KESÄKUUN 2009
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Kesätapahtumilla omat teemasivut Pyterlahti.netissä

Pyterlahden kesä on täynnä tapahtumia. Merkittävimmät, Evakkovaellus 2009 ja Aino ja Reino -maatiejuoksut 2009 ovat saaneet nyt Pyterlahti.nettiin omat teemasivustonsa. Sivuilta löytyy lisää tärkeää tietoa tapahtumista ja tunnelmakuvia edellisistä tapahtumista.

Suorat linkit Pyterlahti.netin teemasivuille:

Evakkovaellus 2009

Aino ja Reino -maantiejuoksu 2009

päivitetty 26.5.2009 klo 20.47
 


Museonmäen lipputangossa vakava vika -
juhannusliputus ei kuitenkaan vaarassa
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän liputuksen yhteydessä Museonmäen lipputangossa havaittiin vakava vika. Ilmeisesti puuskittaisen ja kovan tuulen vuoksi lipputankoon oli syntynyt vikatila, mistä seurasi lipun karkaaminen salosta. Sunnuntaina 7.6.2009 asia tutkittiin ja syyksi havaittiin toisessa kiinnikkeessä olleet vakavat vauriot. Vika korjataan välittömästi, kun uudet varaosat saadaan, joten juhannusliputus voidaan hoitaa turvallisin mielin.

Kuvat Hellevi Karhula

päivitetty 9.6.2009 klo 18.44

 

 

Lipputangossa ei päällisin puolin näyttänyt olevan suurta vikaa,
mutta kun tanko oli huolellisesti kaadettu nurin, vika löytyi välittömästi.
Uusien varaosien odotetaan saapuvan hyvissä ajoin ennen juhannusliputusta.
Maitolaiturikahviossa kansainvälisiä tuulia
 

Maitolaiturikahvila ilahdutti jälleen kyläläisiä sunnuntaina 7.6.2009. Osa työvoimasta oli lomamatkoilla, joten viime kesänä harjoittelijana toiminut Olli oli päässyt tiskin taakse.

Vuoropäällikkönä toiminut Lasse hoiti salin puolen ja sai kansainvälisiä terveisiä, kun Italian matkaajat toivat hänelle uudeksi työasuksi hienon essun suoraan Roomasta. Nähtäväksi jää, nähdäänkö maitolaiturikahvilassa nyt perinteisen suomalaisen kahvilakulttuurin ohella myös italialaisia herkkuja...

Varmaa näyttäisi olevan se, että kisällin tutkintoa suorittanut Olli nähdään kahvilan työntekijänä jatkossakin: kun vuoropäällikkö oli saanut uuden, hienon työasun, sai myös Olli oman kahvilatyöasunsa - vuoropäällikön entisen esiliinan.

Kuvat Hellevi Karhula

päivitetty 9.6.2009 klo 18.58

 

Italian matkailijat toivat kahvilaan uusinta uutta suoraan Roomasta
Vuoropäällikön loppupäivän työt sujuivat kuin itsestään, kun päällä oli uusi työasu
Myös viime kesänä harjoittelijana toiminut Olli sai vahvan kiinnityksen maitolaiturikahvilaan - oman essun

Pyöräretki odottaa parempia säitä
Keskiviikkona 17.6.2009 kolea sää ja puuskittainen tuuli osoittivat, että kesäretkien aika ei taida olla aivan vielä: perinteiselle pyöräretkelle oli lähdössä ainoastaan kolme pyöräilijää, jotka olivat valmiita polkemaan tuulessa ja tuiverruksessa. Näin ollen pyöräretki päätettiin siirtää hiukan lämpimämpään ajankohtaan myöhemmin kesällä. Uudesta päivämäärästä ilmoitetaan kylän sivuilla ja tolppailmoituksissa.

päivitetty 17.6.2009 klo 21.14

 


Juhannustunnelmia Pyterlahdesta

Juhannusaattoa vietettiin Pyterlahdessa perinteisin menoin. Liput nousivat salkoihin kello kuudelta aattoiltana. Myös Museon puistossa lippu päästiin nostamaan salkoon, kun kesäkuun alkupuolella lipputankoa vaivannut laitevika oli saatu korjattua.

Pyterlahdessa keskikesän juhlaa saatiin nauttia melko aurinkoisessa säässä.  Aaton aikana kylän raitilla nähtiinkin kesähenkisiä ajoneuvoja - joukossa kyläteillä ensimmäisiä kertoja pörrännyt Zetor-traktori. Juhannusaaton kääntyessä iltaan juhannuskokot syttyivät ympäri kylää juhlistamaan kesän saapumista.

Kuvat
Matti Ihalainen
Pekka Rintelä

 

päivitetty 21.6.2009 klo 20.44

Liikkeellä oli sekä tuttua että ennennäkemätöntä Zetor-kalustoa
Lippu nostettiin salkoon Museon puistossa kello 18 ja Museon pihalla oli mahdollista istahtaa nauttimaan tunnelmasta juhannuskoivujen katveessa.
Illan tullen juhannuskokot syttyivät rannoilla.

 

Kesä tuli - pyöräretki ja uusi yritys
 
Juhannuksen jälkeen kesä näyttää alkavan lämpimämpänä. Näin ollen kesäkuun alussa kolean sään vuoksi peruttu pyöräretki järjestetään uudelleen tiistaina 23.6.2009 klo 18. Suuntana on Vaalimaa ja lähtö tapahtuu Opistonmäeltä.

päivitetty 21.6.2009 klo 20.59


Pyöräretki onnistui aurinkoisessa säässä
 

Tiistaina 23.6.2009 viisitoista pyterlahtelaista pyöräilijää starttasi perinteiselle pyöräretkelle kohti Vaalimaata. Retken siirtäminen kesäkuun alun koleasta säästä paria viikkoa myöhemmäksi kannatti: nyt kesäsää suosi reippailijoita - aurinko lämmitti mukavasti ja kevyt tuulenvire piti pyöräilysäänkuitenkin  miellyttävänä.

Kisa-osasto tarjosi pyöräretkeläisille kahvit ja jäätelöt kääntöpaikalla Rajahovissa. Pienen hengähdystauon jälkeen pyörät pyörivät kuin itsestään takaisin kotikylään.

Kuvat
Seppo Rintelä
Tero Viljasuo

päivitetty 24.6.2009 klo 22.50

 

 

Matkaan starttasi viisitoista pyöräilijää ja matkanteko aloitettiin Museotietä pitkin.
Reitti kulki myös valtatie 7:n vierestä kulkevaa pyörätietä pitkin ja määränpäänä oli Vaalimaa.
Rajahovissa pidetyn virkistystauon jälkeen pyörät veivät kuin itsestään takaisin Pyterlahteen.

 


Reino-tossut veivät Pyterlahden pojat teatteriin
Suomen Kumitehdas juhli 110-vuotista taivaltaan järjestämällä 25.6.2009 kutsuvierasnäytännön Nokialla. Myös Pyterlahden "Reino-osasto" oli kutsuttu teatteriin seuraamaan näytelmää Kummitehtaan Karmen. Esityksen jälkeen Pyterlahden pojat ehtivät tietenkin myös tapaamaan näyttelijöitä ja samalla mainostamaan tulevia Aino ja Reino -juoksuja.

päivitetty 8.7.2009 klo 0.42


Vain neljä moottoripyörää saapui vastaanottokomitean hoiviin

25. - 28.6.2009 järjestettiin Honda Valkyrie-moottoripyörien kokoontumisajot Kouvolassa. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 200 pyöräilijää 20 eri maasta. Lauanataina 27.6. ajajien oli tarkoitus lähteä maakuntakierrokselle ja suunnata matkansa myös Pyterlahden halki Museotietä pitkin. Kierrokselle starttasi 150 pyörää, mutta sateen yllätettyä ajajat päättivät kääntyä Haminassa takaisin ja ainoastaan neljä pyöräilijää jatkoi matkaansa kohti Virolahtea. Pyterlahdessa oli varauduttu 150 pyöräilijän saapumiseen, mutta pyöräilijöiden vähyys ei vastaanottokomiteaa kuitenkaan haitannut: kaksi saksalaista ja kaksi hollantilaista moottoripyöräilijää saivat erityisen lämpimän vastaanoton ja heille lahjoitettiin Aino ja Reino -juoksupaidat.

päivitetty 8.7.2009 klo 0.35

 

Kuvat
Matti Ihalainen
Tero Viljasuo

   
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |