KEVÄÄN 2007 UUTISIA
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Marttakerhon toiminta lakkaa Pyterlahdessa
     
Pyterlahden kylän naiset kokoontuivat Museolle sunnuntaina 11.3.2007 pohtimaan ja keskustelemaan jatkosta, kun Pyterlahden Marttakerhon toiminta on loppumassa. Museolla keskusteltiin erilaisista vaihtoehdoista ja toimintamuodoista, joiden kautta aktiivista kylätoimintaa voidaan pitää yllä Marttakerhon toiminnan lakattuakin. Paikalla oli vajaat parikymmentä pyterlahtelaista naista.

Kuvat Hellevi Karhula

 
päivitetty 29.3.2007 klo 10.38

 

     
Kevättä ilmassa jo Pyterlahdessakin
3.4.2007  
 
26.3.2007
  25.3.2007
Pyterlahdessa kevään merkit ovat jo selvästi nähtävillä. Lumet ja jää ovat sulaneet niin yllättäen, että pääsiäisenä Santaniemeen suunnitellut pilkkikisat on pitänyt perua turvallisuussyistä.

Mopoajot järjestetään ennakkosuunnitelman mukaisesti ja nähtäväksi jää, miten rataolot vaikuttavat tuloksiin. Viime vuonna liukas ja jäinen radanpinta saattoi aiheuttaa mm. Lasse Mäkisen lievän radaltasuistumisen.

Kevään etenemistä kuvaavat kuvat Pyterlahdesta on ottanut Hellevi Karhula.

päivitetty 4.4.2007 klo 11.10


Pääsiäisriehassa lennätettiin pääsiäismunia ja päristeltiin mopoja

Pääsiäissunnuntaina järjestetyssä pääsiäistapahtumassa Santaniemessä riitti vilinää ja vilskettä. Vaikka mereltä kävi kylmä tuuli, vallitsi runsaslukuisen yleisön joukossa rento ja lämmin tunnelma. Ohjelmassa oli mopojen pärinää ja kananmunanheittokilpailu. Lisäksi tarjolla oli makkaraa, kahvia ja leivonnaisia.

Mopoajoissa taistelu oli tiukkaa ja jälleen Mäkisen mutka vaikutti lopputuloksiin. Viime vuonna Mäkisen mutkassa sekunteja hävinnyt Lasse Mäkinen selvisi mutkasta kunnialla, mutta hänen veljensä Tapio Mäkinen joutui keskeyttämään Mäkisen mutkassa tapahtuneen hämmingin takia. Mopoajoissa nähtiin myös formulatyyliä, kun mopot starttasivat lämmittelykierrokselle Jaakko Rahkosen kuljettaman "Safety-mopon" takaa. Luvattomien mopojen sarjassa voiton vei Pekka Suurpää, luvallisten sarjassa kisaa hallitsi Tommi Hurtta ja mönkijöissä voiton vei Eemeli Mässeli. Lisäksi tapahtumassa luovutettiin Parhaan mopotiimin kiertopalkinto Team Ihalaiselle. Palkintoraati kiitteli tiimin aktiivista ja uraauurtavaa toimintaa mopoperinteen vaalimisessa.

Kananmunanheittokisassa nähtiin tiukkoja tilanteita ja yleisön joukosta kuultiin niin riemun kuin kauhun kiljahduksia kananmunien lennellessä ajoittain sinne tänne. Parhaiten pääsiäismunia kopittelivat Lasse Mäkinen ja Olli Hurtta, tosin Hellän joukkueen Janne Nevalaisen ja Risto Hellän ennätyspitkä heitto hylättiin sääntörikkomuksen vuoksi.

 päivitetty 13.4.2007 klo 15.26

Santaniemessä riitti pääsiäisenä mopojen pärinää. Mopot keräsivät paljon ihailevia katseita Safety-mopo ohjasi kisaajat matkaan.
Luvattomien mopojen sarjan seitsemän osallistujaa palkintotilaisuudessa. Palkittavina luvallisten mopojen sarjassa päristelleet 12 osallistujaa. Parhaan mopotiimin kiertopalkintoa pokkaamassa tallipäällikkö Matti Ihalainen.
Yleisöä oli paikalla runsaasti Tulokset mitattiin tarkasti asiaankuuluvissa varusteissa (= vetukat)
Pääsiäismunia odotellessa...
       
Siivoustalkoiden ajankohta aikaistunut  
Perinteiset keväiset tienvarsien ja museon ympäristön siivoustalkoot pidetään ilmoitettua aikaisemmin. Uusi ajankohta on 23.4.2007 klo 18 alkaen.

päivitetty 19.4.2007 klo 14.01
 

 
Siivoustalkoissa haravat heiluivat

Perinteiset keväiset siivoustalkoot Museon ympäristössä järjestettiin maanantaina 23.4.2007. Paikalla oli noin parikymmentä innokasta siivoojaa, jotka siivosivat Museon ympäristön ja keräsivät roskat tien vieriltä kylän alueelta. Lisäksi ahkerat talkoolaiset raivasivat näkyviin vanhan kiviaidan lehtien alta. Talkoitten jälkeen nautittiin kyläyhdistyksen naisten eli Ainojen tarjoamista herkullisista voileivistä. Halukkaat pääsivät talkoosaunan makoisiin löylyihin.

Lämmin kiitos talkoolaisille!

päivitetty 27.4.2007 klo 14.13

     
Maastojuoksukisat pidettiin aurinkoisessa säässä      
Museon ympäristössä kisattiin lauantaina 12.5.2007. Sää suosi niin juoksijoita kuin kannustusjoukkojakin.

Kuvat Tero Viljasuo

päivitetty 23.5.2007 klo 16.20
 
     
Äitejä juhlittiin aurinkoisessa säässä      
Perinteinen äitienpäivälounas järjestettiin museolla sunnuntaina 13.5.2007. Kuvat Hellevi Karhula

 
Tarjolla oli lounaan lisäksi kakkukahvit  
 
päivitetty 23.5.2007 klo 16.17 Essi ja Jenni lauloivat ruokailijoille  
       
 
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |