LOPPUKESÄN JA SYKSYN 2007 UUTISIA
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Kala söi Santaniemessä

 

Tiistaina 7.8. Santaniemessä ongittiin Kisa-Osaston mato-onkimestaruuksista. Sää suosi 13 onkijaa ja yleisöä, jota oli saapunut runsaslukuisesti paikalle. Puolentoista tunnin onkimisajan ja punnituksen jälkeen voittajiksi julistettiin Eija Savolainen, Jarmo Peltola ja Jukka Iivari.

päivitetty 20.8.2007 klo 12.23

 
 
Pyterlahteen joukko maailmanmestareita Aino- ja Reino-maantiejuoksussa  

Maailman ensimmäiset Aino- ja Reino-maantiejuoksut kisattiin Pyterlahdessa 9.8.2007. Huumoripitoisessa tapahtumassa kisattiin tossukoon mukaisesti asetetuissa sarjoissa. Ilmoittautuminen tapahtui Opistonmäen maitolaiturilla, josta kilpailijat kuljetettiin Pasikonpohjaan Hevonniemen maitolaiturille. Matkaan juoksijat lähetti Kulttuurikyläyhdistyksen pj:n Arto Iivari ampuma lähtölaukaus. Opistonmäellä tilannetta seurattiin tiiviisti kuuluttaja Lasse Mäkisen selostamana. Ensimmäisenä maaliin saapui numeron 48 Reino-tossuilla kisaillut jänis, joka jouduttiin kuitenkin hylkäämään – jänis nimittäin saapui maaliin mopolla. 

Jäniksen ohella huomiota herätti Kirkonkylän VPK:n joukkue, joka toi tullessaan kosolti huumorimieltä ja tankkausauton, jota ilmeisesti ei kuitenkaan tarvittu.

Aurinkoisena torstai-iltana leivottiin kaiken kaikkiaan kahdeksan uutta maailmamestaria, joista seitsemän oli pyterlahtelaisia tai pyterlahtelaistaustaisia. Pääasia tapahtumassa oli kuitenkin leppoisa ja lämmin tunnelma, joka vallitsi kilpailijoiden ja runsaslukuisen yleisön keskuudessa.

Lisää aiheesta Aino- ja Reino –maantiejuoksutapahtuman omilla sivuilla, jonne pääsee tästä.

 

 
päivitetty 20.8.2007 klo 12.27

 
 
Kyläretkellä risteiltiin aurinkoisessa säässä
 
kuvat Jussi Mäkinen
kuvat
Jouni Rinnemaa

Pyterlahtelaiset lähtivät joukolla risteilemään aurinkoisen helteisenä lauantaina 11.8. Bussikuljetus vei matkalaiset Kotkaan, josta he nousivat Kristiina Braheen.

Matkan aikana nautittiin lounaasta ja musiikista ja laulettiinpa myös onnittelulaulu 75-vuotiaille Reino-aamutossuille. Lounasristeilyltä rantauduttiin Helsingistä, josta bussikuljetus toi iloiset matkalaiset melkein kotioville asti.  

Matkalla jaettiin myös ensimmäinen Pyterlahti Oskari, jonka kylän filmiyhtiöt SR-filmi ja TJV-productions luovuttivat ansaitusti Lasse Mäkiselle. Pyterlahden  Oskarin perusteina olivat vuosikausien toiminta urheiluharrastuksen ja kulttuurin edistämiseksi Pyterlahdessa. Samoin Lasse Mäkinen on toiminut useissa filmiyhtiön kuvaamissa tapahtumissa huippureportterina.

päivitetty 7.1.2008 klo 12.22

     
Runsas sademäärä näkyi myös Pyterlahdessa      

Keskiviikkona 19.9.2007 Virolahdella mitattiin vuorokauden sademääräksi 61 mm. Rankan sateen vaikutukset olivat nähtävissä myös Pyterlahdessa, jossa vesi tulvi Suitin kurviin.

Kuvat Hellevi Karhula

päivitetty 20.9.2007 klo 16.09

 

   
Pyterlahti-netti tekeillä

Vihdoin ja viimein ja vähitellen on toteutumassa kylän nettisivujen siirto itsenäiseksi osoitteeksi. Lähiviikkoina sivut tullaan siirtämään osoitteeseen, joka on muotoa www.pyterlahti . jotain. Eli toisin sanoen, kunhan nettisivujen ylläpitäjä opiskeluiltaan ehtii, sivuille hankitaan oma osoite ja sivut siirretään vähitellen kokonaan tuohon uuteen osoitteeseen. Koska kaikki tekniset yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, tarkempaa aikataulua on mahdotonta antaa. Kunhan www-osoite alkaa toimia, niin ilmoitan osoitteen heti, jotta voitte seurata reaaliajassa sivujen muuttoa.

Ideoita sivujen sisältöön ja kehittämiseksi otetaan mielellään vastaan!

päivitetty 20.9.2007 klo 16.13

 

Uudet sivut testikäytössä

Ankaran viikonlopun kestäneen uurastuksen jälkeen Jyväskylän toimitus voi ylpeänä esittää kylän sivujen joiltakin osin uudistuneen nettiversion. Tärkein uudistus on sivun osoitteen muuttuminen: sivut löytyvät nyt osoitteesta  www.pyterlahti.net

Lisäksi sivujen rakennetta on uusittu hiukan toimivammaksi ja sivujen taustoja on pyritty elävöittämään erilaisin taustoin ja asetteluin. Kehitystyö jatkuu edelleen ja tarkoitus on lihavoida sivujen sisältöä entistä kattavammaksi.

Palautetta ja ideoita otetaan edelleen mielellään vastaan! (Ja ennen kaikkea tietoa mahdollisista toimimattomuusongelmista, joita varmasti vielä ilmaantuu)

Kehitetään yhdessä Pyterlahden näköiset sivut!

päivitetty 20.10.2007 klo 21.18

 
Uudet sivut virallisesti avattu

Pyterlahden uudet sivut on virallisesti avattu ja vanhat sivut poistuneet käytöstä. Toisin sanoen vanhoilta sivuilta on uudelleenohjaus tänne uusille sivuille. Vanhojen sivujen kuvat ja tekstit löytyvät kaikki täältä uusilta sivuilta.

TERVETULOA!

päivitetty 24.10.2007 klo 18.00

 
Ajankohtaista-sivuilta saat lisää tietoa sivujen päivityksestä
 
Kävijälaskurin lisäämisen jälkeen etusivulle ei pysty tekemään suuria muutoksia. Näin ollen jatkossa tiedot sivuista, joita olen päivittänyt, löytyvät ajankohtaista-sivuilta. Ajankohtaista-sivuja kannattaa käydä katsomassa muutenkin, sillä sinne lisätään tiedot kaikista kylän tapahtumista (kunhan niistä vain joku muistaa päivittäjälle tai vieraskirjaan ilmoittaa).

päivitetty 28.10.2007 klo 19.00
 

Pyterlahden kirpputorisivuilta voi tehdä löytöjä
 
Kyläläisten toivomuksesta Pyterlahti.netin sivustolle on lisätty kirpputoripalsta pyterlahtelaisten osto- ja myynti-ilmoituksille. Tarkoitus on pistää vanha tarpeeton tavara kiertoon ja näin suosia kestävää kehitystä. Kirpputori-sivuihin pääsee tutustumaan Palveluhakemisto-linkin kautta.

päivitetty 28.10.2007 klo 18.59
 

etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |