KESÄKUUN 2010
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Sää suosi pyöräretkeläisiä

Tiistaina 15.6.2010 järjestettiin perinteinen Kisa-osaston organisoima pyöräretki Vaalimaalle. Päivä osoittautui erinomaiseksi retkipäiväksi, sillä Opistonmäeltä startattaessa pilvet kaikkosivat ja kesäinen aurinko lämmitti mukavasti retkeläisiä. Olosuhteet osoittautuivatkin kaikkinensa erittäin hyviksi: asfalttipinta oli kuiva eikä tuulikaan haitannut etenemistä.

Matkaan lähti 16 pyöräilijää, jotka suuntasivat Museotietä ja valtatie 7:n viereistä kevyenliikenteenväylää pitkin Vaalimaalle. Rajahovissa vietetyn tauon aikana Kisa-osasto tarjosi retkeläisille juotavaa ja jäätelön. Taukoa vietettiin iloisissa merkeissä ja virkistyneenä paluumatka sujui mukavasti. Liikkumisen ilon ja hyödyn lisäksi matkaan tarttui kullekin osallistujalle kaksi Pyterlahti cup-pistettä.

Päivitetty cup-tilanne
Äijä Cup
Lady Cup
Lasten Cup

Rajahovin pyöräparkki täyttyi nopeasti pyterlahtelaisista menopeleistä. Kisa-osasto tarjosi retkeläisille virkistystä mehun tai kahvin ja jäätelön muodossa.
Taukopaikalla istahdettiin hetki ja ehdittiin napata myös yhteiskuva.

Kuvat
Seppo Rintelä


päivitetty 16.6.2010 klo 13.28
 
Pyterlahden Aino ja Reino -maantiejuoksu mukana Reinovuoden Reinoin teko
-äänestyksessä

Pyterlahden Aino ja Reino -maatiejuoksu on valittu mukaan Radio Iskelmän ja Reino & Aino -tuotemerkin järjestämään äänestykseen Reinovuoden Reinoimmasta ystävänteosta. Äänestykseen on koottu jokaiselle kuukaudelle oma Reino-tapahtuma, joista yleisö saa äänestää omasta mielestään parhaimman Reino-teon. Pyterlahti komeilee elokuun ehdokkaana kansainvälisillä Aino ja Reino -maantiejuoksuillaan.

Maantiejuoksut ovat päässeet kisaamaan Reinoimman teon tittelistä kovaan seuraan - tiukimman vastuksen tarjonnevat varmasti reinoimmaksi muusikoksi valittu Kari Tapio (tammikuu), Jonne Aaronin suunnittelemat tossut (huhtikuu), toukokuussa julkistetut jääkiekkoleijonien Reinot sekä joulukuun ehdokas Marja Tyrni unohtamatta Vesannon heinäkuisia Reiska MM-kisoja.

Pyterlahden valtteina voidaan pitää rentoa pilkettä silmäkulmassa ja talkoohenkeä - nämä elementit ovat olleet tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävien maantiejuoksujen tukipilarit tapahtuman alkuhistoriasta asti. Lisäksi Aino ja Reino -maantiejuoksu on onnistunut erinomaisesti alkuperäisessä tavoitteessaan, eli innostamaan ihmisiä liikkumaan rennolla ja iloisella mielellä.

Äänestyksen voittaja, eli vuoden Reinoimman teon järjestäjä valitsee 5000 euroa saavan hyväntekeväisyyskohteen. Äänestäneiden kesken arvotaan puolestaan Reino & Aino -mopoja ja vuoden bensat. Äänestysaikaa on 14.7.2010 asti.
Äänestys tapahtuu Radio Iskelmän internet-sivuilla, jonne pääsee
tästä.

Pyterlahden kilpailujulistetta pääsee katsomaan tästä (pdf-tiedosto).

Kilpailujuliste, jossa on esitelty kaikki ehdokkaat, löytyy puolestaan täältä (pdf-tiedosto).

 

 

päivitetty 15.6.2010 klo 23.23

 

 
Maitolaiturikahvila avasi kesäkautensa
 
"Maitolaituriyhtiöt" ilahduttaa pyterlahtelaisia ja ohikulkevia entiseen tapaan myös kesällä 2010. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina suoritettiin virallinen maitolaiturikauden avaus, kun kahvio oli auki ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Tarjolla oli muun muassa munkkeja ja tyrnileivoksia, jotka tekivät hyvin kauppansa. Kesällä 2010 maitolaiturikahvila on auki kuten aiempinakin vuosina - satunnaisesti sunnuntaisin sään ja työntekijätilanteen salliessa.

päivitetty 20.6.2010 klo 22.23

 arkistokuva

 

Reinoin teko -äänestys jatkuu - muista äänestää!

Pyterlahden Aino ja Reino -maantiejuoksu on ehdolla vuoden 2009 reinoimmaksi ystävänteoksi. Äänestysaikaa on 14.7. asti. Äänestämään pääset tästä.

päivitetty 20.6.2010 klo 22.26
 

Pyterlahti.netin suosio jatkuu - 25 000 käynnin raja rikki

Pyterlahti.netin suosio näyttää olevan entisellään - 24.6.2010 rikkoutui 25 000 käynnin raja.
Lämpimät onnittelut Pajulahteen!

päivitetty 25.6.2010 klo 10.58

   
Juhannusta juhlittiin perinteisin menoin   
 
Juhannuksen vietto aloitettiin Pyterlahdessa perinteisin menoin, kun Suomen lippu nostettiin Museon puiston lipputankoon juhannusaattona.

Aaton aikana kokkoja paloi muun muassa Santaniemessä.

Kuvat
Hellevi Karhula
Timo Rintelä

Valmiina keskikesän juhlaan... Museolle saavuttiin mm. traktorilla ja paikalla oli myös El Reinos -kerhon jäseniä.
Lippu nousi komeasti salkoon juhannusta juhlistamaan ja illan aikana kokkoja nähtiin mm. Santaniemessä.

päivitetty 29.6.2010 klo 23.13

 
Reinoin teko -äänestys käynnissä edelleen - joukolla äänestämään Pyterlahti voittoon!


Äänestysaikaa 14.7.2010 asti - äänestämään pääset tästä.

päivitetty 29.6.2010 klo 23.20

   
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |