli herkässä. Voittajat saivat palkinnoksi uuden kiertopalkinnon, jota he suunnittelivat pitävänsä puoli vuotta kummallakin. Lehdistön korviin ei kuitenkaan kantautunut, kumman kirjahyllyyn palkinto ensin päätyy...
 
TULOKSET
1. Jari Markkula & Seppo Rintelä
2. Arto Iivari & Tero Viljasuo
3. Susanna Siekkeli & Kai Ihalainen
4. Eija & Heikki Savolainen
5. Arja Rintelä & Pekka Rintelä
6. Jukka Iivari & Olli Suurpää
7. Hellevi & Leo Karhula
8. Taina Ketonen & Bernd Herrmann
9. Minna & Timo Mäkelä
10. Aapi Sinkkanen & Veikko Brusila
11. Sonja Rintelä & Timo Rintelä
12. Teemu Iivari & Juho Suurpää

päivitetty 26.7.2009 klo 22.46

 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |