LOPPUVUODEN 2012
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä

 
Matko 3 -näyttelyssä monenlaista nähtävää

Lauantaina 8.9.2012 Pyterlahden Ihalaisenmäelle kokoontui paljon vanhoista maatalouskoneista ja traktoreista innostunutta väkeä, joka sai ihastella monenlaisia koneita. Lisää kuvia löytyy tapahtuman järjestäneen El Reinos -mopokerhon omilta uutissivuilta, eli täältä.

päivitetty 16.12.2012 klo 21.45

   
Laavulle reippailu kasvatti cup-pisteitä

Kylän perinteiselle Kisa-osaston järjestämälle patikkaretkelle sunnuntaina 21.10.2012 osallistui yhteensä 11 reippailijaa. Oppaana toimi Kisa-osaston puheenjohtaja Lasse Mäkinen ja taukopaikalla Iivarin Markon laavulla Kisa-osasto tarjosi ulkoilijoille makkaraa ja mehua. Lisäksi tarjolla oli cup-pisteitä.

Päivitetyt cup-tilanteet löytyvät cup-sivuilta

Lady Cup
Äijä Cup
Lasten Cup

päivitetty 30.12.2012 klo 23.04

Kuvat
Tero Viljasuo
   
Päivityskatkokset jatkuvat - kärsivällisyyttä ja kirjoitusapua kaivataan!
Pyterlahti.netin päivityksessä on viivettä päätoimisen päivittäjän päätyön vuoksi. Jos Sinulla on materiaalia sivujen päivittämistä varten, sitä otetaan mielellään vastaan.

Yhteystiedot löytyvät toteutus-sivulta.

päivitetty 16.12.2012 klo 10.13

 
   
Pöytälätkäturnaus päätti Pyterlahti cupin

Pyhäinpäivänä 3.11.2012 kisattiin perinteinen Pöytälätkäturnaus Museolla.
Mukana oli tällä kertaa 12 rohkeaa. Yksi pelaaja oli tullut peräti Muurikkalasta asti mukaan turnaukseen. Turnaus aloitettiin kolmessa alkuerälohkossa, joista kahdeksan eniten pisteitä saanutta pelaajaa eteni jatkokierroksille.

Pöytälätkäturnaus oli viimeinen Pyterlahti Cupin laji ja suurta jännitystä olikin ilmassa, kun kumpikin Äijä Cupin kärkikaksikosta osallistuivat turnaukseen. Lasse Mäkinen oli tiukassa viiden pisteen johdossa Jarmo Peltolaan nähden, mutta esteitä cup-voiton tielle alkoi kasautua jo alkulohkossa, kun Mäkinen joutui karsimaan jatkoonpääsystä tasapisteissä olleen Tero Viljasuon kanssa. Mäkinen selvitti tiensä jatkopeleihin, mutta seuraavalla kierroksella hänen tiensä nousi pystyyn ja vakuuttavasti pelannut Jarmo Peltola eteni sekä turnaus- että Äijä Cup -voittoon.

Alkuerät A-lohko
Jarmo-Teemu  3-0
Teemu-Juho 2-3
Jarmo-Eemeli 1-1
Juho-Eemeli 1-0
Teemu-Eemeli  1-5
Jarmo-Juho 3-1
   
Jarmo Peltola 7 pistettä
Juho Mäkelä 6 pistettä
Eemeli Mässeli 4 pistettä
Teemu Iivari 0 pistettä
Alkuerät B-lohko
Olli-Akseli  2-0
Kari-Tero 7-0
Olli-Tero 6-1
Kari-Akseli 4-0
Olli-Kari 2-3
Akseli-Tero 0-2
   
Kari Uutela 9 pistettä
Olli Suurpää 6 pistettä
Tero Viljasuo 3 pistettä
Akseli Mässeli 0 pistettä
Alkuerät C-lohko
Esa-Timo 1-1
Arto-Lasse 4-1
Timo-Arto 1-3
Esa-Lasse 3-2
Lasse-Timo 3-1
Arto-Esa 3-1
   
Arto Iivari 9 pistettä
Esa Mässeli 4 pistettä
Lasse Mäkinen 3 pistettä
Timo Paronen 1 piste

 

Puolivälierät
Eemeli-Arto 2-1
Kari-Lasse 2-0
Jarmo-Esa 2-0
Juho-Olli 3-0
   

Välierät

Eemeli-Jarmo 1-3
Kari-Juho 2-5
   

Pronssiottelu

Eemeli-Kari 3-2 ja
(6 s pelin jälkeen)
   

Finaali

Juho-Jarmo 1-2


Pöytälätkä oli Pyterlahti Cupin viimeinen virallinen laji, joten tulokset ovat nyt valmiit ja löytyvät cup-sivuilta.

Lady Cup
Äijä Cup
Lasten Cup

päivitetty 30.12.2012 klo 23.42

 
   
Puurojuhlassa perinteitä ja bingoa
     
  Lauantaina 5.12.2012 Museolla vietettiin perinteikästä puurojuhlaa. Tapahtuman aluksi kappalainen Matti Astola toi joulutervehdyksen ja luki valonjulistuksen. Samalla kylän joulukuuseen syttyivät jouluvalot. Kylän Ainot tarjosivat sisällä puuroa, kahvia ja torttuja.
Illan ohjelmaan kuuluivat myös yhteislaulut, joita harjoiteltiin pukin tuloa varten. Lopulta illan odotettu vieras kaukaa Korvatunturilta saapui ja toi tullessaan pienen paketin jokaiselle. Yllätyksenä myös Joulupukki lauloi Lasselle. Liekö tontut kurkkineet ikkunoista jo aiemmin, sillä Lassen jännittävästä paketista paljastui bingokone. Kone pääsikin heti testattavaksi, sillä illan lopuksi kisattiin muutama bingokierros joulukinkusta.

Kuvat
Tero Viljasuo

päivitetty 24.1.2013 klo 20.41


 
     
Hyvää joulua!
 
Pyterlahdessa joulua juhlittiin perinteisin menoin: jouluaattona sytytettiin lyhdyt Museotielle valaisemaan joulukirkkoon menevien matkaa ja myös joulupukki nähtiin kylän raitilla matkaa taivaltamassa ja maitolaiturilla levähtämässä.

Kylän joulukortti löytyy täältä.

päivitetty 20.1.2013 klo 10.34

   
El Reinos-uutisia päivitetty
 
Mopokerho El Reinos jatkaa vireää toimintaansa. Mopokerhon uutissivulle (tänne) on päivitetty vuoden 2012 uutisia kuvien kera. Juttua mm. Kymenlaakson radioon tehdystä haastattelusta ja moporetkistä.
Kerho tiedottaa ja kertoo toiminnastaan aktiivisesti myös Facebookissa.

päivitetty 20.1.2013 klo 11.51

 
Konserttimatkalla Reino-hengessä
Kylän syksyinen konserttimatka tehtiin 17.11.2012 Suvi Teräsniskan konserttiin Kotkaan. Kyläyhdistys oli onnistunut järjestämään ennen konserttia fanitapaamisen, jossa kyläläiset pääsivät kyselemään artistin kuulumisia. Lisäksi laulajalle lahjoitettiin omat nimikko-Reinot, joista lahjansaaja oli erittäin otettu. Kaivoipa hän tossut esiin kesken konsertin ja esitti yhden kappaleen uudet tossut jaloissaan. Saapa nähdä, ryhtyykö Suvi Teräsniska käyttämään tossuja myös juoksujalkineena tulevina vuosina...

Tossuja on lahjoitettu syksyn aikana lisääkin: El Reinos kävi tervehtimässä kylään uuden yrityksensä perustanutta Ville Haapasaloa. Tästä lisää El Reinos-uutissivulla täällä.

päivitetty 24.1.2013 klo 20.40

Kuvat
Tero Viljasuon kamerasta

   
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |