KESÄN 2008
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

Aino- ja Reino-maantiejuoksu 2008 -sivut avattu!
Aino- ja Reino-maantiejuoksu 2008 lähestyy ja tiedotustilaisuudessa 18.5.2008 julkistettiin kisojen pitopäiväksi 9.8.2008. Tiedotustilaisuuden myötä myös Aino- ja Reino-maantiejuoksu 2008 -sivut avattiin. Sivuilta löydät tarvittavat tiedot tapahtumasta, sinne kootaan materiaalia aiheeseen liittyen ja sivujen kautta pääsee myös muistelemaan kesän 2007 Aino- ja Reino-maantiejuoksuja.

Sivut löytyvät täältä.

päivitetty 18.5.2008 klo 19.08

 
Pyterlahti hyvin edustettuna Reino-aamutossunäyttelyssä Tampereen Vapriikissa
Tampereella avattiin 24.5.2008 Reino-aamutossunäyttely, jossa myös Pyterlahti ja ensimmäiset Reino-maantiejuoksut ovat hyvin esillä. Näyttelyn avajaisiin kutsun saaneet "Maitolaituriyhtiön" miehet tekivät ansiokasta pr-työtä ja mainostivat niin kylää kuin tulevia Reino-maantiejuoksuja. Myös hallitsevaa Reino-maantiejuoksun maailmanmestaria kaivattiin paikalle, mutta hän oli estynyt saapumasta paikalle työesteiden takia. Näyttely on avoinna Tampereen Vapriikissa aina vuoteen 2010 asti, joten tulevia kesälomareissuja suunnitellessa kannattaa ottaa tämä kohde huomioon.

 

Pyterlahti on näyttelyssä hyvin edustettuna Näyttelyssä riitti paljon ihasteltavaa ja ihmeteltävää

 

Reino-kirjailija Mikko Närhi avaa näyttelyn. Kutsuvierailla oli jalassaan asianmukaiset jalkineet. Musiikista vastasi Hauli Bros (Juri Lindeman ja Kalle Alatalo)
"Maitolaituriyhtiön" miehet tutkivat tarkasti kuljetuskalustoa - olisiko tällaisella käyttöä myös Pyterlahdessa? Samassa yhteydessä Suomen kumitehdas-konsernin toimitusjohtaja Arto Huhtiselle  ja Reino-kirjailija Mikko Närhelle luovutettiin dvd:t vuoden 2007 Aino- ja Reino-maantiejuoksuista.
Kohti näyttelyaluetta... Pojat bongasivat myös uutuus-Reinot, jotka ovat vielä hyvin harvinainen näky. Rock-festareita Reino-tossujen kanssa kiertänyt Linda Huhtinen oli kiinnostunut tulevista Reino-juoksuista.
päivitetty 25.5.2008 klo 21.07

 

 
Lipunnosto aloitti Pyterlahden juhannuksen
Lipunnoston suorittivat perinneasuihin pukeutuneet
Heikki Savolainen ja Pekka Rintelä
Tanssilavalla oli ajoittain jopa tungosta.


 

Juhannusta juhlistettiin Pyterlahdessa perinteisin menoin, kun juhannusaattona suoritettiin juhlava lipunnosto museon puistossa. Lipunnoston jälkeen oli aikaa leppoisalle jutustelulle ja olipa tanssilavallakin ajoittain jopa tungosta! Sää suosi tätä perinteistä juhannustapahtumaa, sillä tilaisuuden päätyttyä saatiin ihmetellä pientä sadekuuroa.

 

Lipunnostoon saavuttiin erilaisilla ajopeleillä.
Pyterlahtelaisten juhannuksenvietto alkoi Museonmäeltä

Kuvat Hellevi Karhula, Pekka Rintelä ja Timo Rintelä

päivitetty 1.7.2008 klo 10.10
 

Pyöräretki vei pyterlahtelaiset Vaalimaalle

Parisenkymmentä pyterlahtelaista pyöräilijää suuntasi perinteiselle pyöräretkelle Vaalimaalle 2.7.2008. Lähtö tapahtui Opistonmäeltä ja reitti kulki turvallisesti rekkajonon rinnalla kevyen liikenteen väylää pitkin. Vaalimaalla pidettiin tankkaustauko, jolloin nautittiin virvokkeita ja jäätelöä kunkin oman maun mukaan. Retki toteutettiin pääosin aurinkoisessa säässä; pyöräletkan palauduttua kotikylään ilmassa oli jo muutamia vesipisaroita. 

 

 

 

Kuvat Pekka Rintelä ja Tero Viljasuo

päivitetty 2.7.2008 klo 21.44

Matkalla poljettiin hyvässä järjestyksessä kevyen liikenteen väylää pitkin.
Retkelle oli varustauduttu asiaankuuluvin jalkinein. Tällä kertaa välipysähdyspaikan kioski oli kiinni.
Rajahovissa oli hetki aikaa hengähtää. Kaikkien retkeläisten pyörät täyttivät määräykset.
Mopoilla kohti Miehikkälää

Pyterlahden mopokerho suuntasi sunnuntaina 6.7.2008 kohti Miehikkälää ja Pelimannipäivien tunnelmaa. Matkan aikana sääolosuhteet olivat haastavat kuin Silverstonessa konsanaan ja välipysähdyksiäkin jouduttiin tekemään. Miehikkälään ja takaisin päästiin kuitenkin ilman teknisiä ongelmia.

päivitetty 6.7.2008 klo 23.55

Lähtöpaikkana oli totutusti Opistonmäen maitolaituri Ensimmäinen tauko pidettiin Virojoella vesisateen yllätettyä Miehikkälässä pyterlahtelaisjoukko tapasi vuoden 2008 tangofinaalissa kisaavan Jukka Hallikaisen

kuvat Tero Viljasuo
 

   
Petanque-mestaruuskisoissa ennätysmäärä kisailijoita
Pyterlahden petanque-mestaruudesta kisattiin lauantaina 19.7.2008 museon piha-alueella. Aurinkoinen sää helli kilpailijoita, joita oli tänä vuonna ennätysmäärä: mestaruustaistossa nähtiin yhteensä 12 paria. Erityisen hienoa oli se, että melkein puolet kisailijoista oli ensikertalaisia. Tulokkaat pistivätkin kokeneet kisakonkarit tiukille: alkulohkoissa nähtiin tiukkoja tilanteita ja yllätyskäänteitä. Esimerkiksi lopulta mestaruuden voittaneet Jari Markkula ja Seppo Rintelä olivat vähällä kompastua alkulohkossaan Teemu Iivarin ja Leena Rintelän tarkkoihin heittoihin, kun ensi kertaa kisoissa olleet Iivari ja Rintelä johtivat alkulohkon puolivälissä 6-5!

Kokemus osoittautui kuitenkin ratkaisevaksi tekijäksi, kun finaalissa Jari Markkula ja Seppo Rintelä veivät pelin melko selväntuntuisesti kuuden pisteen erolla toiseksi tulleisiin Lasse Mäkiseen ja Jarmo Peltolaan. Kolmannen tilan pokkasivat Erkka Mäkinen ja Juho Suurpää.

TULOKSET

1. Jari Markkula & Seppo Rintelä

2. Lasse Mäkinen & Jarmo Peltola

3. Erkka Mäkinen & Juho Suurpää

4. Aki Hämäläinen & Teppo Iivari

Mukana myös
Hellevi ja Leo Karhula
Merja Muurman ja Roosa
Eija ja Heikki Savolainen
Taru Savolainen ja Jenni Viljasuo
Kai Ihalainen ja Aapi Sinkkanen
Jukka Iivari ja Olli Suurpää
Piia ja Tero Viljasuo
Teemu Iivari ja Leena Rintelä

 

 kuvat
Hellevi ja Leo Karhula
Seppo Rintelä

päivitetty 22.7.2008 klo 22.18

Aurinkoisena lauantaipäivänä paikalle oli kokoontunut runsaasti väkeä. Edellisvuosien mestarit olivat vielä tuoreessa muistissa. Alkulohkoissa nähtiin tiukkoja tilanteita, joissa ensikertalaiset pääsivät yllättämään kokeneita kisailijoita.
Petanquen pelaaminen on tarkkaa puuhaa... Petanque-kisojen ensikertalaiset Teppo ja Aki yllättivät ottamalla finaalipaikan. Mestarijoukkueen taidonnäyte.
Nuorinta kaartia finaalissa edustivat Erkka ja Juho. Lasse Mäkinen ja Jarmo Peltola tulivat kisassa kakkoseksi.
Finaalissa päätuomarina toimi Heikki Savolainen. Kisapaikalla nähtiin tiukkoja tilanteita ja tarkkaa keskittymistä.
Vuoden 2008 Pyterlahden petanque-mestarit Jari Markkula ja Seppo Rintelä. Mestaruuden ratkettua oli aikaa suihkuttaa kuohuvaa vadelmalimonadia.


 

Maitolaiturikahvio ilahdutti sateen keskellä

Pyterlahdessa saatiin pitkästä aikaa nauttia maitolaiturikahvilan antimista, kun "Maitolaituripojat" päättivät tempaista sateesta huolimatta sunnuntaina 20.7.2008. "Maitolaituripojat" saivat lisävahvistusta, kun "kesätyöntekijä" Olli Suurpää oli harjoittelemassa kahvilatoiminnan saloja. Olli oli nopea oppimaan ja toimitusjohtaja Antti Ihalainen totesikin päivän päätyttyä, että "kyllä Ollista kelpo tarjoilija tulee". Valitettavasti "Maitolaituriyhtiöt" ei voi kuitenkaan pitää uutta tarjoilijatulokasta kuin kesäisin töissä; syksyllä hänet joudutaan todennäköisesti lomauttamaan, koska talviaika on sen verran hiljaisempaa kahvilatoiminnan saralla.

"Maitolaituriyhtiöt" esittelivät myös toisena uutuutena kahvilan kabinetin. Se saikin hyvän vastaanoton: heti ensimmäisenä päivänä ulkopuolelle muodostui jonoa odottamaan sisälle pääsyä - lieneekö säällä ollut jotakin vaikutusta asiaan... Myös henkilökunta joutui kärsimään sateesta, vaikka keittiön puolelle olikin pystytetty varjo pään suojaksi.

päivitetty 22.7.2008 klo 23.33

 

Sade ei haitannut kahvittelua maitolaiturin viehättävässä ympäristössä. Maitolaiturikahvilan kesän 2008 uutuutena esiteltiin kabinettiosasto.
Henkilökunnan suojaksi oli pystytetty sadesuoja. Olli Suurpää aloitti "Maitolaituriyhtiöissä" harjoittelijana. Olli oppikin nopeasti kahvilatoiminnan salat.

 

 

kuvat Tero Viljasuo

Rantaillassa nautittiin aurinkoisesta tunnelmasta
Pyterlahden perinteistä rantailtaa vietettiin Santaniemessä perjantaina 25.7.2008. Rantaillan aikana oli mahdollisuus nauttia kylän naisten tarjoamista pullakahveista ja nauttia aurinkoisesta kesäillasta hyvässä seurassa.Ohjelmassa oli totuttuun tapaan saappaanheittoa ja tikanheittoa. Lisäksi kisattiin tarkkuudesta rahat purkkiin -kisassa ja ketjunheitossa. Illan kruunasi soutuviesti pohjoisen ja etelän välillä.

Soutuviestissä nähtiinkin tiukkoja tilanteita jo heti kisan alkumetreillä: pohjoisen Eija Savolainen ajautui kaislikkoon ja etelä näytti saavan etumatkaa. Toisin kuitenkin kävi, kun etelän joukkueen Miia Saarilaakson airo putosi mereen. Loppukisan aikana airoilla sohittiin useampaan otteeseen, kun ohitustilanteissa tila kävi ahtaaksi. Etelän joukkueen airovahingot eivät myöskään loppuneet: aivan kisan loppumetreillä joukkueen airo katkesi. Ja itse kisan vei (jälleen kerran) selvällä erolla pohjoisen joukkue, jossa soutivat Eija Savolainen, Lasse Mäkinen, Jarmo Peltola ja Timo Peltola. Joukkue saikin palkinnoksi jälleen hammastahnaa, jolla voittohymyä voidaan ylläpitää myös seuraavaa vuotta ajatellen. Etelän joukkuetta palkittiin tikkareilla, jotka pokkasivat Miia Saarilaakso, Arto Iivari, Miska Jääskeläinen ja Olli Suurpää.

 

 

Rantailtaan saapuneet kyläläiset ja kesäasukkaat pääsivät nauttimaan kauniista auringonpaisteesta, hyvästä seurasta ja herkullisista tarjoiluista.
Soutuviestin alkaessa ilmeet olivat tiukkoja... Kisailun tiimellyksessä hymy oli kuitenkin herkässä.
Ohitustilanteissa airot heiluivat ja vesi pärskyi - jopa yksi airo katkesi; henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin...
Rantaan oli saavuttu asianmukaisin kulkuneuvoin. Kaikki kisailuihin osallistuneet palkittiin ja he pääsivät myös Lasse Mäkisen haastateltaviksi. Arpajaisten myötä jättinalle sai uuden kodin.
TULOKSIA
SAAPPAANHEITTO
Miehet
1. Arto Iivari 23,00
2. Keijo Lille 22,50
3. Jarmo Peltola 22,00
4. Markku Hjerpe 21,70
5. Miska Jääskeläinen 21,00
6. Lasse Mäkinen 20,00
7. Iiro Suurnäkki 19,80
8. Eero Seppä 19,50
8. Juho Suurpää 19,50
10. Mikko Seppä 18,40
11. Kai Haikka 18,30
12. Kai Ihalainen 18,10
13. Janne Pakkanen 17,90
14. Juha Lindberg 17,10
15. Matti Ihalainen 15,60
16. Mikko Hanski 14,70
17. Olli Suurpää 13,40
18. Timo Peltola 13,00
19. Ere Salmijärvi 10,40
  Naiset  
1. Hannele Koskinen 14,80
2. Marita Haaja 14,70
3. Johanna Taari 13,20
4. Piia Viljasuo 12,50
5. Satu Lille 12,30
6. Pirkko Koso 12,00
7. Sirpa Jääskeläinen 11,90
8. Leena Rintelä 11,00
9. Pirjo Hämäläinen 7,10
Kisaa seurattiin tarkasti
Saapas lensi tyylillä.
Lapset
1. Jukka Iivari 18,30
2. Erkka Mäkinen 18,10
3. Jenni Viljasuo 10,40
4. Katriina Pakkanen 9,40
5. Henri Rahkonen 9,10
6. Kasperi Jääskeläinen 9,00
7. Mervi Toikka 8,30
8. Anniina Pakkanen 6,80
9. Valtteri Jääskeläinen 6,60
10. Lilli Taari 6,50
10. Wilma Viljasuo 6,50
12. Laura Hanski 4,50
13. Arttu Taari 4,00
14. Elmeri Jääskeläinen 1,10

 

 

Myös tikat lensivät tyylikkäästi...

TIKANHEITTO

  Miehet  
1. Jarmo Peltola 83
2. Lasse Mäkinen 70
3. Tapio Mäkinen 69
mukana myös Markku Hjerpe
  Naiset  
1. Anna-Maria Mäkinen 47
2. Pirjo Peltola 34
3. Päivi Kivelä 28
mukana myös Pirjo Hämäläinen
  Lapset  
1. Erkka Mäkinen 68
2. Jukka Iivari 66
3. Juho Suurpää 65
mukana myös Teemu Iivari ja Henri Rahkonenpäivitetty 30.7.2008  klo 10.52
 
Kuvat
Seppo Rintelä
Hellevi Karhula
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |