KEVÄÄN 2008 UUTISIA
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Suuren maailman varikkoskandaaleja myös Pyterlahdessa?
 

Pyterlahden kylän perinteinen pääsiäistapahtuma on lähestymässä ja tämä on tuonut vipinää työkalulaatikoiden ja verstaiden tuntumaan.

Pyterlahti.netin toimitus sai käsiinsä arkaluontoista kuvamateriaalia Pyterlahdesta. Kahden eri kuvalähteen perusteella eri mopotalleissa valmistautuminen on aloitettu - eri tallien varikkohenkilöstöt tekevät kiivaasti viimeisiä asennuksia, mutta kuvamateriaalin perusteella kyseessä saattaa olla myös hiukan kyseenalaisia tuunauksia... Asiantuntijat tutkivat asiaa. Talleista ainakin Team Suurpää on ollut kuvamateriaalista hyvin vaitonainen, mutta ei ole kuitenkaan kieltänyt kuvien todenperäisyyttä.

Näyttäisikin siltä, että Pyterlahdessakin ollaan siirtymässä suuren maailman tyyliin ja malliin, kun jutun piirteet muistuttavat jo formulamaailmasta tuttua vakoiluskandaalia. Pääsiäisenä nähtäneen, miten nämä julkisuuteen vuotaneet kuvat mopojen tuunauksesta vaikuttavat kisojen tuloksiin ja mahdollisiin tallipisteisiin.
 

 

 

 

 

päivitetty 14.3.2008 klo 19.23

Pimeän turvin on hyvä harjoitella? Turvaudutaanko pääsiäistapahtumassa kaasuttimien mittauksiin?
Onko viilaaminen sallittua? Mitä epäilyttävä tynnyri sisältää?
Uusi mopo Team Suurpään tallissa?? Piileekö vastaus sylinterissä vai kaasuttimessa?
Samasta pilttuusta?? Kuvan henkilöä ei ole vielä pystytty yhdistämään mihinkään talleista - kenelle hän työskentelee?

Varikkoskandaaleista ei jälkiseuraamuksia
   
Pääsiäistapahtuman alla vuotaneet kuvamateriaalit eivät ole johtaneet jälkitoimiin.
 
Team Suurpään tallin toiminnasta ei ole löytynyt huomautettavaa ja näin ollen tallin osallistumiselle perinteiseen pääsiäistapahtumaan ei ole esteitä. Aika näyttää, oliko julkisuuskohulla vaikutusta tallin menestymiseen.

Myös tunnistamattoman varikkohenkilön arvoitus on ratkennut. Kuvassa ollut käsi kuuluu Team Ihalaisen tallipäällikölle, joka valmisteli oman tallin menopelejä ajokuntoon. Näin ollen myös Team Ihalainen nähdään pääsiäistapahtumassa.
 

Pyterlahti.net pahoittelee aiheetonta epäilyä, mutta lupaa pysyä tarkkana myös jatkossa.

päivitetty 25.3.2008 klo 11.00

 

Mopot pärisivät pääsiäisenä Santaniemessä
 
Ensimmäistä pääsiäispäivää 23.3.2008 vietettiin Pyterlahdessa mopojen ja makkaran merkeissä. Neljättä kertaa järjestetty pääsiäistapahtuma kokosi Santaniemen rantaan runsaasti mopoista innostuneita.

Jäälle auratulla radalla mopot päristelivät leikkimielisesti laittomien ja laillisten mopojen sarjoissa. Historiallisten mopojen luokassa nähtiin kaksi tyylikästä menopeliä ja lisäksi nelipyöräiset ajopelit ajoivat aika-ajokierroksen.

 Aika-ajokierroksen mukaan mopoilijat sijoitettiin A- ja B-finaaleihin. B-finaalin kaksi parasta pääsivät vielä jatkamaan kisaurakkaansa A-finaaliin.

Tänä vuonna parhaan tiimin palkinnon sai Summan mopokerho. Pyterlahtelaiset mopoilijat joutuivat tänä vuonna tyytymään hopea- ja pronssisijoille.

Pääsiäistapahtuma huipentui kananmunanheittokisaan, jossa voiton nappasivat tänä vuonna Erkka Mäkinen ja Juho Suurpää.

 

Paikalle oli kokoontunut runsaasti väkeä Mopoajot kiinnostivat Historic-luokassa ajettiin asiaankuuluvalla arvokkuudella Matti Ihalainen antamassa lausuntoa lehdistölle
Lähtöviivalla Lähettäjä valmiina Jäälle auratulla radalla nähtiin vauhdikasta menoa
Ajoasennoissa oli tyyliä Tiukkoja tilanteita Kurotus kohti maaliviivaa 4-vuotias Aleksi Peltola oli myös mukana menossa
Kananmunanheittokisassa tyyli on tärkeä Pääsiäismunia ilmassa Kisassa tarvittiin myös suurta venymistä Voiton kopittelivat Erkka Mäkinen ja Juho Suurpää
Ruutulipun heiluttajana toimi Leo Karhula Palkintojenjakoa Tänä vuonna parhaan tiimin palkinto meni Summan mopokerholle Myös pyterlahtelaisille mopoilijoille riitti palkintoja
LAILLISET MOPOT
1. Henry Ceder Jupiter-50 (-72)
2. Kari Toikka Pappatunturi
3. Kai Ihalainen Pappatunturi
4. Tommi Hurtta Solifer Sm
5. Jarmo Peltola Pappatunturi
6. Jouni Paitula Monark 65
7. Olli Hurtta Pappatunturi Automatic
8. Pertti Laurila Pappatunturi Automatic

Lisäksi laillisten mopojen sarjassa ajoivat (aakkosjärjestyksessä)

Aki Hämäläinen
Lasse Mäkinen
Alpo Paitula
Janne Pakkanen
Santeri Pakkanen
 
NOPEIN AIKA-AJOKIERROS
Henry Ceder 1.04.93
LAITTOMAT MOPOT
1. Jari Lehtonen Tunturi 61
2. Mikko Kallio Ogland 73
3. Arto Iivari Tunturi Sport
4. Olli Suurpää Solifer
5. Henri Väkiparta Pappatunturi
6. Pertti Laurila Fantic
7. Juha Takala Jupiter
8. Juho Suurpää Pappatunturi

Lisäksi laittomien mopojen sarjassa ajoivat
(aakkosjärjestyksessä)

Marko Koskimies
Timo Peltola
Pasi Rahkonen
Juha Salopaasi

 
NOPEIN AIKA-AJOKIERROS
Jari Lehtonen 55.23
 

HISTORIC-LUOKKA

1. Kari Mattila Hopeasiipi 62
2. Matti Ihalainen KTM-67

 

NELIPYÖRÄISTEN LUOKKA
Nelipyöräisten luokassa ajoivat
(aakkosjärjestyksessä)

Eemeli Mässeli
Esa Mässeli
Matilda Mässeli
Aleksi Peltola
Niko Turu
 

NOPEIN AIKA-AJOKIERROS
Esa Mässeli 55.59
päivitetty 27.3.2008 klo 18.46

 
Pilkkikisoissa senttipeliä
Kylän perinteiset pilkkikisat pidettiin toisena pääsiäispäivänä 24.3.2008 Santaniemessä. Pilkkimään oli uskaltautunut reilut kymmenen pilkkijää, jotka pääsivät nauttimaan aurinkoisesta säästä.

Tällä kertaa sijoitukset ratkesivat määrän perusteella: palkintosijat tuomaroitiin kalojen lukumäärän perusteella. Tiukin taistelu nähtiin perhesarjassa, jossa kumpikin joukkue sai kaksi kalaa. Kun joukkueiden isoimmat kalat olivat yhtä suuret, jouduttiin vertailu tekemään pienempien kalojen perusteella. Kunkin sarjan paras palkittiin lahjakortilla maitolaiturikahvioon.

 

LAPSET
1. Eemeli Mässeli 1 kala
  Matilda Mässeli  
  Akseli Mässeli  
PERHESARJA
1. Mäkelän perhe
(Timo ja Juho Mäkelä)
2 kalaa
2. Iivarin perhe
(Arto, Jukka ja Teemu Iivari)
2 kalaa
NAISET
1. Piia Viljasuo 4 kalaa
 
MIEHET
1. Heikki Koso 15 kalaa
2. Heikki Savolainen 12 kalaa
3. Tapio Mäkinen 7 kalaa
3. Jarmo Peltola 7 kalaa
5. Lasse Mäkinen 2 kalaa
Aurinkoinen sää suosi pilkkijöitä Kyläyhdistyksen pj Leo Karhula ampui lähtölaukauksen tasan klo 10.00
Pilkkijät lähtivät jäälle vauhdikkain askelin Pilkkimisaikaa oli tasan 2 tuntia
Perhesarjan suurimmat kalat vertailussa Kalanlaskenta käynnissä
   
päivitetty 25.3.2008 klo 11.38
   
Juniorityötä Aino- ja Reino-tossujen muodossa
Aino- ja Reino-maantiejuoksut ovat saaneet paljon myönteistä palautetta ja herättäneet kiinnostusta. Seuraavia juoksuja odotetaankin jo innolla. Jotta pyterlahtelaismenestys olisi taattu myös tulevina vuosina, on päätetty, että kaikki kylässä ensimmäisten Aino- ja Reino-maantiejuoksujen jälkeen syntyvät vauvat saavat joko Aino- tai Reino-tossut. Ensimmäiset tossut luovutettiin Saarilaakson perheelle.

päivitetty 13.4.2008 klo 21.39

  Kuten ilmeestä voidaan huomata, Reino-tossut näyttävät sopivan hyvin pienempäänkin pyterlahtelaisjalkaan ja mielessä taitavat olla jo seuraavat Aino- ja Reino-maantiejuoksut...
Eduskuntavierailulla keskusteltiin niin Cooperin testistä, rekkaparkista kuin istuntosalin siivouksestakin
Lauantaina 19.4.2008 lähti pyterlahtelaisjoukko kohti Helsinkiä. Retken pääkohteena oli eduskuntatalo, jonne kansanedustaja Markku Pakkanen oli kutsunut kylän Aino- ja Reino-maantiejuoksun siivittämänä. Pyterlahden kylä palkittiin aiemmin talvella Virolahden vuoden liikuttajana ja maakunnalliseen palkitsemisjuhlaan osallistunut Pakkanen kutsui Kisa-osaston puheenjohtaja Lasse Mäkisen välityksellä kyläläiset tutustumaan eduskuntaan.

Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna Pyterlahdesta ja ensimmäinen pysähdyspaikka Helsingissä oli Kontula, josta kyytiin noudettiin matkanjohtajaksi Lasse Mäkinen. Tämän jälkeen matkalaisilla oli aikaa tutustua pääkaupunkiseutuun: osa vietti aikaa Itäkeskuksessa shoppaillen ja ruokaillen ja osa suuntasi kohti keskustaa metron kyydissä.

Eduskuntatalon portaille kokoonnuttiin kahden aikaan. Tutustumiskierroksen aluksi kansanedustaja Pakkanen vastaanotti vieraat ja eduskunnan toimintaan tutustuttiin lyhyen videopätkän myötä. Tämän jälkeen tehtiin kierros eduskuntatalossa asiantuntevan oppaan seurassa. Istuntosalin lehtereillä käytiinkin tiivis "kyselytunti", jonka aikana opas joutui tiukoille vastatessaan muun muassa kysymykseen: "milloin ja miten istuntosalissa siivotaan?" Kierroksen jälkeen keskustan ryhmähuoneessa tenttiin joutui vuorostaan edustaja Pakkanen. Keskustelun aikana sivuttiin niin rekkaparkkia, petoeläin- ja Nato-kysymyksiä sekä Cooperin testiä.

Vierailun päätteeksi edustaja Pakkaselle luovutettiin Pyterlahti-paita, Reino-juhlakirja, Aino- ja Reino-maantiejuoksu dvd sekä kutsu seuraaviin Aino- ja Reino-maantiejuoksuihin.
 

 

 

Kuvat
Seppo Rintelä
Tero Viljasuo

 

Rekkajonoasia oli pinnalla niin matkaan lähtiessä kuin eduskunnassakin Bussi oli täynnä iloisia matkalaisia Kuljettajana matkan aikana toimi Ari Korpela ja matkanjohtajan virkaa hoiti Lasse Mäkinen
Itäkeskuksessa oli aikaa hiukan huvitella ja tarkastella paikallisia tossuvalikoimia Matkan pääkohteena oli eduskuntalo, jonka ympäristössä oli aikaa ottaa erilaisia kuvia
Yhteiskuvassa eduskuntatalon portailla juuri ennen vierailua Kansanedustaja Markku Pakkanen vastaanottamassa vieraita Eduskuntatalon portailla Vierailun aluksi katsottiin eduskunnan toiminnasta kertova video
Oppaan johdolla kierrettiin ympäri eduskuntaloa Hissit eivät valitettavasti toimi viikonloppuisin, vaikka kokeiluintoa olisi joukosta varmastikin löytynyt
Eduskunnan kahvilassa riitti ihmettelyn aiheita
Istuntosalin lehtereiltä tarkasteltiin istuntosalia hyvin tarkasti - ihmetystä herätti niin paperien suuri määrä sekä kynien puuttuminen joidenkin edustajien pöydiltä. Lisäksi "kyselytunnin" aikana oppaalta tentattiin istuntosalin siivouksesta.
Keskustan ryhmähuoneessa käsiteltiin tiukkoja asiakysymyksiä, mm. Nato-kysymys, rekkaparkki ja verotusasiat olivat puheenaiheina Huoneessa pyterlahtelaiset pääsivät istumaan harvinaisille paikoille Vierailun päätteeksi edustaja Pakkasta muistettiin pienellä lahjalla.
päivitetty 20.4.2008 klo 13.57  
   
Maitolaiturikahvilan kesäkausi avattu    
Maitolaituripojat valmistautuivat kesään avaamalla maitolaiturikauden sunnuntaina 27.4.2008. Kahvittelun lomassa "Maitolaituriyhtiöiden" miehillä oli aikaa myös suunnittelutyöhön - mitähän kaikkea kesä tuo tullessaan?
päivitetty 18.5.2008 klo 18.52    
     
Siivoustalkoissa ahkeroitiin
Maanantaina 5.5.2008 haravat heiluivat Museon pihapiirissä, kun perinteisten siivoustalkoiden puitteissa siivottiin Museon ympäristöä. Ahkerat talkoolaiset saivat urakan päätteeksi nauttia kahvitarjoilusta ja saunan löylyistä.

päivitetty 18.5.2008 klo 18.53
 

Maastojuoksut sateisessa säässä
Sunnuntaina 18.5.2008 kisattiin maastojuoksujen merkeissä Opistonmäen maitolaiturin ympäristössä. Sää ei tällä kertaa suosinut kisoja, mutta se ei vauhtia kuitenkaan haitannut.

Maastojuoksut toimivat myös starttina tulevan kesän Aino- ja Reino-maantiejuoksuille: maastojuoksujen yhteydessä pidettiin tiedotustilaisuus, jossa julkaistiin Aino- ja Reino-maantiejuoksujen pitopäiväksi 9.8.2008.


Kuvat
Tero Viljasuo

 

päivitetty 18.5.2008 klo 19.02 

Kisa-osaston pj Lasse Mäkinen huolehti kuulutuksesta Maitolaiturin ympäristöön oli kokoontunut mukavasti yleisöä sateisesta säästä huolimatta Kisatoimistossa otettiin vastaan ilmoittatumisia
Sateinen sää ei tahtia haitannut Palkinnot jaettiin asiaankuuluvasti maitolaiturilla
Kannustamisen lomassa oli mahdollista nauttia myös makkarasta Maitolaiturikahvila oli myös auki, mutta sateinen sää verotti asiakkaita Aino- ja Reino-maantiejuoksujen tiedotustilaisuudessa oli paikalla myös lehdistön edustajia.
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |