TOUKOKUUN 2009
UUTISIA
 
Uudet jutut löydät täältä

Takaisin arkistoon pääset täältä


Pyterlahden mopopojat avasivat moporetkeilykauden perinteisin menoin

Pyterlahden vuotuinen mopoilukausi näyttänee alkaneen vilkkaasti: Haminaan tehdyn vierailun ja Santaniemessä tapahtuneen mopokauden avauksen jälkeen Pyterlahden mopopojat aloittivat retkeilysesongin tekemällä perinteisen retken Vaalimaalle.

Pääsiäisen aikaan Pasikonpohjan maitolaiturilta aloitettu retki kasasi kokoon monia mopoja ja reitti kulki luonnollisesti kohti Rajahovia, jossa pidettiin kahvitauko.

päivitetty 3.5.2009 klo 18.55

Kuvat
Tero Viljasuo

   
Maastojuoksuissa vauhdin hurmaa    
Lauantaina 16.5.2009 kisattiin museon maastossa perinteiset Kisa-osaston maastojuoksukilpailut. Sää suosi kisailijoita sekä huolto- ja kannustusjoukkoja. Tänä vuonna osallistujamäärä oli hiukan edellisvuosia pienempi, mutta se ei vauhtia eikä liikkumisen riemua hillinnyt. Jokainen osallistuja palkittiin pienellä palkinnolla sekä mehutarjoilulla. Lisäksi tapahtumassa muistettiin Kisa-osaston pitkäaikaista sihteeri-rahastonhoitaja Arja Rintelää merkkipäivän kunniaksi ja hänelle lahjoitettiin kukkien lisäksi liikunnallinen urheiluväline.
 

TULOKSET

POJAT 4-v
1. Lassi Pärtty 1.44
2. Matti Eriksson 2.24
3. Lassi Hanski 2.25
TYTÖT 6-v
1. Kaisa Eriksson 1.25
2. Laura Hanski 1.26

POJAT 6-v
1. Arttu Taari 2.01

POJAT 8-v
1. Akseli Mässeli 1.18
TYTÖT 8-v
1. Ida Ek 1.28
POJAT 14-v
1. Eemeli Mässeli 2.30

TYTÖT 10-v
1. Katriina Pakkanen 3.33
2. Anniina Pakkanen 3.38
 

päivitetty 17.5.2009 klo 20.18
 

Museon maastossa nähtiin vauhdikasta menoa
Lähtöviivalta ponkaistiin vauhtiin kisamaastoon Isommilla kisaajilla riitti vauhtia vielä loppusuorallakin
Oman kisaurakan jälkeen oli aikaa seurata ja kannustaa muita juoksijoita Arja Rintelää muistettiin merkkipäivän kunniaksi.

 

Kuvat
Seppo Rintelä

Maitolaiturikahvila avasi kesäkautensa uusin kujein
Sunnuntaina 17.5.2009 vietettiin Opistonmäellä maitolaiturikahvilan kesäkauden avajaisia. Ensimmäisenä kahvilaan saapunut Mäkelän perhe sai "Maitolaituriyhtiöltä" lahjaksi sateenvarjon. Yhtiön henkilökunta uskoo, että sateenvarjon lahjoittaminen takaa poutaiset kesäsunnuntait tulevaksi kesäksi.

 "Maitolaituriyhtiöt" tarjosi lisäksi paikalle sattuneille pienen yllätyksen: tämän vuoden erikoisuutena on "leasing-sopimuksella" hankittu tarjoiluvaunu. "Maitolaituriyhtiöt" näyttäsikin suhtautuvan lamasta huolimatta myönteisesti tulevaan kesäkauteen. Tosin tarkkoja aukioloaikoja ei edelleenkään ole, vaan kahvia ja ehkä pullaakin maitolaiturin tienoilla saa satunnaisesti sään ja työntekijätilanteen mukaan kesän aikana.

Kuvat Seppo Rintelä

päivitetty 17.5.2009 klo 20.31

 
Henkilökunta oli erittäin tyytyväinen uuteen kalustoon Maitolaiturikahvion kesäkauden avauksessa vieraili myös arvovieraina kylän pitkäaikaisia asukkaita.
Maitolaiturilla vieraili mm. upseereita ja herrasmiehiä

Mopopojat retkeilivät Arktika-päivillä
Pyterlahden mopopojat tekivät 21.5.2009 retken naapurikylään, Arktika-päiville. Lintujen suhteen retki osoittautui hiukan laihaksi: vaikka mopoilijat malttoivat jättää moponsa parkkiin ja kiivetä lintutorniin, ei havaintoja kuitenkaan kertynyt.

 

Kuvat
Tero Viljasuo

päivitetty 26.5.2009 klo 19.55
 

Mopopojat valmiina kohti Arktika-päiviä Asiaankuuluva kahvitauko pidettiin Arktika-päivien kahvipisteessä Lisäksi aikaa oli perehtyä erilaisiin kiinnostaviin asioihin: alueella oli tietoa mm. tulokaspedoista ja kosteikkojen rakentamisesta.
Lintutornista oli komeat näkymät, mutta arktisia lintuja ei retkikunta kuitenkaan onnistunut bongaamaan Mopot oli parkkeerattu asiaankuuluvasti Moporetkeläiset osallistuivat myös luontokirkkoon Arktisen tornin vieressä

 

 
etusivu | ajankohtaista | Pyterlahti-info | uutisia | kylätoimintaa | Aino & Reino | palveluhakemisto | matkailukohteita | luonto | historiaa | tekijän terveiset | tapahtuma-arkisto | vieraskirja | sivukartta | sivujen toteutus |